doktora25 написа:dunavfc написа:И кое ти хареса толкова от тройната коалиция ? Наистина питам от любопитство,може да съм пропуснал нещо,покрай спрените еврофондове и далаверите с заменки...Кой сектор беше поддържан добре по времето на тройните измекяри ?
Хареса ми успешната и гъвкава външна политика, балансираща между Изтока и Запада, позицията им по ключови за страната въпроси и проекти, но най-вече че за разлика от ГЕРБ не претърпяха пълен провал в социалната политика и енергетиката, нямаха безумни идеи в образованието, каквито имат ГЕРБ, не показаха пълна безпомощност да се справят с проблемите в здравеопазването, каквато показа ГЕРБ, имат значително по-подготвени и уважавани в Европа кадри, не бе съпътствана всяка тяхна номинация за някакъв пост със скандали и т.н.
Външната ни политика е на много високо ниво от доста години насам и не виждам,да се е влошила и при това правителство,напротив,търси се баланса,както трябва да бъде.Ако ти виждаш някакви наченки за провал във външната ни политика,заради някой отказани проекти от Русия,аз не виждам.По енергетиката не искам да взимам никакво отношение,защото това една сфера,която може да бъде коментирана и анализирана от много ограничен брой хора.Аз лично не се чувствам изобщо способен да говоря на тази тема.За социалната политика,съм склонен горе-долу да се съглася,че не беше проведена по най-добрият начин от ГЕРБ за сметка на финансовата ни стабилност.И въпреки това,правителството на ГЕРБ вдигна минималната работна заплата от 240 на 310 лв. във време на убийствена криза,докато в момента,когато бяхме най-добре икономически тройната коалиция ги вдигна от 150 до 240 лв. малко повече от ГЕРБ,но пак повтарям,ситуацията при двете правителства беше от земята до небето...Пенсиите бяха бутнати символично,което е огромна грешка,защото стабилност,стабилност,но възрастните хора,едвам оцеляват,по тоя показател,Дянков заслужава *** в гъза.
Аз се чудя,как обаче можеш да подкрепяш коалиция,която ни спря един от най-важните начини за повдигането на нашият стандарт,а именно еврофондовете ! Само заради това,трябваше тия да бъдат разстреляни !