Champions League (2011-2012)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TYR
Контакти:

Re: Champions League (2011-2012)

Мнениеот TYR » 17 фев 2012 15:43

Време е Байерн да го повтори. Идеалният вариант е, Байерн побеждава Милан на финала. Две традиции/статистики се обръщат :)
До тогава обаче има още много време.
[center]Във виното имa мъдрост, в бирата - сила, а във водата - бактерии.[/center]
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/jdv1412677808y.jpg[/wrapimg]
Алкохолът не решавал проблемите… То и млякото не ги решава, ама никой не го прави на въпрос![/center]

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 17 фев 2012 15:52

TYR написа:Време е Байерн да го повтори. Идеалният вариант е, Байерн побеждава Милан на финала. Две традиции/статистики се обръщат :)
До тогава обаче има още много време.

Честно казано, доста е вероятно да се случи. Във футбола не може само да се печели. Лично аз ще съм доволен, ако Милан игаре финал, дори и да загуби в него. Между слюнки и пръски, веднъж Тити Папазов каза: в спорта винаги имаш противник, който също се стреми да спечели и дава всичко от себе си.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 фев 2012 16:34

milan199440barca написа:По-добре се тревожи от следната статистика: доколкото си спомням, Реал е единственият отбор, който е печелил най-важното отличие на собствения си стадион ;)

Toва не е вярно. Сезон 1964/1965 Интер печелят ШЛ на Сан Сиро срещу Бенфика с 1:0

Освен тези 2 отбора само още един е имал възможност да играе финал на своя стадион и това е Рома през 1984-а, когато финала е на Олимпико, но го губи от Пул след дузпи 4:2 (1:1 в редовното време).

Освен това историята помни и триумф на отбор на стадиона на градският съперик - 1972-а - Аякс побеждава Интер с 2:0 на стадиона на Фейнорд - Де Куйп. ;)
През 1997-а е подобно, но не същото, когато Борусия Д печели ШЛ на Олимпийският стадион в Мюнхен срещу Юве с 3:1.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 17 фев 2012 16:41

megan fox написа:[b][color=#004000]Toва не е вярно. Сезон 1964/1965 Интер печелят ШЛ на Сан Сиро срещу Бенфика с 1:0

Писах според моите спомени, не съм проверявал, а не мога да знам всичко. Мерси за информацията.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 17 фев 2012 16:56

апф ае да идва мача с Наполи, че нямам търпение. Всички, които отписват ЧЕЛСИ ще си променят мнението след МАЧОВЕТЕ с Наполи :!:

ПП Аз си пожелавам 1/2 финали Реал М с/у баварците и ЧЕЛСИ с/у Милан :lol: (не е като да не гледам в бъдещето :mrgreen: )
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 17 фев 2012 17:04

Sardukar написа:апф ае да идва мача с Наполи, че нямам търпение. Всички, които отписват ЧЕЛСИ ще си променят мнението след МАЧОВЕТЕ с Наполи :!:

ПП Аз си пожелавам 1/2 финали Реал М с/у баварците и ЧЕЛСИ с/у Милан :lol: (не е като да не гледам в бъдещето :mrgreen: )

Никой не отписва Челси, но доста хора се надяват англичаните да отпаднат.

[offtopic]Довечера има два мача от Калчото. Може да разузнаваш слабите страни на Наполи и същевременно да дадеш прогнози ;) .[/offtopic]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 фев 2012 17:16

milan199440barca написа:
Sardukar написа:апф ае да идва мача с Наполи, че нямам търпение. Всички, които отписват ЧЕЛСИ ще си променят мнението след МАЧОВЕТЕ с Наполи :!:

Никой не отписва Челси, но доста хора се надяват англичаните да отпаднат.

Tочно. Никой не ги отписва, просто искаме да отпаднат.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 фев 2012 17:30

milan199440barca написа:
Alexx написа:Авалокитешвара

Не знам дали ти е ясно, но през 50те когато Англия започва да участва на СП английския футбол е в криза и с ниско ниво.През 60те и 50те нивото на футбола е много по-ниско от нивото отколкото през 30те, когато изживяват добри години.

В спорта се върви само напред. Няма как нивото на футбола през 50-те и 60-те да е по-слабо от нивото през 30-те. Дори и в Англия. Старите предават финтовете, уменията, тактиката и знанията си на младите, които на свой ред ги обогатяват и предават на следващото поколение. Погледни колко са непокътнатите рекорди в атлетиката. Човешкото тяло непрекъснато еволюира и отмества прага на възможностите си. Къде естествено, къде с малко медикаментозна помощ. Англия е родината на футбола (въпреки че в Китай са играли сходна игра още преди стотици години) и останалият свят е признателен към това, но англичаните просто нямат школа. Такава, каквато в Европа имат Холандия, Италия и Германия. А от началото на 90-те и Испания.
Може и Англия, респективно Арсенал, да са били най-силни през 30-те, кой знае? Но няма доказателства. Една победа над Италия, но с какъв резултат? С каква игра? Арсенал печелили приятелски турнири... пак същите въпроси. С какъв резултат и с каква игра? Защото един мач или турнир могат да се спечелят по много начини. Сама по себе си купата нищо не значи. Гърция бяха ли най-силни на Еврото, което спечелиха?

Виж сега съгласен съм, че футболът и спорта постоянно върви нагоре и еволюира. За това много пъти се дразня като почнат да говорят как преди какви играчи е имало,а сега няма. Въпреки това даден спорт може да бъде в застой, но много рядко. В случая с Англия не говорим за застой и отслабване на целия футбол, а за застой и изоставане на дадено първенство и нация. Развитието на футбола се дава когато определена нация,първенство или отбор дават тласък на еволюцията и революциите в играта. Т.е. едно първенство може да бъде силно и водеще и един отбор може да бъде силен и водещ както една нация може да бъде водеща и силна и да диктува тенденцията, но може след време да бъде изместена и дори да бъде изоставаща. Ето добър пример за унгарците които от най-силния отбор сега са в криза.

Та случая конкретно Англия и английския футбол през 50те и 60те изостава спрямо другите големи. За разлика от 30те когато диктува модата на футбола. Поради две причини . Втората световна война и поради изолацията която си причиняват играчите. При първите мачове в ЕКТ и на големи форуми англичаните разбират, че футбола извън Албиона се е развил и заради тяхната високомерност са се изолирали от тенденциите в играта. Така първия английски отбор който успява да спечели КЕШ е Юнайтед през 68 година.Въпреки това Англия не успява да продуцира своя супер отбор като Реал в началото на ЕКТ и Аякс на тоталния футбол въпреки, че англичаните имат много успехи в другите турнири като КНК и Купата на УЕФА и чак 9 години след първия КЕШ в английския футбол те продуцират първия супер отбора - Ливърпул и след това Нотингам.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 17 фев 2012 17:55

Alexx написа:Виж сега съгласен съм, че футболът и спорта постоянно върви нагоре и еволюира. За това много пъти се дразня като почнат да говорят как преди какви играчи е имало,а сега няма. Въпреки това даден спорт може да бъде в застой, но много рядко. В случая с Англия...

[offtopic]не говорим за застой и отслабване на целия футбол, а за застой и изоставане на дадено първенство и нация. Развитието на футбола се дава когато определена нация,първенство или отбор дават тласък на еволюцията и революциите в играта. Т.е. едно първенство може да бъде силно и водеще и един отбор може да бъде силен и водещ както една нация може да бъде водеща и силна и да диктува тенденцията, но може след време да бъде изместена и дори да бъде изоставаща. Ето добър пример за унгарците които от най-силния отбор сега са в криза.

Та случая конкретно Англия и английския футбол през 50те и 60те изостава спрямо другите големи. За разлика от 30те когато диктува модата на футбола. Поради две причини . Втората световна война и поради изолацията която си причиняват играчите. При първите мачове в ЕКТ и на големи форуми англичаните разбират, че футбола извън Албиона се е развил и заради тяхната високомерност са се изолирали от тенденциите в играта. Така първия английски отбор който успява да спечели КЕШ е Юнайтед през 68 година.Въпреки това Англия не успява да продуцира своя супер отбор като Реал в началото на ЕКТ и Аякс на тоталния футбол въпреки, че англичаните имат много успехи в другите турнири като КНК и Купата на УЕФА и чак 9 години след първия КЕШ в английския футбол те продуцират първия супер отбора - Ливърпул и след това Нотингам.[/offtopic]

Аз по принцип съм съгласен, че английският футбол в началото на миналия век е бил по-силен от континенталния. Най-малкото защото англичаните вече са имали изиграни няколко десетилетия зад гърба си, а в останалата част от Европа играта тепърва е прохождала. За Арсенал от 30-те години не съм информиран, може и да са били най-силни. Щом са се преборили с Евертън и Дикси Дийн ;) А най-малко знам как аз се замесих в дискусията ;)

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 17 фев 2012 18:38

megan fox написа:
frostbite написа:От 2-3 седмици насам си мисля, че Барса на четвъртфинал ще играе с Интер или Марсилия (зависи кой ще продължи) и на 1/2 финал пак с Реал мадрид и поредна калъфка, а финалът с Байерн или Милан, то друг няма да може да стигне.

Нещата ги виждам така:

1/4 финали:
Барса - Интер (Марсилия)
Реал Мадрид (ЦСКА) - Лион (Апоел)
Байерн(Базел) - Зенит(Бенфика)
Милан - Наполи(Челси)

1/2 финали:
Победител от мач 1 - Победител от мач 2
Победител от мач 3 - Победител от мач 4

За мен финала ще е Барселона - Байерн Мюнхен (или Милан) и 5 КЕШ за барселона този път без подкрепяния, симулации, спестени картони и тн за когото и да е :)
[offtopic]Смятам, че Барса и Милан са сигурни 1/4 финалисти[/offtopic]

Според мен на 1/4 финал ще играем с Реал, на 1/2 финал ще играем с Милан и росонерите ще ни отстранят :( , а финала ще е Милан - Байерн и росонерите ще вземат 8-а купа. Или поне така ми казва интуицията. Надявам се да греши и да защитим трофея. Вярвам, че можем. ;)

Как ще ни отстранят тия пенсионери. В групите не можаха да ни бият, а пък ние имахме шансове за Примера и не се раздавахме докрай. Точно на 1/2 финали, нееее слабо. Разликата между 2009 и сега е че тогава Интер станаха шампиони навсякъде, докато сега Милан много ме съмнява въобще да минат Ювентус до края на сезона. Забележи, Милан имат само 1 победа над водещи отбори (Юве,Рома,Интер,Наполи,Лацио) с такава статистика не са за никъде. Не че Барса не се справя подбно в Ла лига, само дето ние тупане водещите, малките се дъним. Но Сега като загубихме Примера ще се спуснем с всички сили за ШЛ!
Последна промяна от frostbite на 17 фев 2012 18:50, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”