Ще вика ли Левски за ЦСКА?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: Ще вика ли Левски за ЦСКА?

Мнениеот slavia_forever » 16 мар 2010 23:47

msm написа:
slavia_forever написа:
msm написа: И накрая ще се повторя: всичко това е от спортна гледна точка, и мястото за национализъм не е приоритет.

Явно едни неща са български, други не. Българският спорт е извън българските неща, когато става въпрос за Левски и ЦСКА и тяхната омраза.

Нима ти харесваш всичко българско? И правителството , и образованието, и медицината , и дупките. Така ли?

Не, но винаги съм се изказвал и съм се ангажирал с гражданска позиция, която е била в името и интереса на България. Никога не съм поставял моето достойнство на първо място, ако това противоречи идеали, които са далеч по-значими от мен. Никога заради подигравки или охулвания, не съм спирал да ходя на мачове на противникови в България отбори с чужди такива, въпреки че моят отбор не е бил класиран там.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 17 мар 2010 00:16

И аз с удоволствие бих дошъл на ваш мач, или на Локото(Сф) или на който и да е друг отбор с изключение на Левски и Локо(Пд)!! ;)
Изображение

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 17 мар 2010 00:19

slavia_forever написа: Разбирам те напълно, че няма как да ми обясниш нещо, което не е обяснимо с адекватни думи, а само с поредица алогизми. Аз ти казах, че разделението е насадено от самата система, когато ти, може би и аз не сме били родени. Но за съжаление е станало генетична обремененост, не само в областта на спорта, а и по принцип. Ти (както каза), гледаш на живо ЦСКА от една година. Аз съм на стадион Славия от 3-4 годишен и реално имам бегли спомени. С други думи, от преди около 30 години. Знам какво е да обичаш отбора си, да не получаваш нищо, но въпреки всичко пак да си с него винаги.

А дали знаеш, какво е да спечелиш шампионата с 16 точки разлика, да ти отнемат правото да играеш и на твоето място да отиде най-големият ти противник?
Не ми пука за това, че ще ми се подиграват за това, че съм ходил на международните мачовете на червено-сините и не само на тях! Явно повечето от привържениците им не го заслужават! А би било хубаво максимално много хора, да подкрепят даден, който и да било български отбор на международна сцена, когато мачовете не се дублират във времето! Обвинете ме и за това! Но аз съм отивал без значение, дали отборът се казва Левски, ЦСКА, или друг.

Дали ти пукаше, когато ние правихме протести и си търсехме правото, което сме постигнали на терена? Тогава помисли ли за българския спорт, че шампиона на страната е отстранен. Излезе ли да протестираш, защото футболистите, които с пот са постигнали правото си да играят в Европа им е отнето. И изобщо, тогава имаше ли някой привърженик на друг отбор, който да ни подкрепи? То на стадиона е лесно. Викаш браво, пляскаш и после се прибираш по-живо по-здраво. Но когато става въпрос за това, да си търсиш правата, тогава всеки казва: - абе да се оправят. А да не споменавам, колко писания имаше - да ви закрият, да ви пратят във В група и др. , а това, че се съсипа един готов отбор за Шампионска лига, на никой не му пукаше. Едва ли ще разбереш, какво е ежедневно да хвърлят по теб злоба, простотия и ненавист. Да се излива помия, всеки ден по вестници, сайтове и форуми, а ти да се правиш, че не се е случило. Дали, ако аз всеки ден ти казвам, че си боклук, свиня, мошенник, простак и какво ли не, ти ще ме подкрепиш в даден момент? Ето за това не мога да ги подкрепям.

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 17 мар 2010 00:25

Не е само това причината!!Нима феновете на Звезда подкрепят Партизан,или тези на Реал-БАрса-айде стига-това са нереални неща!!!Точно това съперничество превръща тези мачове в истински дербита.И колкото и нескромно да звучи ЦСКА-Левски е сред 10те най-големи в света-не говоря за класа и качествен футбол-а за заряд,вражда и противопоставяне-дерби за което страни като Англия примерно само могат да си мечтаят(изкл само Милоул-Уест Хем-което им се води най-кървавото дерби)!!!
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 мар 2010 00:45

msm написа:
slavia_forever написа: Разбирам те напълно, че няма как да ми обясниш нещо, което не е обяснимо с адекватни думи, а само с поредица алогизми. Аз ти казах, че разделението е насадено от самата система, когато ти, може би и аз не сме били родени. Но за съжаление е станало генетична обремененост, не само в областта на спорта, а и по принцип. Ти (както каза), гледаш на живо ЦСКА от една година. Аз съм на стадион Славия от 3-4 годишен и реално имам бегли спомени. С други думи, от преди около 30 години. Знам какво е да обичаш отбора си, да не получаваш нищо, но въпреки всичко пак да си с него винаги.

А дали знаеш, какво е да спечелиш шампионата с 16 точки разлика, да ти отнемат правото да играеш и на твоето място да отиде най-големият ти противник?
Не ми пука за това, че ще ми се подиграват за това, че съм ходил на международните мачовете на червено-сините и не само на тях! Явно повечето от привържениците им не го заслужават! А би било хубаво максимално много хора, да подкрепят даден, който и да било български отбор на международна сцена, когато мачовете не се дублират във времето! Обвинете ме и за това! Но аз съм отивал без значение, дали отборът се казва Левски, ЦСКА, или друг.

Дали ти пукаше, когато ние правихме протести и си търсехме правото, което сме постигнали на терена? Тогава помисли ли за българския спорт, че шампиона на страната е отстранен. Излезе ли да протестираш, защото футболистите, които с пот са постигнали правото си да играят в Европа им е отнето. И изобщо, тогава имаше ли някой привърженик на друг отбор, който да ни подкрепи? То на стадиона е лесно. Викаш браво, пляскаш и после се прибираш по-живо по-здраво. Но когато става въпрос за това, да си търсиш правата, тогава всеки казва: - абе да се оправят. А да не споменавам, колко писания имаше - да ви закрият, да ви пратят във В група и др. , а това, че се съсипа един готов отбор за Шампионска лига, на никой не му пукаше. Едва ли ще разбереш, какво е ежедневно да хвърлят по теб злоба, простотия и ненавист. Да се излива помия, всеки ден по вестници, сайтове и форуми, а ти да се правиш, че не се е случило. Дали, ако аз всеки ден ти казвам, че си боклук, свиня, мошенник, простак и какво ли не, ти ще ме подкрепиш в даден момент? Ето за това не мога да ги подкрепям.

Искаш да кажеш, че омразата е от последните години?! Ти специално можеш ли да кажеш, на колко протеста излезе с привържениците на твоя отбор? Това, че са ви наричали "свине" или "прасета" е все едно, както и вие сте ги наричали "говеда". Че само вашите президенти са престъпници? Че ако вместо вас някой е отишъл в Европа, вие колко десетилетия отивахте в Европа средно 2 от 3 години (Левски средно 1 от 3)?! Все едно да обърнеш хляба в пещта от едната на другата страна. Вашите два отбора (Левски по-специално след вашето създаване), са двете страни на една и съща червена монета и няма да се умора да го повтарям. Когато се научите да обичате България повече от егото си (голямата част от вас), а любовта към нея е по-силна от омразата към противника, тогава може и да станете отбори ако не "на народа", то поне на част от него, но достойна, а не празнуваща с турци победите над българи!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 17 мар 2010 01:22

slavia_forever написа:Искаш да кажеш, че омразата е от последните години?! Ти специално можеш ли да кажеш, на колко протеста излезе с привържениците на твоя отбор? Това, че са ви наричали "свине" или "прасета" е все едно, както и вие сте ги наричали "говеда". Че само вашите президенти са престъпници? Че ако вместо вас някой е отишъл в Европа, вие колко десетилетия отивахте в Европа средно 2 от 3 години (Левски средно 1 от 3)?! Все едно да обърнеш хляба в пещта от едната на другата страна. Вашите два отбора (Левски по-специално след вашето създаване), са двете страни на една и съща червена монета и няма да се умора да го повтарям. Когато се научите да обичате България повече от егото си (голямата част от вас), а любовта към нея е по-силна от омразата към противника, тогава може и да станете отбори ако не "на народа", то поне на част от него, но достойна, а не празнуваща с турци победите над българи!

Тотално изкриви темата. Ти моя отбор го остави. Аз, каквото съм могъл съм направил. Тук става въпрос за подкрепа на чуждия отбор. Казал съм в предните постове, че съперничеството е от много години а не от последните. Дал съм ти пример ,какво е в сегашно време. И какво значение има , колко пъти сме ходили в Европа, щом сме се класирали? Ако ще и 3 от 3 да е. Аз ти говоря за отношения, надпревара, подмолни игри, а ти ми вадиш тези за монети. Аз България си я обичам, но не харесвам всичко българско. Защото на всякъде има добро и лошо. За различните хора, доброто за едни е лошо за други. А ако ЦСКА и Левски не са отборите на България, защото се мразят, то тогава нека български отбори да бъдат "Долно нанагорнище" и "Свирчова поляна", защото се обичат и цари пълна идилия.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 17 мар 2010 07:55

До slavia_forever,
Както винаги в един спор истината е някъде в средата. msm е прав,гледайки от своята камбанария и напълно го разбирам,което ти не можеш да направиш,защото не си изпитал това ,което изживяхме ние.Ти си фен на отбор,срещу който общо взето през цялата му история не е имал такова натрупване на завист,злоба и охулване,както е с ЦСКА.Причинате е само в липсата на толкова успехи при вас.Мога да се обзаложа на каквото кажеш,че ако вие имахте 9 поредни титли и успехите на нашия клуб,целия негативизъм на подуенци щеше да се стовари и на вашия гръб.На 51 години съм и гледам футбол от както се помня.А имам спомени за футболисти като Зума,Гаганелов,Гунди,Якимов,Денев и други.Още от тогава слушам непрекъснато приказки за комунистическата рожба,подкрепата на партията и всички глупости от синия репертоар,за които можеш да се сетиш.От мига,в който се осъзнах и формирах собствено мнение,започнах да се интересувам от историята и се мъчих да намеря корена на тая омраза.Тогава беше трудно,но след идването на демокрацията и интернета в домовете ни буквално бяхме заляти с информация.Оказа се,че изворът на тая омраза на сините към нас е в поредицата ни от титли,довела до завист и омраза.Ще се съгласиш с мен,че ако със Славия беше постъпвано така и ти нямаше да се правиш на добър христянин и да подаваш и другата си буза.А ние близо половин век се правихме на възпитани,докато сините лъжи станаха истина след непрекъснатите им повторения.Сам виждаш от работата си като модератор,че аз се вклучвам в дискусия в тоя форум основно само за да разоблича сините лъжи и да защитя отбора си от тая шайка хиени ;) До тук говорих само за приказки,но за съжаление в тоя период има и доста примери за действия,целящи поддържането на синия отбор и унизяването на ЦСКА.Върхът на сладоледа бе взимането на лиценза ни и разбиването на отбора.Този акт бе направен под предлог дълговете на ЦСКА.Никой от нас не е отричал наличието на тия дългове,но бе премълчан факта,че по това време Левски е имал по голями дългове!Това последното ти го казвам само като пример за действията дирекно облагоденстващи единия клуб,за сметка на другия.Винаги съм защитавал тезата,че като българи трябва да защитаваме всеки български отбор или спортист в международните му изяви.Но в последните 30-40 години държавата и футболната ни управа се държи така,че все едно в България само Левски играе футбол.Много са примерите за компромиси и решения пряко помагащи на сините за сметка на други отбори.Да ти кажа чесно на тоя фон е доста трудно да намериш границата между патриот и балък!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 17 мар 2010 11:07

Виж сега Коце, нещата са много по-дълбоки от това, както ти ми ги представяш. Ти гледаш всичко глобално, а аз гледам детайлите. Ти ми говориш за народ и родина, а аз ти говоря за лицемерие и подлост. Има неща на този свят, които не могат да се слагат под общ знаменател. Не случайно в пространството се ширят мнения от сорта :"Обичам родината си... мразя държавата",... "Обичам дръзновението и честността, мразя лицемерието и нагаждачеството" и др. подобни. Или перефразирано: Аз харесвам и уважавам много левскари , но не мога да подкрепям отбора на Левски.
И, да ме разбереш правилно, ще ти кажа: - Аз не мразя никого. Никъде , включително и в тоя форум, не съм написал обидна дума срещу когото и да е, независимо от пристрастията ми. 50% от приятелите ми, вкл. и дъщеря ми, са привърженици на Левски, но това не означава, че трябва да ги мразя. Но има и други хора вкл. и привърженици на ЦСКА, които поради различни причини във времето са ме разочаровали. За тях мога да кажа, че те изобщо не ме интересуват, и каквото и да направят в живота си, те няма да имат моята подкрепа. Народопсихологията е сложно нещо, и всеки си избира приоритетите в живота. Както можеш да харесваш дадено нещо, така може и да не харесваш, но това не те прави непременно изолиран от дадено общество или народ. Определения от сорта, щом не подкрепяш нещо, значи не си българин, е меко казано - странно.
И понеже, отново не съм сигурен , че ще ме разбереш, а искам да сложим точка на тоя спор, ще кажа: - Щом като за теб идеалите са : подкрепяй всичко, защото иначе не си българин, то тогава аз няма да бъда българин 2, 4 или 6 часа по-време на мачовете на Левски. Приеми ме такъв, какъвто на теб ти се струва, че съм.
П.П. Всички мнения, които съм написал до тук по темата, не са за това , че мразя някого или не съм българин, а за това , че някой иска да ме накара насила да подкрепям, каквото и да е, само защото те така мислят.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 мар 2010 11:34

Аз съм съгласен с много от изписаното. Разграничавам се обаче най-вече в това, че на международна сцена няма значение как се казва отборът ако е български. Който, както иска, така да ме разбира.

Потребителски аватар
barabata.cska
Контакти:

Мнениеот barabata.cska » 17 мар 2010 13:10

POPCORN написа:
Porto написа:Ще извинявате,ама стига гъзолизачество!Левски като много знаят да се оправят както могат.Попкорн,какво ти става?Какъв коефициент?От БАТЭ и Жилина и големите мечти идва огромен коеф. Не,а огромен срам!Опомнете се!От какъв зор обсъждаме Левски в тема на ЦСКА?Едва ли след две седмици ще ти пука дали сините ще играят в Европа,защото ще имаме мач с тях и ще искаш да ги спукаме,за да не изоставаме от Литекс.

чакай сега.това не е никакво гъзолизачество.Аз не обичам Левкси и ги мразя.Ама без тях кво да гледам?Мачове ЦСКа - Сливен и някакви такива?Нали искаме да е интересно.Тях ако ги няма няма да ми е интересно!Да падат от анонимници обаче, има си статисктика братле.Аз не си го измислям.Последните години те носят най-много коефициент за страната!Човек трябва малко да е обективен, преди всичко!Разбира се, че ще искам да ги бием.Както се казва да бием Левски нищо друго не ми трявба , ще го преживея, че и Литекс са шампиони, ама ще знам че сме ги били 2 пъти тая година :)

Ти забрави как ни се смееха на отнетият лиценз как се кефеха че ще идем в в група.Затова сега ми е кеф че са на това положение.Съдбата им го върна ТАРА им го ...

Върни се в “Архив”