Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
xucap
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот xucap » 12 авг 2012 19:10

Victor Moses has completed his move to Chelsea (pending a medical). Great signing. #CFC
[center][wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2013/06/1000x71011.jpg?w=650&h=461&crop=1[/wrapimg][/center]

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 12 авг 2012 20:41

Микел днес беше много слаб и това ме притеснява!Дано другия мач да видим Есиен на терена.Луиз също направи някои грешки,които можеше да са решаващи,ако не го беше покрил късмета.Според мен в такива мачове трябва да играе Гари Кейхил,защото е много "по-сигурен" от Луиз.Не поема излишни рискове и се позиционира по-добре! ;)

П.П.Трансфера на Моузес наистина е възможно да е факт,въпреки че агента му е отрекъл,че има споразумение между двата клуба!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 авг 2012 21:06

Днес за пореден път се убедих,че тези коментатори от Диема или не разбират нищо от футбол или са си сложили очилата още от началото на сезона :lol: Особено като почнаха да възхваляват Манчини и какъв гениален ход е направил с трима централни защитници и щях да падна :lol: А иначе много говорят със статистики :lol: Ама в този мач статистиката е,че тези трима централни защитници играят срещу един централен нападател :lol: Вкарахме два гола и то все през зоната на централните защитиници :lol: Това нормално ли е :? И това ли е гения на Манчини????Е,на нас ни вкараха два гола след атаки в зоната на изгонения Иванович,което си е нормално ;) Ама да ти вкарат два гола през най-подсилената зона,при това единят с човек по-малко...не благодаря :!: Този "извънземен гений" да си стои в град Манчестър и то колкото се може повече време 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
xucap
Контакти:

Мнениеот xucap » 12 авг 2012 21:19

Hulk: "I am going to talk about my future from Monday." #CFC

Hulk: "I have left a door open for being transferred to another league. I have preference for playing in the EPL or La Liga"

Hulk: "I didn't talk too much with my agent because of the Olympics but I am going to talk about my future from Monday"
[center][wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2013/06/1000x71011.jpg?w=650&h=461&crop=1[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 12 авг 2012 21:28

3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка). Имам предвид, че всички се предвижват в пакет и обичайно тримата централни; двете "крила" и двамата вътрешни изнасят тежестта на защитата...
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС :lol: 3-5-2 е страхотна схема и Ман Сити има отлични изпълнители за нея.... И според мен това е добра възможност за схема на игра от този отбор!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 12 авг 2012 21:31

Sardukar написа:3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка).
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС :lol: 3-5-2 е страхотна схема и Ман Сити има отлични изпълнители за нея.... И според мен това е добра възможност за схема на игра от този отбор!

Точно за това ме е яд!Ако ги бяхме приели в нашата половина през второто,щеше да ги прегазим на контра!Нямаше как да се подсигурят достатъчно бързо,а Азар и Торес са много бързи!За мен Ди Матео носи поне 50% вина за загубата.Още не мога да проумея защо не пусна Гари Кейхил през второто в зоната на Иванович! :|

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 12 авг 2012 21:59

Според мен проведохме много добре мача до изгонването на Иванович. Рамирес беше оставен там заради скоростта си, която никой от опциите за тази позиция не притежаваха. В случаят беше гласувано доверие на Мата, което той малко или много не оправда. Имаше доста грешки особено на Микел. Кокретно при Оби си личеше, че играе приятелска среща ;) аз поне на това го отдавам. Разочаровам съм от грешките в защита и най-вече слабата игра на Луис :( Докато нигириеца е известен със своето непостоянство Луис има качествата и характера да играе винаги на ниво. Аз го отдавам на лош ден :) Но като цяло почти всички полеви футболисти имаха непредизвикани грешни пасове, което съвсем малко ме смути, но не е болка за умиране(поне на този етап де).
Ман Сити се подсигуряваше доста сериозно! Де Йонг си бачкаше главно в защита. Например за ЮВЕ ролята на холандеца я изпълнява Пирло ;) 3-5-2
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 12 авг 2012 22:20

Sardukar написа:Според мен проведохме много добре мача до изгонването на Иванович. Рамирес беше оставен там заради скоростта си, която никой от опциите за тази позиция не притежаваха. В случаят беше гласувано доверие на Мата, което той малко или много не оправда. Имаше доста грешки особено на Микел. Кокретно при Оби си личеше, че играе приятелска среща ;) аз поне на това го отдавам. Разочаровам съм от грешките в защита и най-вече слабата игра на Луис :( Докато нигириеца е известен със своето непостоянство Луис има качествата и характера да играе винаги на ниво. Аз го отдавам на лош ден :) Но като цяло почти всички полеви футболисти имаха непредизвикани грешни пасове, което съвсем малко ме смути, но не е болка за умиране(поне на този етап де).
Ман Сити се подсигуряваше доста сериозно! Де Йонг си бачкаше главно в защита. Например за ЮВЕ ролята на холандеца я изпълнява Пирло ;) 3-5-2

Луиз играе с много голям хъс и винаги е готов да се бори докрай,но това не е достатъчно да си стабилен централен защитник!За мен Гари Кейхил е по-класния от двамата.Микел не че правеше толкова грешки,колкото прекалено бавно обработваше топката и лесно я губеше.Съгласен съм,че до изгонването на Иванович,мача вървеше както Ди Матео,а и ние искахме.Азар и Мата бяха изолирани,а поради това и Торес!Проблема беше в центъра!Според мен на моменти играехме типично 4-3-3,като Азар и Мата бяха забити на крилата,и нямаше човек в центъра,който да поеме топката в близост до нападателя и да я изнесе 5-6 метра напред,за да се организира атака.Това беше грешка точно на Ди Матео.Лампард и Микел отнеха твърде малко топки и се разчиташе главно на бековете да спират атаките на Сити и затова след като беше изгонен Иванович,Сити ни напраскаха головете от неговата зона.Азар и Мата са много класни играчи и е "необмислена" постъпка да сложиш и двамата на крилата,при положение,че са страхотни плеймейкъри!Дано Ди Матео се осъзнае и да пренареди формацията за мача с Атлетико Мадрид,защото там победата е абсолютно задължителна!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 авг 2012 23:05

Sardukar написа:3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка). Имам предвид, че всички се предвижват в пакет и обичайно тримата централни; двете "крила" и двамата вътрешни изнасят тежестта на защитата...

Не мисля че е офанзивна схема ;) То е ясно,че не играят на едно място,а са пръснати,ама като прибавиш двата бега и дефанзивния халф и стават доста дефанзивни футболисти на терена ;) Въпросът е,че ти позволява по-свободна и такуваща игра на беговете ;) Нашата схема според мен е по-добра и по-вариативна,но основния проблем е,че нямаме добър дефанзивен халф.И това не е проблем от сега,а още от времето на Анчелоти.След контузиите на Есиен не сме намерили човек,който да го замести пълноценно.Да,Франки е върнат по-назад и е натоварен с такива функции,но неговата сила е в граденето на играта и той може да помага в дефанзивния вал и го прави ,но не и да носи тежестта на основния дефанзивния халф.Микел може и да е добър в отнемането на топки,ама за сметка на това му куца изнасянето и от това страда цялата игра на отбора.Какво като отнема много топки,след като веднага след това му я вземат,пресичат му паса или пък я върне назад.А и подсигуряването също му куца и то много.Мейрелеш също не се справя кой знае колко по-добре на тази позиция,Есиен пък на този етап е доста тромав,а и след претърпяните контузии и предвид годините му ми се струва,че едва ли някога ще си върне предишната форма и ще бъде опция за смени или когато някой е наказан или контузен.А и тези картони на защитниците ни в последно време също са плод на нескопосаната игра на дефанзивния ни халф.Той е човека,който трябва да подсигурява зоната на централните защитници,когато отиват да скачат за статичните положения и човека,който подсигурява беговете,като се впуснат в атака,при евентуална контратака ;) А така се получава,че контраатаките срещу нас ги организира Микел :) Както и да е.Много се отплеснах,но мнението ми е,че нашата схема е по-добра от тази с трима централни защитници,но без дефанзивен халф,каквото и да правиме,каквато схема и да играем,все си е тая.Проблемът е,че тази наша слабост я знаят и всички наши съперници и ще е чудо да не се опитват да се възполват от нея 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

ChelseaTheBest
Контакти:

Мнениеот ChelseaTheBest » 12 авг 2012 23:19

CTAHKO написа:Не мисля че е офанзивна схема ;) То е ясно,че не играят на едно място,а са пръснати,ама като прибавиш двата бега и дефанзивния халф и стават доста дефанзивни футболисти на терена ;) Въпросът е,че ти позволява по-свободна и такуваща игра на беговете ;) Нашата схема според мен е по-добра и по-вариативна,но основния проблем е,че нямаме добър дефанзивен халф.И това не е проблем от сега,а още от времето на Анчелоти.След контузиите на Есиен не сме намерили човек,който да го замести пълноценно.Да,Франки е върнат по-назад и е натоварен с такива функции,но неговата сила е в граденето на играта и той може да помага в дефанзивния вал и го прави ,но не и да носи тежестта на основния дефанзивния халф.Микел може и да е добър в отнемането на топки,ама за сметка на това му куца изнасянето и от това страда цялата игра на отбора.Какво като отнема много топки,след като веднага след това му я вземат,пресичат му паса или пък я върне назад.А и подсигуряването също му куца и то много.Мейрелеш също не се справя кой знае колко по-добре на тази позиция,Есиен пък на този етап е доста тромав,а и след претърпяните контузии и предвид годините му ми се струва,че едва ли някога ще си върне предишната форма и ще бъде опция за смени или когато някой е наказан или контузен.А и тези картони на защитниците ни в последно време също са плод на нескопосаната игра на дефанзивния ни халф.Той е човека,който трябва да подсигурява зоната на централните защитници,когато отиват да скачат за статичните положения и човека,който подсигурява беговете,като се впуснат в атака ;) Както и да е.Много се отплеснах,но мнението ми е,че нашата схема е по-добра от тази с трима централни защитници,но без дефанзивен халф,каквото и да правиме,каквато схема и да играем,все си е тая.Проблемът е,че тази наша слабост я знаят и всички наши съперници и ще е чудо да не се опитват да се възполват от нея 8-)

Съгласен съм за дефанзивния халф!Интересно е да видим дали Ди Матео ще заложи на Ромеу в 3-4 мача,за да се стабилизира самата зона.Срещу отборите от долната половина на класирането не е проблем да играем и така,защото се очаква срещу тях да вкарваме и то много голове,а и нямат класата да се противопоставят на ЧЕЛСИ!Но срещу по-сериозните отбори ще берем ядове с Микел/Есиен!Трябва някой с по-бързи отигравания и да умее да гради играта от дълбочина,или поне да намира Мата/Азар/Оскар с точен пас!На Микел всеки втори пас напред му е грешен и от това отбора губи много!Мейрелеш е малко "по-бързодействащ" играч и засега той е единствената ни опция за градене на играта от дълбочина,защото има добър дълъг пас.Но и той не е типичния опорен халф!Понякога прави левашки грешки,но пък в мачовете срещу Барселона свърши много черна работа и игра отлично,а и засега е най-добрия вариант,с който разполагаме,въпреки че не го харесвам!

Върни се в “Архив”