Основната причина за напускането на В.Божков на ЦСКА беше ,че не му разрешиха да строи комплекс на мястото на Армията,комплекс на който освен стадион трябваше да има и достатъчно търговски обекти. Тогава това нямаше как да стане. Но сега индикациите са за нещо по-различно. Съвсем случайно "активизирането" на Божков по казуса "ЦСКА" съвпадна с оставката на арх. П.Диков(за който се знае че е категорично против подобен проект,а без негово разрешение няма как да стане)
Още преди 5 години писах,че начинанието на Г.Ганчев да проиезвежда коли в България много меко казано не е много перспективно.(май се оказах прав
Още преди около 4 години писах,че ако съм на мястото на Г.Ганчев ще си разпродам бизнеса в България и бих отишъл да живея на някое място ,където е хубаво за живеене и властите не задават много въпроси и не се интересуват от миналото на новопявили се "инвеститори". Просто климата в България не е благоприятен за него. След серия от уникални глупости ,които Г.Ганчев направи през пролетта -лятото на миналата година в момента той е персона нон грата за всички "фактори" у нас. едно евентуално обвързване на ЦСКА с Г.Ганчев според мен няма да доведе до особено големи позитиви на клуба,а евентуалните проблеми в бизнеса(такива има предостатъчно)неминуемо ще засегнат и клуба. Не трябва обаче да се подценява и факта ,че Г.Ганчев има много сериозен опит във воденето на ФК. Според мен на него ЦСКА му необходим за нещо като щит за не особено успешно развиващия му се бизнес.