UltraBlue написа:Мен пък тази повече си ме кефи

И мен ме кефи повече. Вече съм дискутирал този въпрос и по други форуми.
По въпроса за традицията... на привържениците на старата ни емблема ще кажа само, че ако следваме същата логика, дайте да върнем червено-жълтите райета като клубни цветове и да турим една майна на синьото, като ще сме големите консерватори и традиционалисти
От естетическа гледна точка пък изобщо няма място за сръвнение. Новата е в пъти по-красива от старата.
Сега, искам да кажа нещо и за супер тъпанарския лаф "Лопатата". Тоя термин го измисли преди близо десет години един бивш(и слава богу) кадър в агитката ни известен като Луната. Който е толкова левскар, колкото аз съм комунист. Той освен, че е ненадминат пияница, е просто един фен на Челси, а когато играеме с тях ходи в английската агитка да ги подкрепя, освен това е пръв приятел с така наречените ултраси на Цесека - Панчаревска комуна, какво повече да говорим за него? Е подръжавате ли му кво, по акъла на такъв човек ли се водите? Един фен на Челси, човек обичащ шибаната Англия и шибаните островитяни повече от България и сънародниците си, ето това е вашия "идеолог" на отрицателите на новата емблема? В първите години след като се сдобихме с нея, никой не възропота, ама никой. Дори и тези които сега надигат голям вой по тоя повод, или поне тези от тях които тогава ходиха по мачове, щото повече от "традиционалистите" и "консерваторите" са били още малки в края на 90-те. Пак казвам, всичко стана и тръгна случайно, от един "оригинален" лаф на един пияница, който на всичкото отгоре е фен на Челси, а не на Левски. Първо лафа си проби път и популярност, но тогава пак си беше просто майтап лишен от логика и никой не се опитваше да го обоснове с такава, с течение на времето за съжаление стана точно това. И като се има предвид колко е фешън да си консерватор и традиционалист, особено в такава среда, то нямаше как, отново казвам, за съжаление, лафа да не се обвърже с "традиционализма" и да се пръкне течението и идеологията срещу новата ни емблема. И повтарям, в първите и години, такива настроения изобщо нямаше. Да старата емблема продължаваше да се тачи и уважава, но просто като чувство към историята ни, което е всъщност истинска проява на традиционализъм. Уважаваше се също толкова и по същите подбуди по които се уважават и старите ни клубни цветове. Не случайно в емблемата на София-Запад присъстват, но просто присъстват и са под синия цвят, а не са основни. Аз също питая подобно уважение, но само толкова, аз също съм традиционалист и консерватор като цялостен манталитет, но винаги има изключения, за това харесвам повече новата ни емблема, както харесвам повече синия цвят, от колкото червено-жълтото райе.
Ще кажа и друго по въпроса за "Лопатата", този пиянски лаф изсмукан от пръстите, който дефакто е жалък и смешен именно защото осмива най-голямото качество и естетическо превъзходство на новата емблема, това че изобразява
ЩИТ! Да щит, а не лопата както се привижда на някой след третата водка и сед което някой за да се правят на оригинални го подеха. За това на "традиционалистите" и "консерваторите" ще им кажа също, да се допитат до кой да е хералдист коя от двете емблеми е по-хубава и може да очаквате само еднозначен отговор. Дори предлагам на тези които владеят английски да си направят наистина такъв експеримент. Напишете хералдика я в Гугъл, я във Фейсбук, я на някое подобно място, свържете се с поне няколко чуждестранни експерти по хералдика, които не са виждали двете емблеми, покажете им ги и ги попитайте коя е по-хубава! Минимум 90% от тях, ще ви кажат, че новата е категорично по-хубава. Ето ви една безпристрастна, обективна и професионална оценка.
Ако новата прилича на "Лопата", какво да кажем за старата която е копие на "Кубчето на Рубик"
=
=