Мнениеот acmilan » 26 сеп 2011 03:50
Сега изгледах участието на Миролюба Бенатова в новините на БТВ.Не съм си мислел,че ще стана свидетел на подобна низост,показана толкова директно,при това в централна емисия.1.Репортажът от предния ден е орязан и нейните обиди към протестиращите са премахнати.2.Всеки нормален човек сам може да си направи извода,че акцентът на репортажите й е ненакърнимостта на достойнството на фамилията на циганския цар,като това включва неглижирането на убийството за сметка на антицигански СКАНДИРАНИЯ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,А НЕ ФИЗИЧЕСКА САМОРАЗПРАВА и на запалването на няколко от многото къщи и коли,построени и купени с неуморния и честен труд на семейство Рашкови.3.Миролюба произнася откровени лъжи и клевети,заявявайки че някой плаща на хората,които са недоволни от отразяването на събитията,без,разбира се,да уточнява кого визира.Всеки нормален човек може да влезе в който и да било популярен български форум,във форума на самата телевизия БТВ,във фейсбук групите,посветени на журналистическата легенда,както и в нейния личен профил и да види колко хора са несъгласни със странното й разбиране за журналистика.Предполагам,че и хората,които са протестирали пред сградата на БТВ също са били платени и са били двама-трима,само че не са пишели от различни акаунти,а са присъствали вероятно чрез метода на клонирането...4.Тя произнесе една откровена лъжа,казвайки,че поведението на футболните фенове няма нищо общо с убийството на Ангел.Това е ужасна циничност,заради която тя трябваше да бъде незабавно уволнена.Аз лично не съм чул агитките на Ботев,Локо,Левски,ЦСКА,Берое и т.н. да си избират произволно село всеки уикенд,в което да мародерстват,опустошават и още куп прекрасни експресивни глаголи,използвани от доайена на българската журналистика.5.Абсолютно неспазван е широкопрокламираният принцип на БТВ,че журналистите на медията отразяват професионално и безпристрастно събитията.Ако Бенатова спазваше тези принципи,тя нямаше да използва обидни епитети към протестиращите,нямаше да се ангажира с мнение за това кой за какво е дошъл,за какво протестира,да оценява действията на полицията и да категоризира дадени действия по определен начин.Ако желае да заеме дадена позиция,нека обяви това предварително и да го направи в специална рубрика в новините или в някое актуално предаване,но не и в този толкова напрегнат момент,в който е направен репортажът.Изключително жалко е и поведението на самата телевизия,която излъчва орязан репортаж,разчитайки на късата памет или неспособността на гражданите да влязат в интернет и да изгледат пълния репортаж от вчера.В заключение ще кажа,че това е един от най-големите автоголове на български журналист,които съм виждал и,че ако телевизията,която се има за лидер на българския пазар,не уволни Бенатова,автоголът за медията,може да се окаже с цената на загуба на тази лидерска позиция.Нарочно съм се стремил да пиша коректно и без емоции,защото вероятно повечето мнения,написани по форумите,които са емоционални,са обявявани или за платени,или за написани на бутилка алкохол.Бог да пази България от подобни журналисти и медии!!!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.