Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот dunavfc » 23 фев 2013 22:39

Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици. ;)

Подписвам се със двете си ръце над това ;)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 фев 2013 22:43

dunavfc написа:
Laetitia написа:Търсят игра, защото в БСП и ДПС са събрани най-голям процент от омърсените политици. ;)

А и ДПС, колкото и неприятно да звучи това в момента, имат твърд, дори постепенно увеличаващ се електорат. И как няма да е иначе, като сума ти пара потече към Кърджали и околията, все европейска пара чиито "собственици" като видяха за какво иде реч и врътнаха крана за сметка на цяла България.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 23 фев 2013 22:45

Не се косете за партиите, ами е събота- пийте по едно-две-три и да сме живи и здрави! Лека вечер на всички! ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 фев 2013 22:47

TristaNNN написа:Tommi, личи си че не си някакъв вчерашен хлапак и определено лъха интелект от мненията ти, затова ще ти дам един пример за болниците ...от личната ми житейска колекция. През лето Господне, 96-та година, баща ми беше директор на болницата в нашия малък провинциален град. Тогава по закон, такова лечебно заведение трябваше да има двама директори: един с медицинско образование (не помня минималната степен) и такъв с икономическо, който да отговаря за финансово-законовите и организационните въпроси. Баща ми беше от втория тип. Завари хаос и една разграбена организация, лошото беше че излизаше от вкъщи по тъмно, и по-тъмно се връщаше, а работното му място беше на 10 минути пеша. Баща ми стегна нещата, докторите разбраха че не е редно всички лампи да светят денонощно, линейкаджиите пък вдянаха че не може да използват линейката, за да си карат картофите с държавния бензин, и куп куп други неща. След което, благодарение на добрите си контакти в чужбина, успя да докара помощи под формата на лекарства за милиони левове, линейка (в автопаркът тогава Латвия-та беше "С" класа) Пежо, обурудвана с апаратура като по филмите, операционните маси от 75-та година бяха заменени с нови, и др. В резултат на което, Министерството на здравеопазването оцени нашата болница с отличен 6+ (по тяхната система). Всичко това беше добре, ала далаверка нямаше за никой от многото лекарства, в резултат на което баща ми бе силно натиснат с всякакви средства отгоре да направи такава. Е, познай какво стана? Подаде оставка, за да запази морала си и сигурността на семейството! Същата тази болница сега е заплашена от закриване .... ааа замалко да забравя, че по времето на баща ми беше построена ЧИСТО нова част на заведението, на 5 етажа, с асансьори, сравнително модерна апаратура за ония години и без да се откадне 1 лев! Същите тия червенки копеленца които натиснаха баща ми да краде за тях успяха да си вкарат хора, да си направят схемите, в резултат на което сега фалираха останалите болници. На тях да се сърдят, не на Бойко!

Такива примери има във всички сфери, при всички правителства, ясно ми е. Има и други случаи, когато даже не са виновни управляващите, а некомпетентното ръководство на дадено дружество. Но специално за проблемите в здравеопазването, тук идва социалната отговорност на държава. Не може да решиш проблема, като оставиш 10-15- хиляден град без медицинска помощ, така просто преместваш дупката, която трябва да се запълва. Преди време тук спорих за ситуацията с ВМЗ Сопот. Горе-долу е същото - предприятието трупа загуби и логичният ход е закриване, само че държавата не е частник и не може да си позволи да остави половин град без работа. Разбира се, там е малко по-различно в сравнение с болниците, защото може да се търсят алтернативни работни места и т.н., докато в здравеопазването трябва да се търсят други мерки.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 23 фев 2013 22:49

TristaNNN написа:
dunavfc написа:

А и ДПС, колкото и неприятно да звучи това в момента, имат твърд, дори постепенно увеличаващ се електорат. И как няма да е иначе, като сума ти пара потече към Кърджали и околията, все европейска пара чиито "собственици" като видяха за какво иде реч и врътнаха крана за сметка на цяла България.

Проблемът е,че много българи с турски произход,все още са силно манипулирани от емисарите на ДПС. Още от съвсем ранна възраст позната пропаганда започва с пълна сила - "Вие сте турци","В България,Възродителният процес не е приключил","Ислямът е правилната религия" и т.н. Хората са откъснати от света,турският език им се налага като майчин и това още от детска възраст ограничава тяхното бъдеще,защото когато не знаеш езикът на собствената си родина си обречен на доста труден и мрачен живот.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 23 фев 2013 22:51

Онзи ден чух нещо, което ме разсмя до сълзи:

Парламентарната група на ДПС е единствената организация, в която процентно има повече агенти на ДС от светия синод! - право в целта :)
Червените са ясни ......но ми е интересно как стои въпросът с Атака?

Тук бих искал да попитам .... Волен бе завършил някакъв фотографски техникум ако не се лъжа - как така в началото на 90-те бе главен редактор на в-ник Демокрация?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 23 фев 2013 22:54

Волен си върти дупето така, както му е угодно. Не може да плюеш нонстоп по комунистите, по ДПС, да ги обявяваш за антиконституционна партия (което е факт), а да са единодушни по всички важни въпроси, включително и за АЕЦ "Белене".
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 фев 2013 23:09

Tommi написа:Такива примери има във всички сфери, при всички правителства, ясно ми е. Има и други случаи, когато даже не са виновни управляващите, а некомпетентното ръководство на дадено дружество. Но специално за проблемите в здравеопазването, тук идва социалната отговорност на държава. Не може да решиш проблема, като оставиш 10-15- хиляден град без медицинска помощ, така просто преместваш дупката, която трябва да се запълва. Преди време тук спорих за ситуацията с ВМЗ Сопот. Горе-долу е същото - предприятието трупа загуби и логичният ход е закриване, само че държавата не е частник и не може да си позволи да остави половин град без работа. Разбира се, там е малко по-различно в сравнение с болниците, защото може да се търсят алтернативни работни места и т.н., докато в здравеопазването трябва да се търсят други мерки.

Оставяме настрана ВМЗ Сопот, за този проблем имам други виждания, които не мисля да споделям в тази тема. Нека се върнем към темата за болниците. Да, държавата трябва да е единствен или поне главен гарант за тяхното същестуване, но същата тая държава безкористно и тихомълком ги ограби в предишните години. Сегашното управление трябваше да вземе тежкото решение да затвори някои от тях, а и нямаше как да е иначе с огромните задължения и схеми направени през годините. Лошо за хората, лошо защото болницата си е болница и няма как да се трансформира в нещо като местен лечебен център или каквото и да е друго предприятие. Или е болница или не е. Тук според мен идва и друг проблем, нямаме достатъчно добри ръководни кадри в тази сфера. Всички избягаха в чужденеция, затова може би Бойко не успя да се справи в сферата на здравеопазването. Предовери се на некадърници, ама сред слепци и едноокият е най-добър. При всяко положение очаквам, че ще си вземе нужните поуки.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 23 фев 2013 23:21

Когато говорите за ВМЗ Сопот,не забравяйте,че завода не е равнопоставена с частните фирми и за разлика от тях нямат право сами да пласират стоката си.А когато си зависим от разни дилъри,няма как да не постигаш по-лоши резултати от частниците.Завода е печеливш,но политиците всячески приемат закони с които да могат да го източват.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 фев 2013 23:29

GOLEADOR написа:Когато говорите за ВМЗ Сопот,не забравяйте,че завода не е равнопоставена с частните фирми и за разлика от тях нямат право сами да пласират стоката си.А когато си зависим от разни дилъри,няма как да не постигаш по-лоши резултати от частниците.Завода е печеливш,но политиците всячески приемат закони с които да могат да го източват.

Тъй тъй ... да си дойдем на думата, кой го източи през годините?
[offtopic]

Върни се в “Архив”