Цирка беше миналата година, а мнението ми естествено ще се промени с оглед събитията в последните месеци. Това оставане на Меси да му изтече договора е съмнително решение, което говори, че е решил да напуска може би от доста време. Това да отидеш на Копа Америка и да не те е грижа за договора ти, че изтича и да си мълчиш по въпроса точно това говори и естествено, че и мнението ми ще се промени в тази посока. Мълчеше се още пролетта около договора му много преди да свърши сезона, но тогава всички го отдавахме, че чакат да свърши сезона и ще го обявяват или поне в рамките на няколко дни ще се разберат понеже нали се обичат двете страни. Всичко говореше, че ще остане сега понеже се виждаше, че е доволен зимата и там около кампанията за президент, че дори лично гласува за Лапорта, ама тези неща много бързо може да се променят особено като стане дума за пари, така че не бива да те изненадват тези неща.

Естествено, че няма да го приемат добре напускането му, ама едно е по този начин да се махне и друго е Лапорта да излезе и да каже, че продава играча, защото имат нужда от пари и вече на възраст, в която не могат да му предложат добри условия. Тогава щеше да видиш съвсем друга реакция на феновете към него самият. То и сега дори има фенове, които си мислят, че това е цирк в очите на феновете и това го казват дори фенове на Барселона в самата Барселона. Дори и във вашият форум се прокрадват такива мнения около Лапорта, така че не е мое мнение само това.
Аз ви казах и преди време, че Меси трябваше да напусне поне преди 2-3 години, когато имаше все още живец за игра, защото в последно време се виждаше, че му липсва това по една или друга причина. Сега в ново първенство вероятно ще живне понеже сменяш обстановката и искаш да вкусиш нещо ново и различно. Искаше ми се да го видя в Англия, ама уви няма да стане и се забута в това умряло първенство на Франция.