Висша лига - сезон (2020/21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Висша лига - сезон (2020/21)

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2020 13:49

Е, той мениджъра му, или некъв приятел беше, в едно интервю казва, че Меси вече веднъж е бил на крачка от Челси, но се намесил тогавашният президент на Барса. :roll:
Едно е сигурно, щом Абрама развърза кесията това лято, нищо няма да го спре да го направи и следващата година, пък макар и за само един играч. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 ное 2020 15:52

Според мен вече няма смисъл от подобен трансфер. Ще пръснем пари колкото за петима играчи, ще взима и заплата за поне толкова. И всичко това за макс 2 години (съмнително) силна игра. Юве пробиваха с КР и не им донесе нищо, което така или иначе нямаше да спечелят.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 ное 2020 15:59

Абрама ще го разхожда в багажник из тайгата, ако не доставя десетки голове :lol:

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 30 ное 2020 16:51

Thsmith написа:Как защо? Защото това не е футбол, няма атракция, няма нищо. Има някаква игра на повторения. Следователно е безсмислено да се гледа.
И не само, че не е по-приятно, а дори не носи никакво удоволствие ако побеждаваш след намеса на такава система. Все едно да се радваш на служебната титла на Интер.

--
Причината футболът да е на тово ниво е точно емоцията, която предизвиква у хората. Същата, която тотално изчезва с намесата на технологията.

Зависи от гледната точка. Ако след това, на повторение видиш начина по който си спечелил, няма ли да се чувстваш глупаво, че си се радвал на една измама, защото грешка, която е могла да се избегне и въпреки това не е направено нищо по въпроса да се случи е друг вид измама.

И честно казано, емоцията винаги ще я има. Защото каквото и да си говорим тук, в момента в който отборът стъпи на терена и в минутите преди започването на дадения мач, може да усетиш тръпката, която в течение на мача те обхваща целия.

Както и да е. Прекалено хиперболизираш намесата на ВАР в мачовете. До този момент няма много общо с апокалипсиса, който предричаш- повечето двубои са си напълно гледаеми, на приемлива скорост и с достатъчно време да се насладим на футбола, ако той наистина е качествен и приятен за гледане.

Не мисля, че повече има какво да дискутираме по този въпрос, просто защото няма с какво да променим мненията си, но съм съгласен за едно нещо с теб- ВАР е деликатна тема и ако не се изпипа много внимателно, може да нанесе неприятни последици за играта, просто не съм съгласен, че в момента го прави.

П.П

Ако говорим за липсата на емоция у някого, по-скоро може да отворим темата за пренасищането от самата игра. Освен това, множеството от мачове, които даден отбор трябва да спечели, прави така че, качеството на играта да спада, което води и до по- голямо физическо и психическо натоварване. Второто се отнася и за феновете, не само за играчите.

В момента това е доста по-видим и нужен за решаване проблем.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 ное 2020 17:24

То в 99% от мачовете или не се налага изобщо използване на технологията, или нещата са очевидни и минават без спорове. Вдига се шум около спорните неща в мачовете на големите отбори, което е абсолютно нормално, с нищо по-различно от обсъждането на каквато и да е съдийска грешка след такъв двубой. Мен ме дразни единствено отсъждане, което се случва 2-3 минути след като съдията е подминал ситуацията и играта е продължила, или някакво връщане за нарушение 20 паса назад по атаката. Такива неща могат да се изчистят и всичко ще е супер.

Идеята с право на оспорвания от треньорите се прилага абсолютно успешно в NFL от години, в тениса е подобно, има как да се интегрира и във футбола.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 дек 2020 00:04

Уоткинс пропусна дузпа, а в добавеното време на двубоя му отмениха гола след преглед с ВАР.

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 дек 2020 00:51

Furious_Monk написа: Зависи от гледната точка. Ако след това, на повторение видиш начина по който си спечелил, няма ли да се чувстваш глупаво, че си се радвал на една измама, защото грешка, която е могла да се избегне и въпреки това не е направено нищо по въпроса да се случи е друг вид измама.

И честно казано, емоцията винаги ще я има. Защото каквото и да си говорим тук, в момента в който отборът стъпи на терена и в минутите преди започването на дадения мач, може да усетиш тръпката, която в течение на мача те обхваща целия.

Както и да е. Прекалено хиперболизираш намесата на ВАР в мачовете. До този момент няма много общо с апокалипсиса, който предричаш- повечето двубои са си напълно гледаеми, на приемлива скорост и с достатъчно време да се насладим на футбола, ако той наистина е качествен и приятен за гледане.

Не мисля, че повече има какво да дискутираме по този въпрос, просто защото няма с какво да променим мненията си, но съм съгласен за едно нещо с теб- ВАР е деликатна тема и ако не се изпипа много внимателно, може да нанесе неприятни последици за играта, просто не съм съгласен, че в момента го прави.

П.П

Ако говорим за липсата на емоция у някого, по-скоро може да отворим темата за пренасищането от самата игра. Освен това, множеството от мачове, които даден отбор трябва да спечели, прави така че, качеството на играта да спада, което води и до по- голямо физическо и психическо натоварване. Второто се отнася и за феновете, не само за играчите.

Не естествено. Ще се радвам като Кеоун след пропусната дузпа от Нистелрой и 5 пари не давам какво ще покаже повторението.

Грешката може да е основно там, че някой изобщо пуска повторение.

Ми аз тръпка не усещам, точно заради това не гледам. Просто защото това не е футбол и няма емоция. Ако няма вар е съвсем различно.

Няма как да има нещо гледаемо наистина при положение, че всеки момент може да се окаже неистински и да го заличат. Това не си струва за гледане.

То по неприятни последици от тези, здраве му кажи. Като почнат приходите да спадат, тогава ще се усетят от къде идва, но нз дали вече няма да е късно.

----
п.с. Футболът е най-популярната игра и е станал такава в този си вид. Защо му е да интегрира нещо от някакви си спортчета, които са дааалеч от неговата масовост и популярност? Те трябва да интегрират неща от футбола, а не обратното.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 01 дек 2020 11:00

Thsmith написа:
Furious_Monk написа: Зависи от гледната точка. Ако след това, на повторение видиш начина по който си спечелил, няма ли да се чувстваш глупаво, че си се радвал на една измама, защото грешка, която е могла да се избегне и въпреки това не е направено нищо по въпроса да се случи е друг вид измама.

П.П

Не естествено. Ще се радвам като Кеоун след пропусната дузпа от Нистелрой и 5 пари не давам какво ще покаже повторението.

Грешката може да е основно там, че някой изобщо пуска повторение.

Ми аз тръпка не усещам, точно заради това не гледам. Просто защото това не е футбол и няма емоция. Ако няма вар е съвсем различно.

Няма как да има нещо гледаемо наистина при положение, че всеки момент може да се окаже неистински и да го заличат. Това не си струва за гледане.

То по неприятни последици от тези, здраве му кажи. Като почнат приходите да спадат, тогава ще се усетят от къде идва, но нз дали вече няма да е късно.

----
п.с. Футболът е най-популярната игра и е станал такава в този си вид. Защо му е да интегрира нещо от някакви си спортчета, които са дааалеч от неговата масовост и популярност? Те трябва да интегрират неща от футбола, а не обратното.

Подкрепям май Смит тук. Най-яркият пример- най-великият футболист на света нямаше да е толкова велик и боготворен, ако имаше ВАР. Нямаше да има Божия ръка, нямаше да има легенда, може би нямаше да има църква в Аржентина.

Вече, че не е справедливо, това е друг въпрос, но това е красотата на играта. Да не говорим, че в момента има абсурдни правила за засади и дузпи и пак за мен лично се правят много грешки.
Ето ви абсурдни неща само в Англия- дузпатаа на Борнемут срещу Тотнъм, връщането 3 минути след края на Юнайтед и Брайтън, за да се свири дузпа и доооста засади. За мен и това на Брайтън срещу Ливърпул не беше дузпа, тъй като Уелбек нямаше никакъв ланс да отиграе по някакъв начин топката. Вчера засадата на Вила също е абсурдна и имаше поне още 4-5 такива отменени гола за позицията на ръката. Футболът не е спорт, който се играе с ръце, а с крака.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 01 дек 2020 19:28

Божията ръка хубаво, ама футболът не е създаден да я има нея :mrgreen: ами който е по-добър, той да надделее ;)

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 01 дек 2020 21:19

Играта си загуби чара и романтиката с този ВАР. Определено съдиите са по-слаби и разчитат само на системата!
150 години се играе без ВАР, а сега не може. Че то скоро и без топка ще се играе! :mrgreen:
Изображение

Върни се в “Архив”