Dust написа:От БАТЕ загубихме психически.
Там ги бихме. В Ловеч до 84-та минута 0:0, напрежението беше изцяло в нас, вкараха ни гол и нашите рухнаха, от там дойдоха и головете в продълженията.
Може нищо да не играем, но зная едно, че Любо им промени мисленето на нашите, което е много важно.
Лично аз искам БАТЕ или Розенборг.
Явно сме гледали различни мачове- в двата мача БАТЕ създаде над 10 чисти положения пред вратата на Литекс , а Литекс реална само 2 . Ако си гледал първия мач в Беларус знаеш, че логичния изход беше победа поне с 2 гола за БАТЕ - Литекс нямаха реално и едно подобие на атака, докато пред тяхната всяко центриране вещаеще опасност . Просто логичното се случи чак в края на мача в Ловеч- по-добрия отбор взе своето чак в продълженията,ако имаше логика всичко трябваше да приключи още след първия мач.
Иначе от потенциалните съперници според мен на този етап много трудни са Рейнджърс и БК Копенхаген. другите са общо взето преодолими съперници с уговорката ,че Литекс е непоставен. Определено ако бяха и Стандарт или Андерлехт и Ред Бул задачата щеще да изглежда доста по-трудна. Примерно Висла, Партизан и Розенборг ми изглеждат напълно преодолими. С тази уговорка ,че скандинавците ще са в разгара на шампионата си. От Макаби и Апоел очаквам да направят доста сериозни селекции и с френетичната подкрепа на феновете не са удобен противник, но в никакъв случай не изглеждат като страшилища.
Аз имам чувство ,че Литекс ще играе втория кръг срещу отбор от бившия СССР . Във третия кръг мисля че ще играе с Щурм. разбира се това са само предвиждания- игра на тото

.
Лично моето мнение е че Л.Пенев(не без помоща на българските съдии) по-скоро промени манталитета на играчите на Литекс ,но в отрицателен аспект- играчите си позволяват провокации и симулации , жестикулации към съдиите и т.н.Такъв беше и Л.Пенев като играч. Примерно на 3 пъти в този шампионат видях Дока да си позволява да удря без топка противников футболист при спряла игра- ами всеки чужд съдия на секундата ще му извади червен картон( друг е въпроса защо нашите съдии "ослепяват" на мачове на Литекс, но това е друга тема) или пък да прави доста евтини опити за симулации и жестикулации към съдията. Ами чужд съдия в най-добрия случай ще му извади жълт картон. Миналата година Литекс загуби от Жилина и Дебрецен не защото беше по-слаб ,а защото сам се постави в неудобна ситуация- навика от свиренето на български съдии им изигра много лоша шега - срещу Жилина в Ловеч вместо да размахват ръце към страничния съдия( според не без основание

) да бяха се опитали да на настигнат играча на Жилина. или във втория мач защитник на Литекс(мисля че беше Пл.Николов) след като загуби топката до тъчлинията да дава знак на съдията ,че е бил фаулиран вместо да си гони играча при втория гол на словаците или пък безумния червен картон на Ив. Попов( който забрави ,че не свирят български съдии и не е недосегаем). Или пък червения картон на Барт срещу Дебрецен- сигурен съм че български съдия нямаше да извади червен картон на Ив. Попов или Барт , или пък щеще да свири фаул в нападение или засада, но уви в Европа на нашите отбори няма да свирят български съдии. На мен много лошо впечатление ми направи Л.Пенев ,когато се оправдаваше със съдията за загубата от Левски с 0:2 - ами доста смешните симулации на Дока,като според мен трябваше да получи картон още за първата. Да съдията сгреши ,но мисля че сгреши по-точно страничния съдия- отмени редовен гол на Левски и пусна съмнително положение за засада след което стана първия гол на Левски.