Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Порошенко: Съветник на Путин е ръководил снайперистите

Мнениеот CTAHKO » 27 фев 2015 11:45

boabbb написа:
Adrian Monk написа:
Гамаюн написа:...Е, ако е като лекцията за използване на "във" преди буквичката "б", която ми чете на лични преди време, предварително се признавам за победен ;) Но напредък има - вече не пишеш "във България". Остава да минем и раздела за пунктуация и си готов.

"Във България" е сериозна грешка, която съм допускал известно време несъзнателно - признавам си и си посипвам главата с пепел... :oops: За пунктуацията грешиш, друже. ;) Аз не предлагам на boabbb, предлагам на модераторите да открият нов раздел в тема, така че запетайката си е съвсем на място... 8-)

Капитана като стар милиционер и партиен секретар, е много силен в предложенията :lol: :lol:

Ама как :) По стара традиция, кой знае, колко чужди предложения на бедни и отрудени българи си е приписвал като свои пред партията-майка :lol: Та предложенията не са му чужда материя :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 27 фев 2015 11:48

Adrian Monk написа:
Гамаюн написа:...Е, ако е като лекцията за използване на "във" преди буквичката "б", която ми чете на лични преди време, предварително се признавам за победен ;) Но напредък има - вече не пишеш "във България". Остава да минем и раздела за пунктуация и си готов.

"Във България" е сериозна грешка, която съм допускал известно време несъзнателно - признавам си и си посипвам главата с пепел... :oops: За пунктуацията грешиш, друже. ;) Аз не предлагам на boabbb, предлагам на модераторите да открият нов раздел в тема, така че запетайката си е съвсем на място... 8-) Хайде помисли пак... :)

Капитане, хайде сега помисли пак, а ако се затрудняваш, намини към някоя от старите софийски гимназии и се консултирай дали след "предлагам" има запетайка (след "освен това" също няма - има след "кроме того", вероятно използването и в българския си е чист рузисъм).
Та ако искаш, можем да се обзаложим и през следващия месец да носиш примерно псевдонима "Капитан Голицын". Или при желание "Капитан Голыцин" ;)

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 27 фев 2015 11:50

boabbb написа:
Adrian Monk написа:

"Във България" е сериозна грешка, която съм допускал известно време несъзнателно - признавам си и си посипвам главата с пепел... :oops: За пунктуацията грешиш, друже. ;) Аз не предлагам на boabbb, предлагам на модераторите да открият нов раздел в тема, така че запетайката си е съвсем на място... 8-)

Капитана като стар милиционер и партиен секретар, е много силен в предложенията :lol: :lol:

И не само в предложенията. ;) Виж, хората колекционират и цитират лични съобщения на Капитана отпреди години. Един ден ще се хвалят на децата си, че са водили кореспонденция с него... 8-)
П.П. Виждам, че много безработни маймуни са се качили на форумния клон, пък аз си имам работа, все пак... Оставям ви, за да си правите ми-ми със Станко и Гамаюнчика, товарищи. Хубав ден. :)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 27 фев 2015 11:54

Adrian Monk написа:
boabbb написа:
Adrian Monk написа:

И не само в предложенията. ;) Виж, хората колекционират и цитират лични съобщения на Капитана отпреди години. Един ден ще се хвалят на децата си, че са водили кореспонденция с него... 8-)
П.П. Виждам, че много безработни маймуни са се качили на форумния клон, пък аз си имам работа, все пак... Оставям ви, за да си правите ми-ми със Станко и Гамаюнчика, товарищи. Хубав ден. :)

Изкуството да избягаш навреме не се учи - вродено е.
Лек ден!
И мен ме чакат преводи, но пък и да учиш недоучилите си е задължение.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 27 фев 2015 11:54

boabbb написа:
гражданин от село написа:
boabbb написа:То добре, че е много трудно :lol: Те лихвите по депозитите в яките банки в Швейцария са 1-2 % :lol: Тука имаше една със седем процента, ама ... :mrgreen:

До колкото разбирам ти си ни приготвил сценарий,при който ставаме едни малки САЩ в Европа,разцъкваме си ДЦК-та живеем си живота и ни дреме колко трильона е външния ни дълг.Правилно ли съм разбрал? :)

Тука има проблем, обаче ;) След като вкарахме борда, ние не може да печатаме пари, за разлика от американците ... Това "рефинансиране" на кредит с нов не води до кой знае колко добри неща ... :roll:

Мая Манолова каза, че от ГЕРБ наистина не могат да печатат пари, могат да печата само бюлетини :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 фев 2015 11:59

Изпълнихме гражданският си дълг и изгонихме капитана от прекрасната тема 8-)

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 27 фев 2015 12:06

CTAHKO написа:Изпълнихме гражданският си дълг и изгонихме капитана от прекрасната тема 8-)

Взимам си бележка! Друг път няма да преча на този корифей на форумната мисъл да ръси премъдростите си във всяка тема.
[offtopic]А беше време, когато Капитанчо минаваше за русофил с прогермански уклон ;)[/offtopic]

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 27 фев 2015 12:13

Гамаюн написа:...И мен ме чакат преводи, но пък и да учиш недоучилите си е задължение.

Налага се да взема отношение по въпроса, все пак:
1. Обяснявам за втори и последен път, защото наистина имам доста работа, а и не взимам възнаграждение като лектор във форума:
Изречението е: „Предлагам, на колегата boabbb да бъде отделен специален раздел в нея.”
В случай запетаята служи, за да поясни смисъла на изречението. На модераторите (които не са споменати) се предлага отделянето на специален раздел за колегата boabbb. Няма опасност от грешно тълкуване.
Липсата на запетая променя смисъла и може да означава, че лично на колегата boabbb се предлага отделянето на специален раздел в темата. Има опасност от грешно тълкуване.
Разликата е тънка и е трудно уловима, особено за един руснак, дори той да е живял дълго време в България. ;)
2. Не е необходимо да обикалям старите софийски гимназии, завършил съм една от тях – Софийската немска гимназия „Карл Либкнехт” (сега е „Професор Константин Гълъбов”). Няма да се налага и да сменям никнейма си. ;)
Приятен ден, успех с преводите и си преговори пунктуацията в българския език - тя се различава от руската... 8-)
П.П. Не ми дължиш нищо за урока, беше ми приятно. :) Няма да си губя времето, за да ти пиша ЛС, но ти оставям за домашно материал за преговор:

http://zapetaia-teoriia.ezikova-kultura.tutmanik.com/
Последна промяна от Adrian Monk на 27 фев 2015 12:21, променено общо 1 път.
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 27 фев 2015 12:15

ЮНЕСКО са възмутени заради няколко разрушени статуи от ИД и свикват съвета за сигурност към ООН. Но иначе за това, че колят и трепят наред, няма проблеми 8-) Интересно дали ако не бяха бутнали тези няколко статуи, ЮНЕСКО щеше да се възмути 8-)

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 27 фев 2015 12:21

Adrian Monk написа:
Гамаюн написа:...И мен ме чакат преводи, но пък и да учиш недоучилите си е задължение.

Налага се да взема отношение по въпроса, все пак:
1. Обяснявам за втори и последен път, защото наистина имам доста работа, а и не взимам възнаграждение като лектор във форума:
Изречението е: „Предлагам, на колегата boabbb да бъде отделен специален раздел в нея.”
В случай запетаята служи, за да поясни смисъла на изречението. На модераторите (които не са споменати) се предлага отделянето на специален раздел за колегата boabbb.
Липсата на запетая променя смисъла и означава, че лично на колегата boabbb се предлага отделянето на специален раздел.
Разликата е тънка и е трудно уловима, особено за един руснак, дори той да е живял дълго време в България. ;)
2. Не е необходимо да обикалям старите софийски гимназии, завършил съм една от тях – Софийската немска гимназия „Карл Либкнехт” (сега е „Професор Константин Гълъбов”). Няма да се налага и да сменям никнейма си. ;)
Приятен ден, успех с преводите и си преговори пунктуацията в българския език - тя се различава от руската... 8-)

След като уточнихме, че дори внуците ми ще се гордеят как съм научил Капитана да използва двойно "в" в българския, сега остава да замесим и правнуците ми в особеностите на българския словоред. Те не са по-малко сложни от тези в руския риболов. Вервай ми, даскалите в гореспоменатата гимназия явно не са си свършили работата навремето.
Уточнение: нямам руска жилка, ако не се брои един дядо (чист българин), прекарал 17 години в сталински лагер край Магадан.

Върни се в “Свободна зона”