tmanolov написа:Thsmith написа:Аз не искам да е за всекиго според потребности, а да не ме цакат за нещо, което не получавам. Заради това съм либертарианец и отричам повечето данъци. Смисъл, твърдо съм против държавата да ме цака без да ми дава нещо. Да плащам и пак да обикалям и отгоре на това да ме глобяват, че спирам пред моя гараж за спиране на непозволено място е нещо, което не приемам изобщо.
И имам много против държавата/общината да събират приходите за това, което не ми дават и да си ги харчат.
Е, какво значи, че не получаваш - имаш опция, ако има места, да паркриаш пред дома си. Не е задължително, може и да не я позлваш, съответно да не плащаш з анея, ако имаш гараж. Пътното платно не е твое, така че това е услуга, която можеш да ползваш, а можеш и да не ползваш - не виждам нищо комунистическо тук? Другото е изпълнение туп тумнозелените - ми аз, бате, с какво да ям децата (както те казват) - ми няма да ги ядеш, ще мислиш, преди да ги направиш. Същото е и с колата - като нямаш гараж, що си купуваш таралясник? А не е като да не се продават и гаражи де, ама не им харесва цената на хорицата, оти они си сакат да им е без пари - е, няма как да стане това за без пари :geek: особено с толкова много таралясници по пътищата, затова да се вдига цената, докато се намери равновесна точка
За какво точно плащаш данък в общината за тази кола? :roll: Като влизаш в даден частен паркинг какво получаваш? Място където да паркираш. Не възможност да направиш обиколка и ако не намериш място да си отидеш само с входната такса, нали така? :lol: Твърдо против съм да дам и 1 стотинка повече на общината/държавата и съм склонен да похарча повече, но да ги "прецакам" по някакъв начин.
В случая няма никакво значение дали някой има какво да яде или не. Просто има едно скубане от община без да предоставя абсолютно нищо допълнително. Точно както е ограничението за еко зоните.
Подкрепям дейности, които осигуряват нещо по-добро, не които правят нещата по зле и отгоре на това ме скубят.
Правилния начин за мен:
- строиш паркинги в даден сектор (тип Белград)
- значително увеличаваш паркоместата, а не ги намаляваш като "унищожи софия"
- разширяваш улиците където е възможно, а не ги стесняваш
- правиш надлец/подлез, рамки и тн за да улесниш движението
и
след това увеличаваш таксите за да избиеш инвестицията. Хората виждат какво е направено и за какво конкретно плащат.
И като цяло за мен таксите тук трябва да минават основно през данък за автомобил, който е разбираемо да е осезаемо по висок, но да се формира на база кола и нейната щета върху пътя, а не на база коя година и колко мощен двигател има.
Вече за колите, които не плащат данък в съответната община и са с други регистрации, нормално е да има допълнително облагане.
Чудовищна глупост е за мен това, което се прави в момента
- Стесняване на улици
- Унищожаване на паркоместа
- Набиване на абсурдни вело коридори, които почти никой не ползва и единствено пречат
- Безобразно увеличаване на покритието на така наречените зони
- нулева дейност по изграждане на паркинги
- нулева дейност по подобряване на пътната инфраструктура
и отгоре на това, увеличаване на общинските паразити, които единствено имат за задача да скубят хората :lol:
Един вид, финансираш нещо в което парите просто изтичат някъде, увеличаваш общинските служители, увеличаваш тормоза над хората.
* Изобщо няма да споменавам колко пъти са ми писали фиш от 20 лв за паркиране пред входа на моя гараж :lol: