Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 13 фев 2015 18:56

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.

Косово не се споменава никъде, като отделна република в СФРЮ, освен, ако аз нещо не съм довидял навремето. Крим, доколкото си спомням, не се бунтуваше и нямаше зор за отделяне, преди преврата в Киев преди година. По времето на Екатерина Велика, когато Крим е присъединен към Руската империя, той не е влизал в състава на Украйна, за да се брои за исконна територия на Украйна.

То и Крим не се водеше отделна република в СССР, което пак доказва, че Русия просто анексира чужда територия и то такава, която преди това е признал за законна украинска такава. А и продължава да прави опити да откъсне още.

Косово, ако беха казали навремето отиваме в Албания(което си беше съвсем логично и очаквано след отцепването от Сърбия), щеше ли да е проблем това, като самото отцепване си беше прецедент? Не отидоха по 2 причини - тези, военно-престъпници, които Буш ги направи шефчета и 2-та е американската база край Урошевац.
Крим от 91-ва се опитва да се върне там където му е мястото и тези мераци са били туширани във времето под формата на различни отстъпки. Но Крим така и не се украинизира. Беше обречен, когато украинците не позволиха руските кораби да излязат от Севастопол по време на войната с Грузия.
Вече автономия е страшна дума, да знаеш. Затова Поро изобщо не иска да чува за автономия на Донбас. Ама свърши тя вече, развода е въпрос на време. Ако ще и още 50 пъти да се събират в Минск.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 фев 2015 19:06

fcb_bg написа:Вече автономия е страшна дума, да знаеш. Затова Поро изобщо не иска да чува за автономия на Донбас. Ама свърши тя вече, развода е въпрос на време. Ако ще и още 50 пъти да се събират в Минск.

Той Поро много добре го осъзнава това, ама нищо не може да направи, щото вече си е продал душичката на чипсовете и техните корпорации. Пък на тях Киев не им трябва, трябва им Донбас и неговите ресурси 8-) Иначе за какво са налели тези милиарди, нали трябва да се избиват 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 фев 2015 19:12

Реално васконти е прав няма документ м/у НАТО и СССР когато Горбачов е водил преговори има само статии вкл. и тази
уж от DW -> "http://www.dw.de/как-нато-стъпи-в-източна-европа/a-17982173". Дали е истина или са свободни съчинения всеки
си интерпретира за себе си. Но няма документ за ангажименти на НАТО.
Относно Косово аз помня разпада на Югославия, Косово не е била република в Югославия. По времето на самата Югославия кoсоварите
никога не са си и помисляли да минават към Албания, стандарт на живот и екстри в Югославия за тях вместо в Албания :mrgreen: .
По време на разпада на Югославия 91/95 не съм разбрал да има претенции за такава държава може и да съм пропуснал. Конфликтът
в Косово започва1998 и продължава до 2003 или 2004-та. За мен единсвената цел за да почнат косоварите да се бунтуват
са обещания(политики) от 3-та страна и главната цел на тази 3-та страна е падането на определени политичски сили от власт в Сърбия, такива
политически сили които държат Сърбия в орбитата на Русия и преминаването на Сърбия в орбитата на ЕС и НАТО. Същите неща които съм описал в
предните изречения важат с пълна сила за мен и за Донецк и за това смятам че разлика няма, може и да греша но така мисля.
Именно за това аз казвам че това което направиха САЩ в Косово сега същото го правят и руснаците в Донецк и щом е нямало проблем
за Косово и е станало то трябва да стане и за Донецк но сега дори няма междуетничски избивания което пак е по-добре!

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 13 фев 2015 23:04

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.

Различава се, разбира се! Предаването на Крим към Украйна от Хрушчов е доказано незаконно, следователно няма правна сила! Факти, с които всеки желаещ може да се запознае, ако му стиска, разбира се... Когато през 1991 Русия подписва меморандума за територията на Украйна, не са известни тези факти, които променят коренно нещата!
Лавров наскоро предаде всички документи по темата и в ООН, и навсякъде и не се е чуло някой да ги е оспорил. Няма и как ...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 фев 2015 01:35

vaskonti написа:Има разлика защото Косово се отцепва от Югославия, а Крим от Украйна! Разпадането на СССР е преди повече от 20 години, а крим се отцепи преди няма и една, а Косово се бори още преди Югославия да се е разпаднала окончателно

Косово се отцепи далеч след разпада на Югославия, това че Сърбия още десетина години си се наричаше Югославия е просто формалност. Но Югославия се разпадна още 1991-92.

vaskonti написа:Косово е бил част от Югославия, а не от Сърбия!

Не е вярно, Косово беше автономна провинция в югославската република Сърбия. Беше част от Сърбия и тогава.

vaskonti написа: Сърбия се опитваше да задържи при себе си със сила всяка една република, искаща независимост - Хърватия, Босна, Черна Гора. Какво, и това ли са сръбски територии?

Това също е невярно. Сърбия никого не е задържала, войните се водеха за териториите, населени основно със сърби, а не за задържане на бившите републики.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 фев 2015 02:26

Прецакаха Сърбия, факт. Обикновено бих заклеймил вероломните действия на световните милиционери, но конкретно в случая ги аплодирам! Просто ми се струва, че това прегазване е унищожаване на Югославия и най-вече - разгромът на сръбските шовинисти е изцяло в интерес на България. Те бяха първо дискредитирани пред света, после победени, а накрая и осмяни и натикани в ъгъла на Европа. Знаем, че сърбите са отколешен наш враг, враг причинил изключителни вреди на българската държава и народ. Може да съм срещу САЩ и НАТО винаги, но не и когато действат в интерес на България. Нашия интерес беше да се разруши из основи режима на Милошевич и сръбския шовинизъм да бъде смазан. С изключителен кеф гледах как албанците им разказват играта. Ще попитате защо? Бих искал да имам някакви възвишени чувства към сръбския народ и държава, но уви, имам само едно - отмъщение! За Македония, за десетилетните кланета на етнически българи, за подлостта, за всичко.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 фев 2015 09:40

И тук да го постна 8-) Много добре направен, интересен и поучителен филм 8-) И отново стигаме до извода, че зад всички световни беди и злини стоят МВФ, ФЕД, "безпристрастните" еврейски медии и големите американски(еврейски) корпорации 8-) КАто не слушате какво ви пее радиото и не вярвате на мен, поне на Оливър Стоун може да вярвате 8-)

П.П. М/у другото има доста сходни ситуации, да не кажа напълно еднакви със събитията от Майдана 8-)

На юг от границата

На юг от границата / South of the border – Оливър Стоун

Много се говори, че американските средства за масова информация безмилостно манипулират огромната маса американци. В този филм Олиър Стоун посещава хулените и обезателно представяни като диктатори латиноамерикански държавници. Сами ще разберете какво е мнението на Стоун.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-RncD0IhsaY&index=1&list=PLC282CF16E4A3C244[/youtube]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 фев 2015 11:47

Хм, филмчето наистина е много добре направено и горещо го препоръчвам на всеки 8-)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 14 фев 2015 21:06

Захарченко написа:

Различава се, разбира се! Предаването на Крим към Украйна от Хрушчов е доказано незаконно, следователно няма правна сила! Факти, с които всеки желаещ може да се запознае, ако му стиска, разбира се... Когато през 1991 Русия подписва меморандума за територията на Украйна, не са известни тези факти, които променят коренно нещата!
Лавров наскоро предаде всички документи по темата и в ООН, и навсякъде и не се е чуло някой да ги е оспорил. Няма и как ...

Доказано? От кой и кога, ако мога да запитам? Но ако може линк към новина, която поне малко да прилича на нещо официално. Не ме вълнуват мнения и изказвания на анонимни източници. Да ми твърдиш, че руснаците не си знаят и кътните зъби на новата си история е доста нелепо, най-меко казано.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 14 фев 2015 21:18

1982 написа:
vaskonti написа:Има разлика защото Косово се отцепва от Югославия, а Крим от Украйна! Разпадането на СССР е преди повече от 20 години, а крим се отцепи преди няма и една, а Косово се бори още преди Югославия да се е разпаднала окончателно

Косово се отцепи далеч след разпада на Югославия, това че Сърбия още десетина години си се наричаше Югославия е просто формалност. Но Югославия се разпадна още 1991-92.

vaskonti написа:Косово е бил част от Югославия, а не от Сърбия!

Не е вярно, Косово беше автономна провинция в югославската република Сърбия. Беше част от Сърбия и тогава.

vaskonti написа: Сърбия се опитваше да задържи при себе си със сила всяка една република, искаща независимост - Хърватия, Босна, Черна Гора. Какво, и това ли са сръбски територии?

Това също е невярно. Сърбия никого не е задържала, войните се водеха за териториите, населени основно със сърби, а не за задържане на бившите републики.

Има огромна разлика между Сърбия като част от Югославия и Сърбия като независима държава. Времето на Югославия изобщо не го брой, най-малкото защото Югославия не е Сърбия.
Сърбите водеха война не просто срещу територии, а точно срещу обявилите независимост републики, претендирайки, че бивша Югославия всъщност е Сърбия. Югославия реално се разпадаше години наред. Де юре се разпадна 1991-1992, но де факто нещата се проточиха до 2006г.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”