Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 17:38

Странджата написа:С интерес прочетох всичко до тук. Но много неща не разбирам.
Не разбирам толкова ли е основопполагаща генната определеност. Може ли например произходът да детерминира съдбата на един народ? Как тогава да съвместя възходът при Симеон Велики и Иван Асен II с провалите на държавността ни само сто години след тях. Детерминацията на историята от произхода ми се струва теория с твърде ограничена обяснителна сила. Явно наследствеността не е единственият решаващ фактор - всеки това го знае. Тогава какъв смисъл има да откъсваме произхода от социокултурните условия, за да търсим отговор на въпросът кои сме - или ако цитирам - защо сме такива.
Има според мене неоспорим факт. На Балканите единствено българите - да приемем, че са тюркско племе, без да настояваме за категоричностм създават държава толкова рано. Държавата си създават в съюз със славяните и завареното антично население траки (по Евгения Иванова). Доминацията на тюркското племе (сродно с турците - вж Кастелан - История на Балканите) прабългари, което е било толкова значима поради факта, че то било дотолкова могъщо, че принуждава Византия за признае неговата държава. Същата тази доминация за два века изчезва (вж.П. Мутафчиев) заради - според него , службата, която е бил отредана на славяните от прабългарите - да пазят държавата. Разселени из Балкана и изпълнявайки тази служба, славяните в прабългарската държава постепенно придобиват политическо влияние, а това, комбинирано с демографски и възможно и икономически фактори, ги превръща от победен етнос в асимилиращ. Така че каквато и теория за произхода да се окаже вярна, само системният анализ, а не само ДНК-то, може да ни води към отговора на въпроса, който тук явно или неявно вълнува всички - кои сме ние и защо сме такива.

Умен си , начетен , прочел си всичко, а не схващаш основното ? Всичко което си писал е една голяма безсмислица !

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 10 яну 2015 17:39

Странджа,
цитираш ни фрази от съветско време. :roll:
Ще си променя мнението за тебе.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 10 яну 2015 17:42

Не мога да скрия, че с част от твърдението ти съм съгласен, другата бих желал да оспоря, ако ми покажеш кое е безсмислено. Твърдиш, че е безсмислено да недоумяваш защо един спор за произхода на един етнос се свързва с неговия културологичен облик само въз основа на денни за принадлежността на гените му - доколкото могат да се изолират "средностатистически" такива, които го характеризират. Ако е така - моля за аргументи.
Ако обаче си разбрал това за мене, което си писал, от един безсмислен текст - това вече е абсурд ...

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Странджата » 10 яну 2015 17:48

Най-малкото Петър Мутафчиев може да бъде обвинен в "пторуски". или не дай Боже, просъветски настроения. Кастелан е французин - за французин не гарантирам :), Иванова е съвременичка, преподава в Свободния университет - провери библиографията й.
Колкото до това, дали ти приличам на Лисенко - все пак можеш да си зададеш един прост пример - от твоят род всички ли сте еднакви, макар че имате общи гени? Или по-определено - ако всички българи сме в някаква степен генетично определени - т.е различни от другите, кои характерологични черти са ни присъщи като уникални? Не отричам в никакъв случай ролята на наследствеността, но тя, сама за себе си, нищо според мене цялостно не обяснява.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 17:50

Rafa написа:
THE G.A.M.E написа:
Rafa написа:Проблемът че не четеш не е мой. Давам ти да четеш старши научен сътрудник, директор на Историческия музей, пък ти се плюнчи колкото си искаш :) И на теб да задам същият въпрос. Доказано от кого :?: Дай да ги видим тези доказателства де. Те станаха като Дядо Коледа, всеки е чувал за тях, всеки ги споменава, пък никой не ги е виждал :)

Кажи какво доказателство искаш, хората ти казват ДНК, антропология, археология, или викаш, т'ва е нагласена работа от евреите. :lol:

Иначе нема сериозен учен, който да отрича иранският ни произход. ;)

Както посочих, антропологически приличаме на дедите си от "пра-българските" погребения.
В крайна сметка ми се струва, че и ти не си особено наясно, коя теория защитаваш ?

Па чеки да ти кажа нещо ...
Ако ще и еднояйчни близнаци да сме с русите, мнозинството българи пак ще ги ненавиждат, никога повече нема да сме дружки с тех.
Така че, братството се определя от действията, не от кръвта.
То брат може да ти е изконно чужд народ, ако никога не те е прецаквал и винаги ти е помагал, когато си имал нужда.

Ясно, нямаш никакви доказателства, само празни приказки ;) Нормално за теб. Какви хора бре :?: Кои? Дай конкретни имена, конкретен антрополог, конкретен археолог, конкретен материал. Голям аргумент, голямо доказателство "хората били казали" :lol: Давам ти труд на един от най-видните български професори в тази област, шеф на Историческия музей, оборващ всичките ви глупости дето пишете по адрес на произхода на прабългарите, славяните и матушка Россия и то безплатно, ти пак викаш "хората казали". Ти че няма да си я купиш тази книга е ясно, ама на вас безплатно ви ги дават и пак не искате да четете. Ами в такъв случай, излагайте се колкото си искате 8-)

Не е като да няма доказателства, просто Божката не иска да ги види :mrgreen:
Ето ти един материал за гледане , не за четене! Който е изровен от десетки учени сред които и такива от самия БАН (алелуя)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kecrqmUIh_M[/youtube]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 10 яну 2015 17:53

Стига се употребявали думичката Етнос, измислена и наложена у нас преди 25 години от дупесету и други подобни твари.
Ние сме българи по националност, а другите са...малцинства. Не сме виновни, че бившите и настоящи империи са сбирщина.
Последна промяна от NOMER14 на 10 яну 2015 17:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 17:57

Странджата написа:Не мога да скрия, че с част от твърдението ти съм съгласен, другата бих желал да оспоря, ако ми покажеш кое е безсмислено. Твърдиш, че е безсмислено да недоумяваш защо един спор за произхода на един етнос се свързва с неговия културологичен облик само въз основа на денни за принадлежността на гените му - доколкото могат да се изолират "средностатистически" такива, които го характеризират. Ако е така - моля за аргументи.
Ако обаче си разбрал това за мене, което си писал, от един безсмислен текст - това вече е абсурд ...

Отдавна е известно че тезите за произхода ни, които продължават да са в учебниците ни са пълна лъжа! И не лежат на никакви реални факти и доказателства! Всичко е догадки и тълкувания на добрата соц пропаганда! Обаче продължават да се учат ? Абсурд ли е ???

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 яну 2015 17:59

Rafa написа:Ясно, нямаш никакви доказателства, само празни приказки ;) Нормално за теб. Какви хора бре :?: Кои? Дай конкретни имена, конкретен антрополог, конкретен археолог, конкретен материал. Голям аргумент, голямо доказателство "хората били казали" :lol:

От кога един историк е "вся и всьо" в дадена област.

Лично Б. Димитров е един от инициаторите и хората, направил най-много за иранската "теория", ако си е променил мнението, това не говори добре за него.

Аз не съм тук да боря някого, за каквото и да било.
Казвам си мнението, казвам какво се смята, който иска, има гугъл, ще провери.
Вече ти писах, че няма смисъл да се спори с линкове и материали от други хора, нямащи отношение по спора, който се води в тая тема.
Продължаваш да отстояваш чужди възгледи, аз те питам, добре, след като иранската теория не е правилна, коя е ?
Ти викаш - прочети. :lol:
Мен ме интересува твоята гледна точка, не да ми поустваш от някого, нещо, и да твърдиш, че и твоята позиция е такава.
Не става така.
Обясни ми с твои думи, кое-как, и защо смяташ така.
Иначе излиза, че само подкрепяш някого/тези а нямаш свое виждане. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Yoda
Контакти:

Мнениеот Yoda » 10 яну 2015 18:02

на 15 число, того , като дойде "Джим" Кери на посещение при "Винету" ще ни обясни какви сме ....... на.упени и разкрачени ....... цигани, продаващи всичко за хартийки ......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 18:09

Ето малко повод за размисъл на "слепите"
Изгледайте поредицата и се замислете защо нито един уважаващ себе си историк, не излиза и не отрича твърденията на тази група хора :?: :?: :?:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8jXxrRvUtx8&list=PLy7605L9YXUufJZfsYsmMKJqoAZwPpWiX[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8YYuAbVMVf8&index=2&list=PLy7605L9YXUufJZfsYsmMKJqoAZwPpWiX[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AzGFV6q3kV8&list=PLy7605L9YXUufJZfsYsmMKJqoAZwPpWiX&index=3[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rnmy7MJ07HE&index=4&list=PLy7605L9YXUufJZfsYsmMKJqoAZwPpWiX[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”