АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

iliyan

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот iliyan » 17 яну 2013 12:39

bacedesko написа:Против.

Колко е жалко да си лефскар !!!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 17 яну 2013 12:41

Както някои казват категорично не, аз казвам категорично Да,който има поне малко мисъл в главата си трябва да подкрепи строежа на една нова АЕЦ,който е интелигентен ще прочете, ще сравни плюсовете и минусите и ще си направи сметка, за мен плюсовете са повече,нека да помислим и за бъдещите поколения как ще живеят да не бъдем егоисти.Друг е въпроса какво ще стане след референдума дали ще си остане пожелателен или наистина нещо ще се направи.А и самият въпрос с тази редакция ми изглежда доста размит и има по скоро пожелателен характер отколкото задължителен.И друго не мога да разбера позицията на Герб какви дебати бяха само и само да променят въпроса както те искат ,сега пък имат някаква необяснима позиция,е как са хем за 7 блок на Козлодуй,а пък са Три пъти Не за развитие на ядрени мощности и въпроса за референдума,някой може ли да обясни защото аз не мога да си го обясня.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 яну 2013 12:41

ЗА-ако АЕЦ струва 8 млр. лева.
ПРОТИВ -ако АЕЦ струва 20 млр. лева
ЗА-ако АЕЦ се финансира от частни финанси и държавата не поема никакви ангажименти за изкупуване на произведения ток.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 17 яну 2013 12:43

iliyan написа:Що ограничен народ има в този форум !
Явно има се плащат бесни сметки за ток !
Щом искате да обречете цяла БГ на енергийна зависимост !
В този въпрос няма БСП/СДС/ГЕРБ/ДПС - има само искаме ли да плащаме в пъти по-скъп ток или да плаща цени като тези днес или малко по високи !
Който иска да плаща баснословни сметки за това - против , който иска нормални сметки за ток ЗА !

Това не е вярно-кой ще изплаща централата(след като няма инвеститор)?И с чии пари?За колко години?Всъщност, каква ще е сумата?Как ще реализираме печалба от този проект?На последния въпро, отговор-ще изнасяме-не се приема.Ние и сега изнасяме, дори се налага 20 дни в година 5-ти и 6-ти блок да не работят, защото има повече от необходимото.
Обясни ми, след като няма да изнасяме ток, как ще реализираме печалба, и направо да те питам-какво ще правят хората които работят в Комплекса Марица Изток?

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 17 яну 2013 12:44

Няма как този референдум да не бъде зачетен. По своя смисъл той няма задължителен характер, дори всички 5 милиона да излязат и да гласуват "ЗА"! Управляващите трябва да имат морал и да зачетат мнението на хората, каквото и да е то.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 17 яну 2013 12:45

blue_dobrich написа:Твърдо "Против" АЕЦ "БЕЛЕНЕ" на този етап!
Защо комунягите не го започнаха този проект по тяхно време????? 4 години мандат имаха. Всъщност за последните 20г. имаха 2 или 3 мандата за започнат нещо, проектирано от същите хора преди 30г., но парите който се крадат от тази дупка са по сладки отколкото да се работи. Очилатия мишок Станишев нали откри площадката..., имаше цялото време на света да започне да я строи. Може би се уплаши че губи изборите и Бойко(без да съм му поддръжник) ще я построй :lol: :lol: :lol:
Наляха 1млрд. за една дупка и я спряха, ЗАЩООООО!
Пичове една нова централа струва м/у 7 и 10млрд. евро, а при нашата крадливост и смяна на правителства, при всички положения отиваме на 17-20 млдр. Сроковете за построяването са м/у 5и 7г., при нашите темпове на строителство отиваме на 20-25г. Като сложим и лихвите за тези кинти трябва да връщаме около 30млдр. евро. А още по страшно е че не съм сигурен дали въобще ще я построят!!!!!!!!
Аз това нещо на децата ми няма да причиня.
Аз съм за ядрената енергетика, но на този етап единствената и разумна алтернатива е 5 и 6 блок на Козлодуй!

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОМУНИСТИТЕ!!! ТЕЗИ ХОРА ПРИЧИНИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИЧИНЯВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАТАСТРОФИ НА БЪЛГАРИЯ! ОТ РЕПРЕСИИТЕ ДО НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, МУТРИЗАЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!!!

Мнението ми се препокрива с твоето и няма да повтарям ИСТИНИТЕ които си написал, а само ще допълня нещо. Всички тези които искат АЕЦ, убеден съм че не са прочели 2 страници за какво става въпрос. Най важното нещо което се премълчава от комуноидните изроди е : Къде ще се съхраняват отпадъците ??? При подписването на договора за Козлодуй, руската сволоч поема ангажимента да си взима обратно отпадъците. Причина е ясна, от обеднения уран се правят бомби затова си го искат обратно. Ако толкова искат комунистите, да го приберат в Сирищник или Серго да уреди в майчината му държава Украйна да приберат боклука. Годините нужни за разпад на това нещо са хиляди, без преувеличение. Кой иска в двора му да има такова нещо ? Глупостите че района щял да стане много богат , също не държи защото като гледам колко е развит северозападналия регион при наличието на Козлодуй. Защо се напъват от БКП за строежа му, еми не е трудно да се разгадае. Вижте кой продава тока в чужбина, жената на Кадиев , КУРумбашев също е в играта , абе все наши хора. Другата лъжа , че без аец ще имаме нужда от ток , поредната глупост и стръв за шарани. България се обезлюдява, статистики статистики и отново статистики. След 10 години сигурно ще сме под 6 милиона. За кого е тоя ток ??? За "развитата" ни индустрия ? Имаме сигурно 3 завода за коли, няколко завода за електроника, произвеждаме милиони тони метали итн итн. Хора , осъзнайте се ! Когато БКП е била на власт, НИКОГА не сме били добре. Луканови, Виденови и какви ли не зими. Колкото по рано се освободим от мечешката прегръдка, толкова по спокойно ще бъде. Добре че идват избори, иначе ще търпим главоча още 4 години. Който следи темата с аец-а, знае колко пъти си промени мнението царя Слънце : 12 пъти !!! Ту беше гьол, ту беше най перспективен проект, спрямо зависи от настроението. За малко да забравя, спомняте ли си земетресението във Вранча ? Още при първоначалния проект по бай Тошово време, руски учени КАТЕГОРИЧНО забраняват да се строи там. Две години след руснаците, от БАН потвърждават тезата че там е опасно да се строи. Мислете хора, много пари са окрадени от комунистите, Боко продължава да лапа от там.Най важното нещо е ЗДРАВЕТО на хората.Питам се аз, къде са зелените да протестират, нали им пречи когато някой отреже 2 дървета ? Ако не дай си боже стане нещо, целия балкански полуостров отива на майната си ? Как може Швейцария, Австрия и други като тях да имат такъв стандарт , а да нямат нито една централа ? Германия започна програма за затваряне на ядрените си централи, сигурно са много по прости от нас. Не искам да задълбочавам, само ще кажа ЧЕТЕТЕ и мислете.

Потребителски аватар
Empty
Контакти:

Мнениеот Empty » 17 яну 2013 12:46

grasiani написа:Както някои казват категорично не, аз казвам категорично Да,който има поне малко мисъл в главата си трябва да подкрепи строежа на една нова АЕЦ,който е интелигентен ще прочете, ще сравни плюсовете и минусите и ще си направи сметка, за мен плюсовете са повече,нека да помислим и за бъдещите поколения как ще живеят да не бъдем егоисти.Друг е въпроса какво ще стане след референдума дали ще си остане пожелателен или наистина нещо ще се направи.А и самият въпрос с тази редакция ми изглежда доста размит и има по скоро пожелателен характер отколкото задължителен.И друго не мога да разбера позицията на Герб какви дебати бяха само и само да променят въпроса както те искат ,сега пък имат някаква необяснима позиция,е как са хем за 7 блок на Козлодуй,а пък са Три пъти Не за развитие на ядрени мощности и въпроса за референдума,някой може ли да обясни защото аз не мога да си го обясня.

Промениха въпроса, защото нямаше да издържи пред конституционния съд и референдум нямаше да има!Тяхната теза е, че са ЗА ядрени мощности- АЕЦ Козлудуй-7-ми блок и ПРОТИВ Белене.....просто и ясно.В началото щяха да подкрепят въпроса)-променения, както е зададен, но БСП го бяха насочили за Белене, така че са против...

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 17 яну 2013 12:47

В този въпрос няма БСП/СДС/ГЕРБ/ДПС - има само искаме ли да плащаме в пъти по-скъп ток или да плаща цени като тези днес или малко по високи !
Който иска да плаща баснословни сметки за това - против , който иска нормални сметки за ток ЗА !

Илиане престани с тези сметки за ток.Не забравай 4е централата първо трябва да се изплати от нас в следващите поне 20 год след построяването и,и 4ак тогава можем да говорим за нещо.А за това време хората с вятърна и слън4ева енергия знаеш ли на какви висоти ще са.РАЗБЕРЕТЕ БЕ ХОРА:бъдещето е в екологи4ната енергия и то4ка.Вси4ко останало са интереси.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 17 яну 2013 12:48

WESLEY119 написа:

Това не е вярно-кой ще изплаща централата(след като няма инвеститор)?И с чии пари?За колко години?Всъщност, каква ще е сумата?Как ще реализираме печалба от този проект?На последния въпро, отговор-ще изнасяме-не се приема.Ние и сега изнасяме, дори се налага 20 дни в година 5-ти и 6-ти блок да не работят, защото има повече от необходимото.
Обясни ми, след като няма да изнасяме ток, как ще реализираме печалба, и направо да те питам-какво ще правят хората които работят в Комплекса Марица Изток?

Ами гледай малко предавания по телевизията и слушай внимателно,няма сега лекция да ти изнасяме.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 17 яну 2013 12:48

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eKKyntkP5oM[/youtube] :!:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Върни се в “Свободна зона”