Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Мнениеот JackPackage » 02 окт 2011 21:06

Pichichi написа:Играта на Атлети не знам как да я нарека, може би " лутане по терена ".
С тоя треньор почетното 5/6-то място това е !!!

5-6то е добре... това значи ЕКТ, ама с тая игра.... :|

Да закотви Рейес на пейката, нищо не играе от началото на сезона (не че днес другите играха добре, ама при него вече си е традиция само да разхожда фланелката...) Вместо да се амбицира от конкуренцията отпред той играе по-слабо и по-слабо....
Другите две "звезди" в халфовата линия Тиаго и "Супер"Марио същата работа, Габи е много по-добър вариант, поне има пас някакъв.... :roll:

У дома правим второ 0-0 след онова първия кръг, навън играем слабо.... не знам кво ще правим, Серезо хубаво го даваха второто полувреме един умислен такъв, да разкарва кретена и това е...
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 02 окт 2011 21:13

Pichichi написа:Играта на Атлети не знам как да я нарека, може би " лутане по терена ".

Казано нАучно : неорганизиран хаос

Е, сега поне Мъри Стоилов е свободен агент
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 02 окт 2011 21:15

Los Che написа:

Казано нАучно : неорганизиран хаос

Е, сега поне Мъри Стоилов е свободен агент

Почва да ми изглежда привлекателен вариант Мъри :mrgreen:
Все пак с къде-къде по слаб отбор и Мъри падна 0-5 на Ноу Камп (че даже Левски имаха повече положения от нас) :mrgreen: :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.

[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 02 окт 2011 21:19

Да, и Ицо ще му е преводач - току виж и станал както е модерно в Барса най-сетне и Ицо треньор
El ´Guaje´ David Villa

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 02 окт 2011 23:13

"Любимият" играч на Меган-а донесе победата на Барса :mrgreen: :)

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 03 окт 2011 00:06

Явно това е кръга на страхотните голове и 3те са толкова различни че нз на кой да се спра.

П.п. Само на мен ли така ми се струва или Касияс вади Реал засега :)
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 03 окт 2011 20:15

tevez написа:"Любимият" играч на Меган-а донесе победата на Барса :mrgreen: :)

Няма да повярваш колко бях изненадан, че дори и го похвалих...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 04 окт 2011 16:19

[center]7 кръг на Примера[/center]
Osasuna 2 - 2 Mallorca
Reyno de Navarra
Referee Carlos Velasco Carballo
0 - 1 34' T. Hemed (PG)
Raúl García (assist by Cejudo) 45'+1 1 - 1
Raúl García 59' (assist by Cejudo) 2 - 1
2 - 2 80' T. Hemed (PG)
Тук явно поговорката "Нов треньор - нов късмет" работи.
Треньора на гостите Надал благодари след мача за точката на предшественика си Michael Laudrup макар че специални благодарности заслужава и съдията Карбальо.

Villarreal 2 - 2 Real Zaragoza
El Madrigal
Referee Carlos Del Cerro Grande
0 - 1 35' Luis García (assist by Fernando Meira)
G. Rossi (PG) 41' (assist by M. Musacchio) 1 - 1
1 - 2 45' P. Barrera (assist by Lafita)
H. Pérez 84' (assist by Senna) 2 - 2
Вратаря на гостите Roberto направи прекрасен мач и неговия отбор като нищо можеше да си тръгне и с 3-те точки. Агире проведе перфектно срещата и надигра уморените хора на Гаридо

Racing Santander 1 - 1 Rayo Vallecano
El Sardinero
Referee Antonio Mateu Lahoz
0 - 1 20' Tamudo (assist by Movilla)
Adrián 59' (assist by Serrano) 1-1
Adrían González спаси точката за Сантандер. Гостите ,въпреки че мнозина ги отписват и бързо ги връщат в Сегунда , доказват с последните си игри че са достойни за Примера
Този мач съм го предвидил за Х.

Málaga 3 - 2 Getafe
La Rosaleda
Referee Alfonso Álvarez Izquierdo
0 - 1 55' Pedro León
R. van Nistelrooy 64' 1 - 1
1 - 2 75' N. Fedor (assist by Juan Valera)
E. Maresca 88' (assist by Júlio Baptista) 2 - 2
Júlio Baptista 90'+2 (assist by S. Rondón) 3 - 2
Този мач доказа, че натрупването на скъпоплатени звезди не е непременно гаранция за успех. Тук може да отличим първия гол на Pedro León - поредния талант от "Реал" принуден да не играе за родния клуб. Неспасяем удар извън наказателното поле в горния десен ъгъл. Задната ножица на Баптиста бе като красив ефектен финал на този красив мач.
самоцитирам се
Тук знака е лесно предвидим.

Real Sociedad 1 - 2 Athletic Club
Anoeta
Referee David Fernández Borbalán
0 - 1 34' Llorente (assist by De Marcos)
Inigo Martinez 61' (assist by V. Demidov) 1 - 1
1 - 2 70' Llorente (assist by F. Amorebieta)
Звездата на мача бе Йоренте. Сам спечели баското Дерби без Атлетик да са по-добрия отбор. Особено красив бе първия му го: получи топката, обърна се на място и приплъзна топката под защитника и вратаря.
Гол почти от центъра не се вижда често.

Real Betis 0 - 1 Levante
Benito Villamarín
Referee Jose Luis Gonzalez Gonzalez
0 - 1 33' Juanlu (assist by Valdo)
"Жабчетата" пишат история. Без загуба, най-добра защита с най-малко допуснати голове. Munúa ( 33 год. ) е начело при вратарите. Най-евтиния отбор в Примера ( 34.400.000 € ) , 4 години без играч привлечен с пари, най стария отбор в Примера ( средна възраст 28,7 ) , защита на преклонни години. Ballesteros на 36, Juanfran на 35, Javi Venta на 35.Juan Ignacio е направил отбор който като нищо може тази година и да не загуби с много градското Дерби. Биха богаташите от Мадрид, свалиха Бетис от първото място! По дяволите, те са по-напред в класирането дори от VCF! Нещо което не се е случвало от сезона когато те бяха в Примера а "прилепите" в Сегунда.Неделният вестник с класирането в Примера сигурно се е продавал като топъл хляб и феновете на UD Levante като нищо са се снимали с него за да имат доказателства пред поколенията.

Atlético Madrid О - О Sevilla
Estadio Vicente Calderon
Referee Alberto Undiano Mallenco
Атлети продължават да летят на място, като папагал в клетка. За сведение новата им придобивка Falcao е по-скъп от UDLevante. Обикновено работата на треньора е да подреди играчите си по терена - по-нАучто това се нарича "тактика". Грегорио Мансано е убеден , че "Тактика" е гръцко женско име.

Sporting Xixón О - 1 Barcelona
Estadio El Molinón
Referee Carlos Clos Gómez
0 - 1 12' Iván Hernández(assist by Adriano Correia)
В срещата ясно си пролича кризата в лагера на гостите. Лековата погледнато те са първи , миналата година по това време бяха пак първи с 16т. и 12:6 г.р. и 1 загуба. Сега е г.р. е 23:4 , без загуба , но... Като изключим шеметните победи над уморения Виляреал, несъстоятелните Атлети и ООО «Футбольный Клуб борисовский завод автотракторного электрооборудования" и последния отбор в Примера, отбора определено марширува на място под командата на ефрейтор Рер. Все повече всичко в срещите им зависи от играта на Меси , който явно влезе в късен пубертет. ОСЕМ контузени този сезон. Явно след като Луис Енрике прибра Доктора при себе си в АСРома , няма кой да работи върху формата и възстановяването на играчите. Ето защо през последната седмица каталунската преса пищи как дел Боске да пазел силичките на Хави, Вия и Бускетс за сметка на "новите". И нац. селекционер по-слаб ли е от Рер, нац.физиотерапевт по-лош ли е от колегата си на "Камп ноу" или от нац.треньори на Аржентина? Или в Барса миналата година имаха факир, който праваше играчите неизтощими, ненараними и бликащи от фантазия?
Espanyol 0 - 4 Real Madrid
Estadi Cornella-El Prat
Referee Fernando Teixeira Vitienes
0 - 1 17' G. Higuaín (assist by Cristiano Ronaldo)
0 - 2 66' G. Higuaín (assist by Arbeloa)
0 - 3 82' José Callejón (assist by Cristiano Ronaldo)
0 - 4 89' G. Higuaín
Въпреки сплетните, че Жозе бил дефанзивен треньор фактите го опровергават. Под ръководствто на Жозе "Реал"М. вкарва все повече. Под неговото ръководство за 44 мача са вкарали 122 попадения - средно 2,77 на мач. По-резултатни дори от летящата Барса на Рер - 120 срещи и 321 попадения - 2,68 на мач. Това е и най-резултатния "Реал" в цялата му история. Разбира се, на бай Жозе малко му липсват титлите , купите особено в ШЛ...
El ´Guaje´ David Villa

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 04 окт 2011 22:17

Последните дни, в испанската преса отново имаше доста интересни статии по оста Мадрид-Барселона.

В "АС" имаше статия, в която се акцентираше, че отборът на каталунците е получил последния си червен картон в Ла Лига, преди една година и като цяло на Барселона много рядко се вдигат картони. Естествено от АС тактично пропускат факта, че Барселона във всеки един мач (изключвам двата за Суперкупата през лятото) има смазващо предимство във владеенето на топката и е напълно логично и нормално, отборът,който държи топката повече, да извършва по-малко нарушения и респективно да получава по-малко картони.

В "Ел Мундо Депортиво" не остават длъжни, напомняйки на "АС" за лансираното от тях "виярато" казвайки, че последните две години за Реал Мадрид са отсъдени 23 дузпи, а за Барселона - 8. И говорят за Флорентино Перес. Това е истината, но казана до средата. Естествено не казват нищо за периода на Лапорта и статистиката от тогава. От този прекрасен сайт,аз лично днес направих една много проста справка за отсъдените дузпи за двата отбора през последните пет години в първенството:

2007 - За Барселона са 7, за Реал Мадрид са 4
2008 - За Барселона са 7, за Реал Мадрид са 6
2009 - За Барселона са 9, за Реал Мадрид са 3
2010 - За Барселона са 3, за Реал Мадрид са 8
2011 - За Барселона са 5, за Реал Мадрид 12

Като теглим чертата, за Барселона са отсъдени 31 дузпи, за Реал Мадрид са 33 + трите от настоящия сезон стават точно 36. Факт е, че за Реал Мадрид са отсъдени повече дузпи, но е и факт, че пет дузпи повече за пет сезона е повече от незначителна разлика.
Ако говорим за миналия сезон, първо да кажем, че Реал Мадрид е вкарал най-много голове. Донякъде има логика, тимът с най-много отбелязани голове да е и с най-много получени дузпи. Ако погледнем съотношението дузпи-вкарани голове, ще видим, че почти винаги,на края на сезона, когато Барселона е получавала повече дузпи от Реал Мадрид е вкарвала и повече голове, както и обратния вариант. Също така, съм убеден,че от тези 12 дузпи е имало и несъществуващи за Реал Мадрид. Но е и факт, че тези дузпи на първо време, за които се сещам, че бяха измислени (примерно на Ди Мария срещу Билбао или тази на Роналдо срещу Хетафе от настоящия сезон) крайните резултати в тях бяха от вида 5:1, 4:2 и т.н., т.е. тези дузпи не са оказали някакво влияние върху крайния победител в мача. Дузпата на Марсело в Класикото през пролетта - за едните беше дузпа, за другите не беше,там не може да се каже със 100% убеденост, но в крайна сметка тази дузпа не мисля,че е била решаваща - с нея и без нея, разликата между двата отбора си остана осем точки и напрактика след края на мача беше ясно на 100%, че Барселона е шампион. Но в същото време, искам да припомня двубои, в които неотсъдени дузпи в полза на Реал Мадрид бяха решаващи за крайния резултат и оказаха влияние. Примерно срещу Алмерия (1:1), когато имаше в 90-та минута игра с ръка , но съдията извади нарушението отвън, срещу Хихон на Бернабеу (загуба с 0:1),когато имаше през първото полувреме след един корнер отново игра с ръка,но нямаше сигнал от рефера. През този сезон, срещу Леванте (загуба с 0:1) , при 0:0 имаше явна ръка в наказателното поле + втори жълт картон за техния играч. Дори да вземем първия мач за Суперкупата с Барселона,имаше три положения за дузпа ( две за Реал Мадрид-игра с ръка на Абидал и спъването на Роналдо от Валдес и едно за Барселона-спъването на Педро от Марсело) и не беше свирено нито едно. На Барселона, не съм им гледал всички мачове, но съм убеден , че също са имали двубои, в които не са им отсъждали дузпи. През тази година, срещу Валенсия гледах последните минути и за мен дузпа срещу Меси в 91-та минута имаше, преди това не знам дали е имало други ситуации. Онзи ден срещу Спортинг Хихон отново имаше чиста дузпа срещу него, когато явно беше спънат в наказателното поле.

Не искам да оправдавам никой и да изкарвам Реал Мадрид ощетени. Просто исках да покажа нещата и от двете страни.
Аз лично, не съм от хората , които смятат, че Барселона печели благодарение на Уницеф, Вийяр, Платини, Масоните и т.н. Барселона печели, защото е най-силния отбор последните години. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 05 окт 2011 00:53

[center]Официално: Майорка назначи Капарос[/center]

Испанският Майорка утвърди Хоакин Капарос за старши треньор на тима до края на сезона. 55-годишният специалист наследява на поста Михаел Лаудруп, който хвърли оставка заради разногласия с президента Лоренсо Сера Ферер. Капарос вече проведе първа тренировка начело на Майорка и даде кратко изявление пред медиите.

"За мен е чест, че шефовете на клуба ме потърсиха. Аз и екипът ми гарантираме, че ще работим не по 24, а по 25 часа в денонощието, за да изпълним поставените ни задачи", каза Капарос.

Бившият наставник на Севиля и Атлетик (Билбао) за последно имаше контракт с швейцарския Ксамакс. Дебютът му с Майорка ще е на 16 октомври, когато отборът от Балеарските острови излиза срещу Валенсия.

Върни се в “Свободна зона”