Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

СССР

Мнениеот Drunken_Master » 01 апр 2022 18:09

ivan56 написа:За съветските бомбардировки нещо или така удобно ги забравяме.

Наясно ли си, какво са бомбардирали СССР и защо ?! Тука попадна на гредЪ...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Маде ин България

Мнениеот Thsmith » 01 апр 2022 18:17

Drunken_Master написа:Улица "Драган Цанков" в хубавата ни столица щяла да става "Героите на Украйна". Аз съм съгласен, той Драган Цанков и без това е малко противоречива личност, а "Героите на Украйна" ми звучи някак така звучно, някак така интернационално, някак европейски...
Всичко хубаво, ама се чудя, защо досега не е имало предложения за кръщаване на улици "Героите на Виетнам" примерно, или "Героите на Югославия" ? А "Героите на Ирак" ? Предполагам, че е случайност...

Малко странно би било да имаме улица Нгуен Ван Тиеу или Big Minh. Не се произнасят лесно. Хашим Тачи и там разните Хървти/Босненци също не звучат много подходящо. За някой Али Баба да не говорим. "Героите на Украйна" също не ми допада особено де. Много по добре би било да се отива към руското посолство по ул "Пенковски" да се свети името му или пък по Литвиненко/Борис Немцов и тн и тн.

+ да се натовари МОЧА на една платформаи да се закара пред вратата на посолството им, да ги го правят каквото искат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Маде ин България

Мнениеот Soulen » 01 апр 2022 18:25

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Украйна е най-братската ни държава с най-голямото българско малцинство.
Предците на днешните украинци са масово хората мобилизирани да воюват срещу Османската империя и проляли кръвта си за нашата свобода. И те като нас си имат омразен враг голяма съседна държава и са посрещали нацистите като освободители в Киев.

Пич, ти не усещаш ли, че сме се превърнали в някакъв жалък хамерикански придатък ? И тук всичко живо дори подгрява здраво. Искат да свалят "МОЧА", а нито дума за "Паметникът на американските летци", който е същински позор. Няма друга държава, дето да си вдига паметник на тези, дето са бомбардирали населението му.

Бла, бла, пак празни приказки, скачане от тема в тема, избягване на неудобни отговори и отклоняване на вниманието. Не че съм изненадан.

Руснаците сигурно толкова са направили за Украйна, а пък те да подкрепят дори Нацистка Германия пред тях. Ама пък и на нас Османската империя ни е изградила инфраструктурата, че и 500 години са оставили да вирее българското в техните земи. Предполагам, че трябва и да им благодарим по някаква изпратена логика като украинците на Русия.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: СССР

Мнениеот ivan56 » 01 апр 2022 18:26

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:За съветските бомбардировки нещо или така удобно ги забравяме.

Наясно ли си, какво са бомбардирали СССР и защо ?! Тука попадна на гредЪ...

Наясно съм да, съветски брътвежи не ми се слушат.
Имало ли е бомбени български градове имало е.
Греда и гол.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Маде ин България

Мнениеот Drunken_Master » 01 апр 2022 18:31

Soulen написа:
Drunken_Master написа:
Soulen написа:Украйна е най-братската ни държава с най-голямото българско малцинство.
Предците на днешните украинци са масово хората мобилизирани да воюват срещу Османската империя и проляли кръвта си за нашата свобода. И те като нас си имат омразен враг голяма съседна държава и са посрещали нацистите като освободители в Киев.

Пич, ти не усещаш ли, че сме се превърнали в някакъв жалък хамерикански придатък ? И тук всичко живо дори подгрява здраво. Искат да свалят "МОЧА", а нито дума за "Паметникът на американските летци", който е същински позор. Няма друга държава, дето да си вдига паметник на тези, дето са бомбардирали населението му.

Бла, бла, пак празни приказки, скачане от тема в тема, избягване на неудобни отговори и отклоняване на вниманието. Не че съм изненадан.

Руснаците сигурно толкова са направили за Украйна, а пък те да подкрепят дори Нацистка Германия пред тях. Ама пък и на нас Османската империя ни е изградила инфраструктурата, че и 500 години са оставили да вирее българското в техните земи. Предполагам, че трябва и да им благодарим по някаква изпратена логика като украинците на Русия.

Е, щом за теб, това са празни приказки и... "отклоняване на вниманието".
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

СССР

Мнениеот Drunken_Master » 01 апр 2022 18:32

ivan56 написа:Наясно съм да, съветски брътвежи не ми се слушат.
Имало ли е бомбени български градове имало е.
Греда и гол.

Сиреч, за теб е едно и също Чърчил да прати самолети, които да бомбят здраво нашата страна и да хвърлят бомби-играчи за българчетата и СССР да бомбардират немските мореплавателни съдове на Черно море !? Каква логика само...
Изображение

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thurman Murman » 01 апр 2022 18:37

ivan56 написа:Ами примерно щото българина не харесва деспотични режими, изключвам естествено една клика русороби, ама те са зрънца и нищо не зависи от тях.

Влез във ФБ, страницата на посолството на укропитеците, където предлагат да си преименуваме улиците с кухите фрази на кухите им лейки, и прочети ХИЛЯДИТЕ коментари под тази повърня.
Зрънцата май ще се окажат петима полуидиота, плюещи до припадък тук.
Няма нужда да ми вярваш, просто виж с очите си.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Граф Игнатиев да стане Степан Бандера

Мнениеот Drunken_Master » 01 апр 2022 18:38

Thurman Murman написа:
ivan56 написа:Ами примерно щото българина не харесва деспотични режими, изключвам естествено една клика русороби, ама те са зрънца и нищо не зависи от тях.

Влез във ФБ, страницата на посолството на укропитеците, където предлагат да си преименуваме улиците с кухите фрази на кухите им лейки, и прочети ХИЛЯДИТЕ коментари под тази повърня.
Зрънцата май ще се окажат петима полуидиота, плюещи до припадък тук.
Няма нужда да ми вярваш, просто виж с очите си.

Недей така, сега ще ти отговори, че не можеш да водиш спор...
Изображение

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 01 апр 2022 18:38

Groucho написа:
Thurman Murman написа:http://stavrev.net/wp-content/uploads/2014/05/Ukraine_Political_Regions.png

И според мен само южните области ги интересуват руснаците и въобще не са и имали намерение да превземат Киев или окупират цяла Украйна.

Нещо си се объркал сериозно. Целта беше точно Киев и покрай него Чернигов и Харков. И там беше големия напън с онази 60км. колона от бронетехника северно от Киев стигаща до беларуската граница. Там бяха и попиляни, а путьо загуби четирицифрено число бронетехника, за жива сила да не говорим. Нито една от главните цели в северна/североизточна Украйна не беше постигната, нито Киев нито Чернигов, нито Харков бяха взети. Част от тях бяха полу-обкръжени, и сега след месец като видяха че нямат шанс за повече се отказаха, а от седмица насам украинците зачистват населените места източно от Киев. В Донбас освен по брега на ЧМ и Азовско море, няма никакъв напредък западно от Донецк към големите градове в областта - Славянск и Краматорск, като повече от 50% от територията на Донецка област е под украински контрол - това ли е големия напредък повече от месец след началото на войната ? В Луганско имат малко по-голям напредък, но пак без овладяване на по-големи населени места. Т.нар. специално вторжение за момента е оперативен провал за ВС на РФ. След малко ще напиша и за анихилираната Кантемировска 4-та танкова дивизия, която се води най-елитната им част, а беше разбира около Харков. Преди войната в русофилските дебилски сайтове четях как щяла да стигне до Берлин без дори НАТО да може да я спре, а накрая някакви украинци я разбиха много преди Киев... толкоз за великата роССийска армия, която се оказа един книжен тигър, добре лустрована от пропагандата по сайтовете, която може да завладее Марс и цялата Слънчева система. Откъм пропаганда отдавна тяхната армия е номер 1 във Вселената, но сега се сблъскаха със суровата реалност. :)

Изображение
Вижте вдясно "напредъкът" в Донецка област и очертанията на административните граници 1 месец след началото. Тая 60км колона северно от Киев щеше да бъде Донецко, ако главната цел беше Донбас, а не Киев и сваляне на "наркомана" Зеленски (дори убийството му) и инсталиране на марионетен прокремълски режим. Това путин го заяви като цел в изявлението си на 24 февруари, целта е не Донбас, а завладяване на Киев и насилствена смяна на властта с негови руски протежета. Сега месец по-късно като загуби 2300+ единици бронетехника и 15хил+жива сила, нещо "актуализира" исканията си кремълското джудже. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 01 апр 2022 18:40

Drunken_Master написа:
Soulen написа:
Drunken_Master написа:

Е, щом за теб, това са празни приказки и... "отклоняване на вниманието".

Повтаряш си едно и също до откат. Собствена мисъл нямаш, затова и преразказваш някакви анализатори, с които ти съвпадат убежденията. За всичко друго или го отричаш или си затваряш очите. Показателно е, че като се появи нещо ново, си като в небрано лозе. Малко като на типажи като Георги Жеков си с тая разлика, че се осланяш на някакви източници, но също толкова упорито си повтаряш едни и същи мантри.

Сигурно и след 20 години ще си пишеш едни и същи неща. И почвам и аз да спамя по инерция в грешни теми като видя някоя простотия.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”