Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 26 яну 2015 00:04

По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 яну 2015 00:08

Те хубаво искат, ама кой ще им позволи? :?: Колко милиарда им наливат на тия мързели и готованци, те все недоволни, да ги еба в елинските капути! Да излязат, пък ще видят тогава кон боб яде ли, 1500 евро пенсии и 2 часа следобедна дрямка ама друг път ще има! :x

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2015 00:19

dunavfc написа:По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.

Допълних си предишното мнение.
Много е важно как и дали могат да се възползват от възможностите, които предлага самостоятелността. От друга страна, досега гърците доста се възползваха от някои предимства на Еврозоната и напускането ще ги лиши от тях. Сложен въпрос и пак опираме до необходимост от доста изчерпателна оценка на ползи - загуби.
Ако отидем по-далеч, може да споменем и една теория на един нобелов лауреат по икономика, според която Еврозоната така или иначе няма бъдеще. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2015 00:23

diplomat написа:Те хубаво искат, ама кой ще им позволи? :?: Колко милиарда им наливат на тия мързели и готованци, те все недоволни, да ги еба в елинските капути! Да излязат, пък ще видят тогава кон боб яде ли, 1500 евро пенсии и 2 часа следобедна дрямка ама друг път ще има! :x

Това е друг много голям проблем. :) Според повечето анализатори, Еврозоната ще загуби много повече (под различна форма) при напускане на Гърция, отколкото губи при сегашното наливане на пари в Гърция и европейците ще направят всичко възможно, за да ги задържат в зоната. Аз не съм много съгласен, но времето ще покаже. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 яну 2015 00:33

Tommi написа:
dunavfc написа:По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.

Много е важно как и дали могат да се възползват от възможностите, които предлага самостоятелността. От друга страна, досега гърците доста се възползваха от някои предимства на Еврозоната и напускането ще ги лиши от тях. Сложен въпрос и пак опираме до необходимост от доста изчерпателна оценка на ползи - загуби.
Ако отидем по-далеч, може да споменем и една теория на един нобелов лауреат по икономика, според която Еврозоната така или иначе няма бъдеще. :)

Ще се доверя на експертното ти мнение, но като познавам гръцкият манталитет и, като знам, колко десетилетия се възползваха от европейските средства + милиардите, които дължат, никак не ги виждам нещата.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2015 00:40

dunavfc написа:
Tommi написа:

Ще се доверя на експертното ти мнение, но като познавам гръцкият манталитет и, като знам, колко десетилетия се възползваха от европейските средства + милиардите, които дължат, никак не ги виждам нещата.

Аз към момента се въздържам от прогнозни мнения, още по-малко експертни. :lol: И изобщо не изключвам възможността всички тези приказки на националистите да са просто предизборни, а сега във властта да се държат по съвсем друг начин. :) Случвало се е на север от Гърция, защо да не се случи и в Гърция. :lol:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 яну 2015 00:46

Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2015 01:06

dunavfc написа:Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.

Като че ли му се иска хем да се възползва от Еврозоната, хем да диктува правилата. :)

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Историческа победа за СИРИЗА

Мнениеот wannabe » 26 яну 2015 01:09

Libera написа:Нищо изненадващо - гърците не са тъп народ роби като нас. Пълният провал на капитализма там доведе нещата до победа на комунистите. Както го кара Европа, скоро навсякъде ще печелят крйно левите партии и ЕС ще си получи заслуженото за толкова години богатеене на едната шепа политици-капиталисти! Западната демокрация е пълен провал и всеки мислещ може да го види. Плащаш си със скапан живот и беднотия за правото да можеш да напсуваш всеки!

:lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 яну 2015 08:41

dunavfc написа:Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.

Ми той никога не е казвал, че имат намерение да напуснат. Изказванията му са все общи приказки от сорта на "спираме икономиите, край на униженията" и тем подобни. Сега ще го видим от къде ще намери пари да почнат пак с безразборно харчене, подплатено с пословичен мързел.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”