Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:23

Soulen написа:
Drunken_Master написа:
Soulen написа:Какво ни пука САЩ какво вършат с разни хлебарки?

Ама не само "разни хлебарки", те вършеха същото и именно при западната ни съседка. Бомбеха цивилно население, убиваха и деца...

И колко убиха? Да го сравним с това колко украинци изби Русия?

А самите бомбардировки в дългосрочен план спасиха живота на едни други. Не че ми пука за албанците, но САЩ/НАТО си ги спасиха в Косово и войната завърши с възможно най-малко жертви.

Убили са около 1000 цивилни за 2 седмици бомбене. На ден от ковид умираха по толкова в Италия.

Дотам ли я докара? :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 яну 2024 14:24

Промени в Закона за убежището и
бежанците, които да синхронизират законодателството ни с европейското, е предложило за обществено обсъждане правителството след решението България да бъде приета в Шенген по въздух и вода от 31 март.

Бежанците да бъдат включени в програмите за интеграция на общините, предлагат от кабинета. Тези от тях, които отглеждат децата си в България или очакват бебе, вече ще могат да получават семейни помощи. Децата на бежанците също ще получат и безплатно образование от 1 до 12-и клас, както българските деца.

Специални правила ще се въведат и за начина, по който деца, които са пристигнали сами в страната, ще бъдат събирани със семействата им или техни роднини, ако в даден момент и те дойдат в България.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16757154

Какво казахте? Няма да остават тук? Няма да станем бежански лагер?

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 05 яну 2024 14:26

bubka написа:
tmanolov написа:Естествено, че всяка империя си гледа интересите, точно както следва да си ги гледаме и ние - затова кор за србе на врбе във всеки момент (и ще е супер да им спрем газа), никакви магистрали натам и яко сътрудничество с мамалигите и манафите, за да разбием оста Белград-Атина. Твай

Да, да, точно така работи светът в днешно време :lol: . Значи да разбирам, че на път за Европа през Сърбия никога не минаваш, а на почивка по гръцкото море не си ходил ;) .

Да, минавал съм само един-единствен път през шумадия с кола, и то тотален транзит, без да се спре и за секунда, винаги съм летял през тази кочина. При маляките се старая да не ходя, освен по островите им много на юг. В Трикери и околията, разбира се, никога няма да стъпя
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:28

Манолов съм сигурен, че не слуша чалга. Не за друго, а защото всички чалга песни са крадени от сръбските... :lol: :lol: :lol: :lol:
Никаква сръбска скара... Гледа НБА, ама сменя канала, ако топката отиде при някой "враг" като Никола Йокич. Малко е трудно, ама поне е принципно момче. :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 14:29

Drunken_Master написа:
Soulen написа:
Drunken_Master написа:
Soulen написа:Какво ни пука САЩ какво вършат с разни хлебарки?

Ама не само "разни хлебарки", те вършеха същото и именно при западната ни съседка. Бомбеха цивилно население, убиваха и деца...

И колко убиха? Да го сравним с това колко украинци изби Русия?

А самите бомбардировки в дългосрочен план спасиха живота на едни други. Не че ми пука за албанците, но САЩ/НАТО си ги спасиха в Косово и войната завърши с възможно най-малко жертви.

Убили са около 1000 цивилни за 2 седмици бомбене. На ден от ковид умираха по толкова в Италия.

Дотам ли я докара? :lol: :lol:

Ясно, нямаш повече какво да кажеш по темата. Рев за 1000 сърби, които са жертвани, за да спасят там 100 пъти повече албанци. Да не говорим и колко още жертви самите сърби биха дали при продължителна война, обаче като руснаците избият 1 милион укри до края на войната, ще си ок и няма да ги критикуваш. Радваща проява на двоен стандарт 8-)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:33

Soulen написа:Ясно, нямаш повече какво да кажеш по темата. Рев за 1000 сърби, които са жертвани, за да спасят там 100 пъти повече албанци. Да не говорим и колко още жертви самите сърби биха дали при продължителна война, обаче като руснаците избият 1 милион укри до края на войната, ще си ок и няма да ги критикуваш. Радваща проява на двоен стандарт 8-)

Напротив, имам... Говориш ми за "двойни аршини", за "лицемерие", а си въртиш гъзицата през цялото време. Накрая излезе, че едното и друго не било "баш тъй". Що? Ми щото едните били по-кратко там и избили само 1000 (те не са и толкова, ама това е най-малкия проблем).

И най-забавното е, че завършва с "Радваща проява на двоен стандарт".... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 05 яну 2024 14:37

tmanolov написа:При маляките се старая да не ходя, освен по островите им много на юг. В Трикери и околията, разбира се, никога няма да стъпя

Е, ама чакай, какво значи "старая" се да не ходя, при всичко изписано досега :lol: . Принципите, принципите.....

За мен "think-tank"-ът на поне 3/4 от всичките ни национални проблеми и национални катастрофи се корени в Западна Европа(основно Англия и Франция) и там е причината да не може да утвърдим голяма и силна държава в периода от Освобождението до преди ВСВ. Останалите са просто изпълнители, които са яли як бой от нас въпреки всичко и които в крайна сметка нищо нямаше да постигнат, ако не беше "добрият Запад". За мен това е най-голямото историческо зло за България и това е принципът който ме ръководи. Не мразя изпълнителя по веригата, мрази онзи отгоре. И са ни почнали дори още преди самото Освобождение. Ако зависеше от тях изобщо никога нямаше да се появи суверенна българска държава. А истинското национално предателство, че работим с онези и им се умилкваме и усмихваме. Ако има бутон да залича някоя държава в света това нямаше да са Сърбия или Гърция, а Западна Европа. За мен пък сте предатели всички, дето се кефите на ЕС-та, кефите се на разни франсета, американчета, текат ви лигите по "западния" модел и тем подобни и така нататък.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:39

Бомбардирането на Югославия от страните от НАТО, което започна на 24 март 1999 г. и продължи 78 дни, е акт на агресия, който завинаги ще остави петно на срама на Съюза. По време на "варварските бомбардировки, цинично и безсрамно наричани "хуманитарна интервенция в полза на…", са загинали около 2 хиляди цивилни, включително най-малко 89 деца. "Бяха унищожени хиляди граждански обекти в десетки градове, в резултат на използването на боеприпаси с обеднен уран, почвата и водата бяха заразени в много райони, което доведе до значително увеличение на раковите заболявания", пише още в съобщението.

Манолов харесва това

НАТО отмъстиха за нас като част от отмъщението беше и да се отнеме живота на 89 деца... Браво на НАТО! Те мислят за българският народ!
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 14:43

А колко ли албански деца спасиха, като сме на тая тема с децата. Едно етническо прочистване на Косово хмм... бая шиптърчета заминаваха без тяхната намеса. Пак да уточня, че ми е все тая де, само на когото му пука за деца да поразсъждава :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 05 яну 2024 14:45

Между другото онзи предварителен договор, който Русия подписва да няма голяма българска държава на Балканите и който толкова е хулен без него знаете ли какво щеше да се случи - идва Русия, освобождава ни, дава ни някаква територия, след което "Великите" сили събират войска, премазват ни и ни връщат изцяло пак в рамките на Османската империя. Не Санстефанският, а точно този договор гарантира създаването на суверенна българска държава, макар не в границите, които ни се иска. Просто Русия знае, че без такава писмена гаранция всичко може да е напразно, защото на Запад не искат промяна в статуквото. Те вече имат здрави търговски връзки с Османската империя от векове и за тях тя не е заплаха, докато нова, при това голяма държава, която би била фактор е точно обратното.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”