GOLEADOR написа:1.ЕС имат нужда от ЮП.Украйна не е стабилен партньор и винаги може да врътне кранчето на газопровода към Европа.Що се отнася до вноса на горива от САЩ - няма лошо.Европа само може да спечели от появата на още един играч на петролния пазар.
2.За разделението на Украйна :След случката на Майдана нещата станаха необратими.Първо Янукович реагира неадекватно и се стигна до бунтовете в КИЕВ,а след това недоволството бе оглавено от крайни националисти и войната в Украйна стана неизбежна.Националистите тръгнаха да мачкат руснаците и това доведе до разделянето на страната.
3.Русия си е самодостатъчна,но е факт,че изостава технологически от запада,а вече и от изтока.Имат голям потенциал да се развиват,но не им се получава.Идея си нямам защо.Имат много умни и кадърни кадри,а като техника нищо качествено не произвеждат.
4.Срива на рублата и икономиката на Русия не е хубава новина.България нищо не печели от това,напротив,губим руснаците като туристи и купувачи на недвижими имоти в страната ни.
Ок, аз съм съгласен, че ЕС има нужда от южен поток. Защо Украйна биха врътнали кранчето? Защото САЩ ще ги подкокоросат? Ако това е вярно, пак питам - САЩ ще натиснат ли Турция да саботира проекта? Не ми казвай, че САЩ нямат влияние над Турция.
Аз много добре знам какво и как се представи за събитията вУкрайна. Въпросът е, че подобно нещо не може да стане ей така, от нищото. Няма как току така за отрицателно време спонтанно да се отцепи голяма част от една държава. Всичко това е очевидно предварително замислено, най-малко в общи линии. Нещата изобщо не се свеждат до войнствени националисти и съответен отговор от етническите руснаци, това е бая наивно.
Руснаците не се развиват защото и те са като нас в много отношения - гледат да скатаят, да се напият, да гепят, от друга страна държавата е пропита от корупция и мафия, а огромна част още живее в комунизма. Добави към всичко това и факта, че те приемат суровините за даденост и си мислят, че друго им не требе.
Срива на рублата не е добра новина за нас, но това са фактите и ние нищо не можем да направим по въпроса. Все пак, сигурен съм, че руските туристи няма да намалеят защото въпреки всичко България си остава най-евтината им дестинация.