Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Thsmith » 09 дек 2023 06:21

bobonikolov написа:Да, помня, че обещаваше, че щял да изплати външния дълг до 2012 година и искаше да наложи целеви намаления на данъците, както и да прокарва по-либерални политики относно абортите и хомосексуалистите, докато Буш предлагаше цялостно намаление на данъците и уж американски войници да не се разпростират повече по света и като цяло по-консервативна политика срещу хомосексуалистите.Накрая се съдиха за гласовете във Флорида и Буш спечели.Я кажи с какво точно съм ти напомнил за него? Аз нито обещавам да изплатя националния дълг, нито пък да прокарвам някакви социални, либерални или каквито и да е политики.

Убедеността граничеща с наивност в защита на климатичните дивотии. Представянето на желания и теории/вярвания в абсолютен факт и неизбежността им с утрешна дата, не след година или десет, а утре.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 06:46

Thsmith написа:
bobonikolov написа:Да, помня, че обещаваше, че щял да изплати външния дълг до 2012 година и искаше да наложи целеви намаления на данъците, както и да прокарва по-либерални политики относно абортите и хомосексуалистите, докато Буш предлагаше цялостно намаление на данъците и уж американски войници да не се разпростират повече по света и като цяло по-консервативна политика срещу хомосексуалистите.Накрая се съдиха за гласовете във Флорида и Буш спечели.Я кажи с какво точно съм ти напомнил за него? Аз нито обещавам да изплатя националния дълг, нито пък да прокарвам някакви социални, либерални или каквито и да е политики.

Убедеността граничеща с наивност в защита на климатичните дивотии. Представянето на желания и теории/вярвания в абсолютен факт и неизбежността им с утрешна дата, не след година или десет, а утре.

Да… с няколко изключения. Не съм защитавал климатичните дивотии.Посочи ми кога съм представял каквито и да било мои желания или вярвания като абсолютен факт или че са неизбежни с утрешна дата, а не във времето. Аз съм последния човек, който ще представя нещо недоказано като факт, само защото ми се иска да е така. Ако визираш случая с машините там не съм казал нищо, което да е различно от изнесеното в публичното пространство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 дек 2023 06:49

Изнасянето на нещо в публичното пространство не го прави факт или даденост, както и земята още не е замръзнала или ледниците не са ни удавили. Нищо лично, просто начина ти на излагане на теза и защита ми напомни на Ал Гор, както и пълното пренебрегване на икономическите реалности. Мен пък доста приятели ме оприличават на сърдито мърморещо старче, което постоянно опява срещу всеки разход :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 07:27

Thsmith написа:Изнасянето на нещо в публичното пространство не го прави факт или даденост, както и земята още не е замръзнала или ледниците не са ни удавили. Нищо лично, просто начина ти на излагане на теза и защита ми напомни на Ал Гор, както и пълното пренебрегване на икономическите реалности. Мен пък доста приятели ме оприличават на сърдито мърморещо старче, което постоянно опява срещу всеки разход :lol:

По принцип за мен факт е нещо, което доказано съществува. За изказа може и да си прав. Старая се да подобря излагането на тезите си. Обаче за Ал Гор не си :lol: Аз ако имах възможност да се кандидатирам за президент тук щях да създам партия с име No bulshit party, защото нито съм привърженик на демократските либерални простотии, нито на републиканските идиотии от рода да забраним аборта. Като цяло моята политика щеше да е фокусирана върху ограничаване и смазване на престъпността, затваряне на южната граница за всякакви нелегални, но облекчаване на процеса по издаване на работни визи и зелени карти, за да може тия, които катерят оградата да дойдат тук легално, легално да работят и по тоя начин да се стимулира икономиката, защото сега пристигат болни и трябва да ги лекуваме безплатно. Ако имам възможност например в България да приложа нещо от Америка, което е доказано, че тук работи, то това е да съкратя част от социалните програми. И по-скоро за онези от Столипиново например. Не може цял живот да паразитират на гърба на държавата. Ако някоя от тях роди под 18 моментално се отрязват всички помощи както на майка й, така и на нея. И такива майчинства по 3 години- няма как да стават повече. Макс една година и обратно на работа. Защото като стоят вкъщи 3 години и не работят страда цялата икономика. Ако в Америка жените могат да се върнат на работа в първите 6 месеца след раждането и да отглеждат по 2-3 деца и българките ще го могат. Ако искаме българската икономика да върви напред трябва максимална част от населението да бъде впрегнато в нея.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 дек 2023 07:36

Eminem написа:https://blitz.bg/politika/zhestok-ekshn-v-parlamenta-deputati-si-naletyakha-na-boy-i-blits-tv_news990814.html
[offtopic]На трибуната за реплика се качи Иво Мирчев от ПП-ДБ.

„Г-н Първанов да ви кажа, че не е добре да спекулирате за убития полицай. Никога бронетранспортьори не са били ползвани за това“, поде той, но набързо се обърна към председателката на заседанието – Росица Кирова заради мърморене от страна на Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Спрете да говорите от долу, а кажете името на общинския съветник. Не говорете за балерини, а кажете кой би общинския съветник на „Възраждане“. Ако не поне искайте справедливост на прокуратурата“, каза той, а Костадинов започна да му крещи: „Кажи ти кой заплашва министър!“.

Кирова се опита да въдвори ред, призовавайки лидера на „Възраждане“ да изчака Мирчев да се изкаже и да не подвиква от място.

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини. Тяхната работа е важна и трябва да ги пазим, но не спекулирайте. Тези БТР-и дори по време на студената война не са били по границата ни. Прокарвате си проруските си интереси. Човекът е загинал, пазейки България“, каза той.

По отношение на ролята на МВР по време на военно положение, отново имахте чиста спекулация. Има ясен доклад на гранична полиция и доклад на МВР, че няма нужда от тези бронетранспортьори. Не използвайте това като аргумент“, каза Мирчев и слезе от трибуната.[/offtopic]

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини.

Ако точно така се е изказал, значи тези машини са наказание за граничарите ни, но за украинците са супер.

Според тях, нищо свястно не пращат на Украйна, всичко е развалина.

Както казва "скараджията" - получи се драматичен обрат на събитията.
Обрат в сюжета - тези политици не са европейски подлоги, а руски и пращат само боклуци на Украйна, за да са лесна мишена за Русия.

За Мирчев съм почти сигурен, че е американски агент. А за Тагарев отдавна нямам никакви съмнения, че е вербуван от САЩ. Той не се и крие, съвсем открито си работи за интересите на САЩ и срещу тези на България. Бързането за купуване и плащане на цели 200 бройки от безсмислените Страйкъри беше именно негово дело. Няма да се учудя ако вземе и комисионна от тази анти българска "сделка".

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 дек 2023 08:14

bobonikolov написа:И такива майчинства по 3 години- няма как да стават повече. Макс една година и обратно на работа. Защото като стоят вкъщи 3 години и не работят страда цялата икономика. Ако в Америка жените могат да се върнат на работа в първите 6 месеца след раждането и да отглеждат по 2-3 деца и българките ще го могат. Ако искаме българската икономика да върви напред трябва максимална част от населението да бъде впрегнато в нея.

А къде ще си оставиш детето или ще работиш, за да си даваш заплатата на бавачка? Преди да напишеш, че е нископлатена работа в Русе искат 1 200 лв. нето на месец.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

El_Capitano_Puyol

Мнениеот El_Capitano_Puyol » 09 дек 2023 08:17

Добре че тъпака Ал Гор не спечели тогава, иначе никога нямаше САЩ да въдвори ред в Афганистан 2001 и Ирак 2003, а Садама с развързани ръце щеше да направи още дивотии след 2003г ако не беше свален. Помня някъде 2001-2002г сръбския радикал и ултранационалист Войслав Шешел му ходи на посещение в Багдад с цяла делегация на своята партия. 100% са кроели планове за провокации срещу натовски държави за да пламнат някои региони по света вкл. и Европа. Милошевич вече беше свален от власт в Югославия и Шешел се цанеше да заеме неговото място и да нападнат Косово. Добре че в нач. на 2003г го арестуваха Шешел и го пратиха в Хага като поредния военнопрестъпник, опитващ се да избяга от правосъдието. :roll:
Барса и Лудогорец але, алеее...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 08:28

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:И такива майчинства по 3 години- няма как да стават повече. Макс една година и обратно на работа. Защото като стоят вкъщи 3 години и не работят страда цялата икономика. Ако в Америка жените могат да се върнат на работа в първите 6 месеца след раждането и да отглеждат по 2-3 деца и българките ще го могат. Ако искаме българската икономика да върви напред трябва максимална част от населението да бъде впрегнато в нея.

А къде ще си оставиш детето или ще работиш, за да си даваш заплатата на бавачка? Преди да напишеш, че е нископлатена работа в Русе искат 1 200 лв. нето на месец.

Имат глави на раменете и ще се оправят по някакъв начин както се оправят тук. Или ще го гледа бавачка или ще го дадат на ясла. Тук има детски ясли, които предлагат целодневна грижа и за малки деца, които са между 6 месеца и една година. А и в България баби и дядовци има на една ръка разстояние в повечето случаи. Все пак като го правят това дете имат глави да мислят дали могат да го гледат след това или не.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 дек 2023 09:01

bobonikolov написа:
pomiqrat написа:

Имат глави на раменете и ще се оправят по някакъв начин както се оправят тук. Или ще го гледа бавачка или ще го дадат на ясла. Тук има детски ясли, които предлагат целодневна грижа и за малки деца, които са между 6 месеца и една година. А и в България баби и дядовци има на една ръка разстояние в повечето случаи. Все пак като го правят това дете имат глави да мислят дали могат да го гледат след това или не.

Няма места за деца от 3 до 5, но ще се намерят допълнително за деца от 6 м. до 3 г. Гениално. Баби и дядовци :lol: Да не сме 92-ра и да са пенсионирани на 50 и по цял ден са бият кучето и да се оплакват, че пенсиите им не стигат за нищо. Всеки си е направил сметка, че държавата ти дава 3 години майчинство. Много ти се иска българите да не правят деца.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 09:27

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:
pomiqrat написа:

Няма места за деца от 3 до 5, но ще се намерят допълнително за деца от 6 м. до 3 г. Гениално. Баби и дядовци :lol: Да не сме 92-ра и да са пенсионирани на 50 и по цял ден са бият кучето и да се оплакват, че пенсиите им не стигат за нищо. Всеки си е направил сметка, че държавата ти дава 3 години майчинство. Много ти се иска българите да не правят деца.

Не си разбрал. Първо- няма места в забавачниците в София и някои други големи градове. В по-малките населени места такъв проблем няма. Второ- тук има и частни забавачници. И в България ще се отворят такива. Което значи още работни места. Идеята е заспалата българска икономика да се вкара в бързия коловоз и да вдигне оборотите, което ще вдигне БВП, а това от своя страна заплатите. А това може да стане само ако се вкара максимален брой хора в нея да работят. Онези от Столипиново, които висят с поколения на помощи по желание определено не помагат с това. Майчинството по 3 години също не помага. Има случаи, при които множество жени от една и съща фирма излизат в майчинство по едно и също време и все за по 3 години. През това време работодателя трябва да намери заместник, да го обучи, да не говорим, че не рядко заместничките също забременяват и те излизат в майчинство, докато титуляра е в майчинство. И става още по-сложно. Дори бих стигнал до по-далеч в тая политика като либерализирам изцяло пазара на труда и дам по-голяма свобода на работодателите сами да определят социалните придобивки, които да имат работниците им, като единствено бих оставил един минимален платен отпуск от 2 седмици например и от там насетне всеки работодател да има правото сам да определя отпуските както е тук. Това ще създаде конкуренция между компаниите, които ще се стараят да предложат максимално добър пакет социални придобивки в опит да привлекат най-добрите работници, а от своя страна работниците ще имат мотивацията да се квалифицират и търсят по-добра работа.

Върни се в “Свободна зона”