Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 09:39

boabbb написа:Васконти, ще се забрави така, както се забрави, че оня ден ( 10-ти ) беше годишнина от бомбардировките на "нашите другари" , при които са загинали хиляди българи :!: Коя българска телевизия каза дори една дума за това :?: Всички ме заливат с помия за "Шарли Ебдо" ... Французите предпочитат мангали имигранти, вместо българи и румънци, ами тогава да ги трепят, бе :!: На всичкото отгоре се и гаврят с религиозни символи, вярно, че свободата на словото е важна, но нека не е свободия :!: И на последно място, един въпрос към, така да се каже, "прозападно" настроените ни колеги от форума - според вас вярно ли е, че Щатите и НАТО не предприемат нищо срещу терористите от Ислямска държава, само защото те продават нефта по 20 долара за барел и подпомагат дъмпинга на цените на петрола, за да се удари икономически Русия :?:

Да бе, парад в защита на свободата на словото и на първия ред изтипосали Ердоган и някакви арабски и африкански лидери, все върли привърженици на демокрацията и свободата на словото :lol: Смях :lol: Хайде не на нас тия :lol:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 10:09

Кашчей написа:
vaskonti написа:Между другото, оня ден някой някъде, не помня кой, каза по ТВ, че се очаква официален доклад за тоя самолет, в който секунда по секунда ще се каже какво е станало. Самолета бил свален с ракета БУК, но не съм сигурен, че в доклада ще пише в прав текст, а не с мъгляви намеци, кой я е изстрелял. Най-вероятно по соломоновски ще се каже, че няма категорично доказателство кой го е сторил. След това ще мине не много време и случая ще се забрави.

То този доклад се чака от доста време вече. Не мисля, че повече от половин година е нужна, за да се разбере от истински експерти истината. На тях, военните "експерти" им стигаше само, че е свален и падна в района на бойните действия, за да заявят категорично, че е дело на Русия или на проруските опълченци в ИУ. А сега, като имат останките и черните кутии им трябва мноооого време, за да установят как точно е станало :evil:
Но определено си прав, че целта е протакане, защото истината явно не е удобна и изгодна и е по-добре да се забрави. Бе друго си е да се подкрепи свободата на словото във Франция, което понякога избива на слободия.

Не е точно така, много "обикновени" самолетни катастрофи се разследват по 2-3 години преди да излезе окончателния доклад. Рядко се случва всичко да се разбере за няколко месеца, тъй като понякога и най-дребния детайл може да промени всичко, а в една катастрофа има десетки хиляди детайли - като почнеш от най-малката отломка и стигнеш до производителя на най-дребната гайка. Черната кутия в случая няма да помогне много, тъй като при взрив тя просто спира да записва, а до този момент всичко е било наред, поне до колкото знаем. Явно към днешна дата се знае само, че самолета е свален с ракета БУК, поне така се твърди. Но защо изобщо е свален...ето това е нещото, което няма да прочетем в доклада, а именно то е най-важното. Но колкото можем да обвиняваме украинците, точно толкова можем да обвиняваме и руснаците. Според собствените си убеждения, всеки може да обвинява едните или другите, както и да си измисля каквито намери за добре "доказателства" в подкрепа на тезата си.

Що се отнася до французите, тия карикатуристи наистина прекаляваха в опитите си да си пробутват вестника, но пък и това ли е начина да се разправяш с тях? От друга страна, малко ли филми има, в които Исус се представя комедийно или карикатурно? За Буда също! Не помня християнски или будиски фундаменталисти(?!) да са избивали вестникари или режисьори! Защо за Мохамед да става дума за свободия, а за Исус и Буда да е нормална проява на свобода на словото? Не мога да приема, че в 21 век някой ще реагира така радикално по религиозни причини, само защото някой друг е нарисувал някаква драсканица. Това е нелепо и е типично за 13 век, но не и за днес.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 10:17

Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това 8-) Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време 8-) Включително и ти :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 яну 2015 10:21

Васко, не забравяй, че по мюсюлманското летоброене те са в 14-и век. Нямам идея кога точно е започнало изкривяването на арабите към фундаментализма, но вече е реален факт и то не от вчера. Вчера напълно убедено ми бе заявено, че т.н. "духове" (тоест фанатизираните бойци на фундаментализма) разбират само от куршум в задника и нищо друго не е в състояние да ги вразуми или промени. И, да си призная, съм съгласен с това и с човека, който ми го каза, защото той има опит с тях.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 10:21

Rafa написа:Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това 8-) Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време 8-) Включително и ти :)

На руснаците колко време им трябваше за да обвинят украинците?
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 10:35

Кашчей написа:Васко, не забравяй, че по мюсюлманското летоброене те са в 14-и век. Нямам идея кога точно е започнало изкривяването на арабите към фундаментализма, но вече е реален факт и то не от вчера. Вчера напълно убедено ми бе заявено, че т.н. "духове" (тоест фанатизираните бойци на фундаментализма) разбират само от куршум в задника и нищо друго не е в състояние да ги вразуми или промени. И, да си призная, съм съгласен с това и с човека, който ми го каза, защото той има опит с тях.

Е какво, трябва да получат специално отношение за да не нараним религиозните им чувства ли? Защо всички останали религии нямат проблем с карикатурните и комедийни образи на своите богове и пророци, а само те се впрягат, само за техните става въпрос за "свободия"? Примерно, в САЩ едва ли има много по-малко будисти от мюсюлмани, но помниш ли поне един техен протест срещу "осмиване" на Буда? Така че карикатуритсите от Шарли са прекалили, но от гледна точка на закостенели хора с мислене от 14 век.
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2015 10:40

boabbb написа:
един въпрос към, така да се каже, "прозападно" настроените ни колеги от форума - според вас вярно ли е, че Щатите и НАТО не предприемат нищо срещу терористите от Ислямска държава, само защото те продават нефта по 20 долара за барел и подпомагат дъмпинга на цените на петрола, за да се удари икономически Русия :?:

Ама то и Щатите търпят загуби от евтиният петрол.
Е, не толкова колкото Русия, пък и имат работеща икономика за разлика от Русия, така че могат да си го позволят.

Според мен, да, вярно е.
Но само не ми казвай, че се оплакваш и ти е кофти заради евтиният петрол. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 яну 2015 10:42

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:
един въпрос към, така да се каже, "прозападно" настроените ни колеги от форума - според вас вярно ли е, че Щатите и НАТО не предприемат нищо срещу терористите от Ислямска държава, само защото те продават нефта по 20 долара за барел и подпомагат дъмпинга на цените на петрола, за да се удари икономически Русия :?:

Ама то и Щатите търпят загуби от евтиният петрол.
Е, не толкова колкото Русия, пък и имат работеща иконокима за разлика от Русия, така че могат да си го позволят.

Според мен, да, вярно е.
Но само не ми казвай, че се оплакваш и ти е кофти заради евтиният петрол. :lol:

Абе, не ми е кофти заради бензина, ама ще ми стане, ако вземат и при нас да почнат да стрелят и да се взривяват тия немитите :evil: Това е проблемът, за руснаците нито ме интересува особено, нито се притеснявам за тях - историята е доказала, че в най-тежки времена те някак се "стягат" и винаги са в играта ;) Това за "работещата" икономика на Щатите смятам, че е на път да се развенчае ... дано не съм прав :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 11:11

vaskonti написа:
Rafa написа:Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това 8-) Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време 8-) Включително и ти :)

На руснаците колко време им трябваше за да обвинят украинците?

Хех, след като не са те и новоросийците нямат необходимата техника за да го свалят, кой може да е :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2015 11:12

boabbb написа:Това за "работещата" икономика на Щатите смятам, че е на път да се развенчае ... дано не съм прав :|

Ами те сами ще си го направят фалита.

От около няколко месеца чета, че там имало корпорации и икономисти дето смятат, че един фалит щял да се отрази добре. :lol: :shock:

Като се замисли човек, един реален щатски фалит ще засегне цялата световна икономика и от там вече, влиятелните корпорации ще могат да наложат правила, за почти целият свят, каквито на тях са им угодни. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Върни се в “Свободна зона”