Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Eminem » 29 апр 2025 02:19

bubka написа:
Между другото, преди 2-3 години имаше излезли немалко "коспиративни" статии за възможни блекаути по Европа и че намекват постепенно на населението там. Предполагам Еминем е чел.

Австрия с мащабно учение как да се реагира при спиране на тока
И Германия пусна видеоинструкция как да оцелеем без електричество с подръчни материали
https://dnes.dir.bg/svyat/avstriya-s-ma ... ne-na-toka

Имаше, да.
А армията на Австрия беше излязла със статия какво да се прави в такива случаи и с какво да се снабдим.

Нищо чудно и сега да ги тестват.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 апр 2025 06:31

bubka написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Между другото, това коа беше станало в "кочинката", тук умнокрасивите щяха да ореват орталъка... Изображение

Ти чакай да не излезе пак някоя ватенка в списъка с заподозрените за "инцидента" :lol:

Аз съм на 1000% убеден, че в някоя правилна жълтопаветна медия или някой джендър-либерален фейсбук хаховец ще напише, че било руска хибридна атака Изображение Изображение Изображение.

Принципно е много по лесно да оправдаеш даден гаф с някой известен с пакостите си и да го обвиниш. Точно както е по лесно да му прехвърлиш икономическите удари в резултат на зелената сделка и либералната политика и вместо да поемеш отговорност за грешките си, веднага да ги прехвърлиш и обясниш с войната му в Украйна и другите му пакости.
Това естествено не изключва някоя хакерска атака, но като цяло модела на прехвърляне на вината е доста застъпен в последните 5-6 години. Просто вече никой не поема отговорност за действията си. Няма го дори един дребен Оли Норт, който да излезе и да каже "аз съм виновен" и да изгърми за каузата. Дори това е прехвърлено на някой друг, далечен. Нещо, което може само да ругаеш, но не и да му се потърси отговорност.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 апр 2025 06:58

През последните години се направиха много (""зелени"") щуротии в енергийната сфера и имам силното подозрение, че това има много общо със станалото.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 апр 2025 09:28

Само като прочета как някой си защитава лева, който реално не съществува от повече от 20 години, земята със свободното движение на хора и капитали, дори вече официализирано с влизането ни в Шенген, и ме напушва смях. На оръжие братя! Хахахахахаха
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 29 апр 2025 10:15

Soulen написа:Само като прочета как някой си защитава лева, който реално не съществува от повече от 20 години, земята със свободното движение на хора и капитали, дори вече официализирано с влизането ни в Шенген, и ме напушва смях. На оръжие братя! Хахахахахаха

За лева не мога да те подкрепя - влизането ни в ЕЗ в момента е безсмислено, т.е. има смисъл само защото кака Кокорка заложи комуноидни практики в социалните плащания, които БХ развърна и върху бюджетниците, с което ни вкарват в спиралата на неминуем фалит, та сега ще чакаме пак някой да ни спасява. Левът си е лев и е вързан с еврото, а за капак БНБ е в пъти по-рестриктивна от ЕЦБ - влизането ни в ЕЗ ще отприщи сериозна инфлация у нас - Mark my words :geek:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 29 апр 2025 11:06

ReBorn1982 написа:През последните години се направиха много (""зелени"") щуротии в енергийната сфера и имам силното подозрение, че това има много общо със станалото.

Тези неща 1. ще зачестяват, 2. ще обхващат по-големи площи. Основният проблем е балансирането на мрежата при продължаващото включване и изключване на непостоянна и капризна слънчева генерация, да не говорим за вятърна такава. Това е и нещото, което всъщност най-много оскъпява елфическата енергия, тъй като някои се чудят защо е толкова скъпо след като едни панели просто си стоят там и не генерират никакви разходи и поддръжка.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 апр 2025 12:28

Soulen написа:Само като прочета как някой си защитава лева, който реално не съществува от повече от 20 години, земята със свободното движение на хора и капитали, дори вече официализирано с влизането ни в Шенген, и ме напушва смях. На оръжие братя! Хахахахахаха

Остави лева .... в еврозоната, примерно, ставаш съдлъжник, ако някоя държава фалира, а там почти всички са затънали яко в дългове. И тенденцията е да се затъва още.

България е един от финансовите отличници в ЕС. Искаш ли да плащаш чуждите сметки ??!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 апр 2025 12:35

То никой не влиза с идеята да плаща чужди сметки, а с идеята да навъртиш още повече и да ги прехвърлиш : 0 То заради това общата кажа е винаги празна, всеки дърпа и се опитва да набута другия да плаща.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 апр 2025 12:43

Лошото е, че дори Германия, която досега спазваше някаква финансова дисциплина, също пое курс към яко теглене на заеми. Т.е. нещата съвсем отиват на зле.

Неслучайно, освен нас, в момента никой от другите не бърза да влиза в еврозоната, щото всички виждат накъде вървят нещата.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 апр 2025 13:18

Към силно загрижените, сещате ли се какво ще се случи с лева при един драстичен срив на еврото?
Също така съгласните ли сте на напуснем валутният борд и не, защо?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Върни се в “Свободна зона”