Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tmanolov » 09 яну 2025 09:54

Thsmith написа:
Не, не точно. Застъпвам се за изпълняване и прилагане на санкции, които да изземат активи на вражеска страна на наша територия, а приходите от тях да отидат за снаряди и подобни за техния враг. 8-) Иначе ако е по леко за преглъщане, просто закон който забранява собственост на руски граждани тук, а продажбите задължително да минат през наши банки, които да замразят приходи и да ги прехвърлят за горните неща.

Иначе аз за Букурещ казах, че е голяма грешка това и това, че са те надхитрили в кампанията не е причина за касиране.

Ми пак е експроприяция и не е ок от правна гледна точка. От морална е ок, но, както казах, те и комунетата са били морално ок (или поне огромната част от народа е била ок с тях), като са "наказвали" буржоата. Иначе разбирам логиката ти, но аз лично не съм готов да поема риска, просто зашото хич не съм убеден, че при евентуален разпад пак ще дойде някой тип Елцин, а ядрените ракети няма да минат в още по-тегави ръце. Дори не отварям скобата, че с подобни изземвания на активи се нарушава международното право и още по-лошо - подкопава се доверието в император долар и американската платежна система (щото европейската е прокси на американската), т.е. ускорява се пътя към намиране на алтернатива на долара, което би било убийствено именно за САЩ
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 яну 2025 10:01

ReBorn1982 написа:https://news.bg/int-politics/migrantka-rodi-bebe-v-lodka-napat-za-kanarskite-ostrovi.html

Нашествениците вече не могат да дочакат и до Европа, раждат още в лодките .....

Почти 50 000 дивака са нахлули само на Канарските острови за 2024-а година, нов рекорд. Който със сигурност ще бъде убедително счупен през 2025-а .....

Бях в тенерифе преди 2 години, след месец ще съм до Гран Канария и да ти кажа честно, макар и да има някакви брижения сред местните, аз лично маймуняк там не съм видял в такива размери, като например в Южна Италия. Явно ги разкарват към континента. В Мадейра пък хептен нямаше маймуняк.

Въобще, много е странно това с маймуняка с лодките - ми наемаш една торба други маймуняци, плащаш им достатъчно, наемаш им разни кораби под Панамски флаг, да не е европейски, защото корабът е част от територията на държавата, според закона, и ги пускаш да патрулират, като им пращаш сателитни сведения лайв. И те намират лодкарите, товарят ги на кораба и айде бек ту Сенегал и Мароко. Или другата опция - плащаш примерно на Кабо Верде (както Австралия плащаше на не помня кой остров в Тихия океан) и цялата тази измет я стоварваш там, като им даваш по 1 евро на ден за храна и да се оправят. Проблемът ще се реши много бързо
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 яну 2025 10:02

Thsmith написа:
icko65 написа:Ти си абсолютен хахо..Всички държави се въоръжават..имат армия..Но ние излишни харчове за самолети и оръжие не трябвало да правим.За какво да харчи държавата пари бе Тсмити..За курви партии и малоумни политици ли..Не че не става така в България..

Може ако са ти много парите, просто да намалиш данъците, а не да си намираш начини за какво да ги харчиш. Или поне на инвестираш в нещо, което ще донесе икономически ползи. Може да направиш една свястна магистрала до Гърция и Румъния за да се възползваш както трябва от Шенгена. Примерно...

Тук на 100% те подкрепям, ама комунисти, сър!
Непринуден написа:

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 яну 2025 10:47

tmanolov написа:Дори не отварям скобата, че с подобни изземвания на активи се нарушава международното право и ....

То отдавна е показано, че международното право не важи за САЩ. Най-малкото, същите санкции, които се налагат на Русия сега заради "агресията й срещу Украйна", трябваше да се наложат и 2003-а, когато САЩ вероломно нападна Ирак без никаква адекватна причина и в пълно нарушение на международното право.

И не само 2003-а ...

tmanolov написа:Въобще, много е странно това с маймуняка с лодките - ми наемаш една торба други маймуняци, плащаш им достатъчно, наемаш им разни кораби под Панамски флаг, да не е европейски, защото корабът е част от територията на държавата, според закона, и ги пускаш да патрулират, като им пращаш сателитни сведения лайв. И те намират лодкарите, товарят ги на кораба и айде бек ту Сенегал и Мароко. Или другата опция - плащаш примерно на Кабо Верде (както Австралия плащаше на не помня кой остров в Тихия океан) и цялата тази измет я стоварваш там, като им даваш по 1 евро на ден за храна и да се оправят. Проблемът ще се реши много бързо.

Много разходи и усилия са това за едни паразити .... аз се сещам за далеч по-евтини решения.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 яну 2025 14:04

Thsmith написа:
tmanolov написа:
Thsmith написа:То няма нужда да си за САЩ за да вземеш национално отговорни мерки и да изгониш руснаците, да реквизираш всичките им активи и да им орежеш всеки достъп, включително и на преминаващи ресурси.

ъъъъ, Смит, чеки, ти за национализация ли се застъпи, за разкулачване - честно? С какво се различаваш от комунетата и в тяхно "в името на народа", с което са избили и иззели имуществото на "буржоата"?

А касирането на вота в Румъния - страна-членка на ЕС, да подчертаем, ерго, страна с върховенство на закона, а законът винаги произлиза от народа в една правова държава, е не просто скандално, а ужасяващо събитие! За Молдова няма какво да говорим - путлер се намесил, ама добрите западни сили го били - буаахахаха - стига само да погледнеш гласуването в уж риското Приднестровие, където може да си купи 100% от гласовете, но резултатът е примерно 60/40, и става ясно за колко плитка и елементарна лъжа иде реч. Добавяш вота от чужбина, който може да се манипулира колкото си искаш, добавяш, че такъв реално лиспва от молдовската диаспора в Русия и дори да си умнокрасив дебил с Упорки, може да ти светне ламБата

Не, не точно. Застъпвам се за изпълняване и прилагане на санкции, които да изземат активи на вражеска страна на наша територия, а приходите от тях да отидат за снаряди и подобни за техния враг. 8-) Иначе ако е по леко за преглъщане, просто закон който забранява собственост на руски граждани тук, а продажбите задължително да минат през наши банки, които да замразят приходи и да ги прехвърлят за горните неща.

Иначе аз за Букурещ казах, че е голяма грешка това и това, че са те надхитрили в кампанията не е причина за касиране.

tmanolov написа:
Thsmith написа:Няма как да те извадят, поне в близко бъдеще. Те са малцинство и тук, а геополитически са просто локална сила. Но да, могат да направят живота невъзможен. Достатъчно е да увеличат влиянието си и посредством политици и да врътнат още 2-3 проекта тип шлема на Гоце.
Да не говорим колко лесно може да останем без еврофондове в резултат на някоя от тези свинщини.

Е, с какво шлемовете на Гоце, от които ни един не се случи по негово време, се различават от далаверата с Ф-те на чертеж или Козлодуй на Уестингхаус? А с ултралевите мерки за вдигане на пенсии и инфлация от уж много евронастроените пупудейберасти, които еваха майката на финансовата стабилност у нас? Интересно ми е - то хубаво, путлер, путлер, ма накрая нищо от него и неговите копейки, а от умнокрасивата измет и гениланите им решения още не можем да се оправим

Нали осъзнаваш, че аз бях против и мърморех срещу всеки един от тези харчове? Нищо, че Ф-ките са американски, както и количките и тн. Пак бях против и спрямо тези харчове? Никога не съм защитавал излишните харчове с оглед на бенефициента, освен ако не съм аз този който ще се облажи де. Това е голямата разлика с копейките, които се радват да дават пари на Путлер и компания.

delqnski47 написа:На тебе в твойте фантазии може много неща да има, но щом като абсолютно всички си управляват риска на това ниво спрямо Русия, значи има причина. И, пак, епохите дето си ги фантазираш са съвсем различни. Тачъри, Мачъри и тем подобни са управлявали като е имало Желязна Завеса където търговските взаимоотношения са били сведени до минимум (пак е имало търговия под масата, но дотам.

Няма никаква разлика освен в твоите фантазии. Всичко е въпрос на сила и убеждения в даден лидер за да преглътне горчивото хапче и да приложи вижданията си. Точно както Тачър и Рони. Другото е оправдание за слабаци.

Прилага тоя който дава парите на тия които говорят отпред глупостите по микрофона независимо дали е Тачър или Кънчо. Големите корпорации, които отдавна са превзели и Русия .
Последна промяна от delqnski47 на 09 яну 2025 16:23, променено общо 3 пъти.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 яну 2025 14:12

ReBorn1982 написа:
Много разходи и усилия са това за едни паразити .... аз се сещам за далеч по-евтини решения.

Видя ли как големите корпорации завиват надясно и с либерализма е свършено. Не вярваше като ти разправях, че нещата се променят. Лошото е, че вместо да спрат в центъра, най-вероятно ще се отиде към крайнодясното, което е по-опасно дори от крайнолявото, но ще видим как ще се развият нещата.

По принцип приказки за анексации на територии писани ей така от американски президент, дори и на шега, не са хубаво нещо, защото дава доста идеи и кураж на регионални играчи.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 09 яну 2025 17:40

Това човек като мине 70 годишна възраст трябва със закон да се забрани да заема всякаква отговорна политическа длъжност.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 яну 2025 18:41

ReBorn1982 написа:
tmanolov написа:Дори не отварям скобата, че с подобни изземвания на активи се нарушава международното право и ....

То отдавна е показано, че международното право не важи за САЩ. Най-малкото, същите санкции, които се налагат на Русия сега заради "агресията й срещу Украйна", трябваше да се наложат и 2003-а, когато САЩ вероломно нападна Ирак без никаква адекватна причина и в пълно нарушение на международното право.

И не само 2003-а ...

tmanolov написа:Въобще, много е странно това с маймуняка с лодките - ми наемаш една торба други маймуняци, плащаш им достатъчно, наемаш им разни кораби под Панамски флаг, да не е европейски, защото корабът е част от територията на държавата, според закона, и ги пускаш да патрулират, като им пращаш сателитни сведения лайв. И те намират лодкарите, товарят ги на кораба и айде бек ту Сенегал и Мароко. Или другата опция - плащаш примерно на Кабо Верде (както Австралия плащаше на не помня кой остров в Тихия океан) и цялата тази измет я стоварваш там, като им даваш по 1 евро на ден за храна и да се оправят. Проблемът ще се реши много бързо.

САЩ не са ратифицирали много международни договори и не са страна по тях. Как да важи нещо, което не е в законодателството им?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 яну 2025 19:28

Зукербърга мина през посолството и си остави сърцето там, че наший патрот ли няма да го направи :lol:

Претенциите на Тръмп към Канада са напълно обосновани. Няма нищо по-логично и по-нормално от това две държави с обща история, общ произход, общ език и до голяма степен общ народ, като САЩ и Канада, да станат една държава. Същото важи и за претенциите на Тръмп към Панамския канал. В крайна сметка САЩ са първия собственик на земята на канала, те го построяват и го притежават до 1979 г.
Ето защо "Възраждане" напълно подкрепя претенциите на новоизбрания американски президент.
По същия начин стоят нещата и с Македония. Няма нищо по-логично две държави с обща история, общ произход, общ език и общ народ да станат една държава. Аналогичен е случаят и с Южна Бесарабия. Тя е повече от 450 години в състава на българската държава, българите са коренното население на тази област (още от 6 век) и до ден днешен са мнозинство от населението. За сравнение - Украйна притежава Южна Бесарабия едва от 34 години.
Ето защо няма нищо по-логично от обединението на България и Македония в една обща държава, както и връщането на Южно Бесарабия обратно към България. Украйна се разпада и на бъдещия мирен конгрес, на който ще се решава съдбата на несъстоялата се т.нар. украинска държавност, България трябва да предяви своите претенции към Българска Бесарабия.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 09 яну 2025 20:00

Започва да им се връща, защото онзи отгоре гледа. Следва курветината, която му е жена от снимката да го последва, която е пропагандист номер 1 като дори получи орден преди няколко седмици.

Руският пропагандист Тигран Кеосаян, съпруг на Маргарита Симонян, е изпаднал в клинична смърт

Изображение

Руският пропагандист и кинорежисьор Тигран Кеосаян е изпаднал в клинична смърт и е в кома, съобщи съпругата му и главен редактор на Russia Today Маргарита Симонян в канала си в Telegram на 8 януари, пише "Киев Индипендънт".

59-годишният Кеосаян е бил хоспитализиран в края на декември. Състоянието му е тежко, според руската медия Baza. Преди това руският пропагандист е претърпял инфаркт през 2008 г. и 2010 г. и е претърпял аортокоронарно стентиране.

„Не исках до последния момент, но тъй като репортерите вече започнаха да се обаждат, ще го напиша сама. Съпругът ми, Тигран Кеосаян, е изпаднал в клинична смърт и е в кома. Както много хора знаят, той от дълго време има много болно сърце", каза Симонян.

Кеосаян беше водещ на международната програма „Пилорама" по руския държавен канал НТВ. Режисьорската му кариера започва през 1992 г. Оттогава е режисирал около 20 филма, включително пропагандния филм „Кримският мост. Направен с любов!"

След избухването на пълномащабната инвазия в Украйна Кеосаян е обект на санкции от страна на Европейския съюз, Великобритания, Канада и други държави. През октомври 2022 г. той е добавен в списъка със санкции на Украйна за разпространение на антиукраинска пропаганда.

Върни се в “Свободна зона”