Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thurman Murman » 08 окт 2022 13:07

tiamat написа:
Thurman Murman написа:
paceto написа:
Drunken_Master написа:
paceto написа:То никой не пита понеже е неудобно и се надяват, че никой не помни и ей така да се подминат всички изговорени неща от лятото. Ама аз помня и не съм злопаметен, но помня какво се пишеше лятото и с какви подигравки и затова припомних само част от всички неща, които говорех и аз и ти и ето, че се случват.

Айде, стига пък и ти. И ти си супер пристрастен, поне си признай. Доста от постовете, които не ти харесват ги триеш.
Аз съм русофил, никога не съм го крил. Няма и да го скрия. Не одобрявам действията на Путин, но ме дразни лицемерието на медиите и политиците ни. Няма пак да отварям темата за НАТО и Югославия и т.н. И не, разлика няма. Същото го вършеха и те.

Моля, моля не трия постове без причина и предимно редактирам.
Изтрил съм само няколко поста на Thurman Murman, защото пускаше някаква информация за нещо си към затворена група в телеграм и се чете само ако си им абонат и отвориш линка в приложението им. Никой няма да прави такива гимнастики, за да чете някаква руска новина, която 90% е пропаганда. Като има да се пуска нещо да се пуска с отворени групи и всеки да си прави сам заключенията дали да вярва или не. Аз като пускам линкове от телеграм първо гледам дали се виждат през браузъра и дали самото видео може да се пусне понеже големите видеа не могат и трябва само през приложението им. Ако не могат да не ги пускам или търся алтернативи някъде другаде, където няма подобни ограничения.

tiamat написа:
paceto написа:То никой не пита понеже е неудобно и се надяват, че никой не помни и ей така да се подминат всички изговорени неща от лятото. Ама аз помня и не съм злопаметен, но помня какво се пишеше лятото и с какви подигравки и затова припомних само част от всички неща, които говорех и аз и ти и ето, че се случват.

Какво става с Thurman нещо си? Баннат ли е или се крие?

Привет, банда! Не се крия, явявам се специално за тези, на които им липсвам:))

Ами липсваш :))
Аз бях свикнал да преглеждам набързо твоите и на Пуйол постове за войната (двете страни), и да не се занимават да чета други информации :)

Сори, братле. Не мога вече да давам инфо, защото Пацето и Бобчо не били абонирани за част от информационни канали:)) И в такъв случай, не било позволено:)
Ще събираме достоверно инфо от Укринформ и Дойче Веле;)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: !

Мнениеот pomiqrat » 08 окт 2022 14:01

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Нали те има теб с достоверните източници и приятели... Директно от извора пием покрай теб и тръпнем да ни поднесеш новина...

Е, аз поне имам приятели... ;)

ДДЗ. Струва ми се по-добре да нямаш приятели, отколкото да имаш въображаеми.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 окт 2022 14:24

pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Нали те има теб с достоверните източници и приятели... Директно от извора пием покрай теб и тръпнем да ни поднесеш новина...

Oт отличен опит го знаеш май...? ;)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 окт 2022 18:10

tiamat написа:И какво трябва да значи това?

Че 30 години "работи" за една пропагандна машина, т.е., не е никакъв експерт. Неслучайно "материалите" му се цитират постоянно в цялата левичарска пропагандна мрежа на Дьорд Шорош - от "Ню Йорк Таймс" през "Дойче Веле" та до "Дневник" .... баща му служеше на старите комунисти, синът днес служи на новите, маскирани като уж "либерални демократи".

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 окт 2022 18:13

Иначе огромна излагация за Русия е това с Кримския мост. Путин, ако иска да запази доверие в себе си (вътрешно в Русия), е длъжен е да удари в близките дни много важни украински инфраструктурни обекти. Да видим дали ще покаже решимост или слабост ....

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 окт 2022 18:28

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:

Oт отличен опит го знаеш май...? ;)

Отговор тип начално училище. Дай по-сериозно.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 08 окт 2022 18:35

ReBorn1982 написа:Иначе огромна излагация за Русия е това с Кримския мост. Путин, ако иска да запази доверие в себе си (вътрешно в Русия), е длъжен е да удари в близките дни много важни украински инфраструктурни обекти. Да видим дали ще покаже решимост или слабост ....

Железопътната връзка беше възстановена след 14 часа, а автомобилната след 10. Добра реакция все пак.
Това си е грозен терористичен акт, срещу който никой не е застрахован.
Западът няма как открито да подкрепи подобно изпълнение, което пък отвързва ръцете на руснаците за подобаващ отговор. Много се надявам да свалят вече кадифените ръкавици и да ги пратят обратно в каменната ера.
Но да видим докъде ще им стигне търпението, на което аз лично се изумявам.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 08 окт 2022 18:39

ReBorn1982 написа:Иначе огромна излагация за Русия е това с Кримския мост. Путин, ако иска да запази доверие в себе си (вътрешно в Русия), е длъжен е да удари в близките дни много важни украински инфраструктурни обекти. Да видим дали ще покаже решимост или слабост ....

Това че някакъв руснак от Краснодарския край в Руzzия е пушел цигара в камиона си и се е получил взрив,не означава,че са замесени украинци.:)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 08 окт 2022 19:54

Трима души са загинали при взрива на Кримския мост. Следственият комитет на Руската федерация уточни, че телата на двама от тях - мъж и жена, са извадени от водата. Предполага се, че те са били в лек автомобил, който се е намирал до взривения камион.
Уточнява се тяхната самоличност.
Официално никой не е поел отговорност за случилото се, но руски парламентаристи заявиха, че взривът е организиран от украинските специални служби, съобщи Bulgaria ON AIR.

Властите на Крим заявиха, че полуостровът е осигурен с гориво и храна. В републиката има достатъчно продукти от първа необходимост за 55 дни, бензин и дизелово гориво - за 15 дни, пише ТАСС.

"Следственият комитет на Русия започва углавно дело във връзка с инцидента на Кримския полуостров, при който камион се взриви и възпламени товарни ЖП цистерни. Сериозно увредени са две от пътните платна на моста. Криминалисти разследват причините за взрива и съпричастните с него лица", заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

Властите съобщиха, че мостът ще остане затворен до края на месеца.

Мдаа с бензин за 15 дена при затоврен мост за 3 седмици ще видим как ще се справят.....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 окт 2022 20:07

pomiqrat написа:Отговор тип начално училище. Дай по-сериозно.

E, как да ти отговоря, това ти е нивото. Дай определение за "етнос" ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”