Какво минава над Търново?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Какво минава над Търново?

Мнениеот metodito » 25 юни 2014 07:51

Не можах да снимам началото... Просто един огромен сив гигант около пет минути се влачи преди да почне да гърми, а с него и някакъв ураган, а "опашката" му минава около два часа... Внушителна гледка...

Три-четири пъти си виждал H.A.A.R.P. досега?

Лятото на '94 мисля беше цялото със светкавици и без дъжд. ХААРП? Айде, няма нужда... Сумати и климатолози и специалисти казват, че няма нищо учудващо и алабала. Просто тук се смесват доста фактори. На първо време е информацията. Днес сме по-информирани от всякога. Но от тази информация трябва да се пресява плявата, а тя е в основите си съставена от плява. През 16-ти век, мисля е имало 50-годишен студ над Западна Европа. Не знам защо толкова малко се споменава... ХААРП? дА, БЕ.. Друго може да се посочи привлекателността на идеята, че човек контролира природата - чрез технологията, а не обратното - че сме безсилни пред нея. Не знам що не го приемат хората. Във всяка конспиративна теория има и малко истина обаче. Някои казват, че станцията в Аляска я затварят, щото са отворили някакви "врати", дето не трябва да се отварят. Лично аз не го вярвам, ма кой знае...

Хората имат толкова странни идеи - да създадат черна материя на Земята, да прихванат метеорит, и въобще... Ако нещо стане, то най-вероятно, да - сами ще си го причиним. Жалко, че покрай тъпата безкосместа маймуна ще замине и тая невероятна природа и животните.

Иначе тва чудо вчера... Значи е било в София към 5 следобяд, в Търново към 7 вечерта... бързичко дойде.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 юни 2014 10:17

Да.Фронтът беше излючително бързоподвижен,от БАН си го казаха вчера.Ще има нови порции бури от днес до петък- събота.Да видим къде ще целне най-здраво.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 25 юни 2014 10:23

Явно на доста места е било така . И в Разград за 10 мин буквално задуха един вятър и донесе един огромен облак ..след това се изсипа силен но кратък дъжд . Беше хем красиво , хем малко страшно .

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 юни 2014 10:37

На всеки що-годе добре запознат с метеорологията и формирането на студени фронтове е ясно, че това вчера при-вечер, не беше обикновен фронт.
Едно е да предвидиш валежи, но това вчера нямаше нищо общо от обикновен дъждовен облак.
В Сливен температурата падна ( измерих я лично ) ... за има-няма 15-на мин. с над 10 градуса !

И още нещо интересно ...
По CNN вчера сутринта в прогнозата си за Европа, въобще не предвиждаха подобно нещо за Югоизточна Европа.
И късно вечерта след този феномен, отново по CNN посочиха бурята над България като "очудваща" и "изненадваща".
Луда работа ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 25 юни 2014 10:41

Изображение

Така беше тук ...

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 юни 2014 10:55

От снимката се вижда наистина внушителна клетка, или както му казват - наковалня.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 юни 2014 11:35

THE G.A.M.E написа:На всеки що-годе добре запознат с метеорологията и формирането на студени фронтове е ясно, че това вчера при-вечер, не беше обикновен фронт.
Едно е да предвидиш валежи, но това вчера нямаше нищо общо от обикновен дъждовен облак.
В Сливен температурата падна ( измерих я лично ) ... за има-няма 15-на мин. с над 10 градуса !

И още нещо интересно ...
По CNN вчера сутринта в прогнозата си за Европа, въобще не предвиждаха подобно нещо за Югоизточна Европа.
И късно вечерта след този феномен, отново по CNN посочиха бурята над България като "очудваща" и "изненадваща".
Луда работа ...

Напротив:
http://www.nauchensviat.eu/2012-03-17-1 ... ronts.html
Имам качени лекции на лаптопа, но да ги ъплоудвам няма смисъл, а и математиката в тях е неразбираема за повечето хора. Но тази статия хубаво и с картинки обяснява нещата. Забележи описанието на студен фронт от втори род-скорост над 40 км/ч и нататък. Съвпаденията с вчерашното явление клонят към 100%... А CNN са последните, дето дават читави прогнози за България. Аз лично ползвам freemeteo, НИХМГ и weather.com
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 юни 2014 11:53

sin4ec написа:Забележи описанието на студен фронт от втори род-скорост над 40 км/ч и нататък. Съвпаденията с вчерашното явление клонят към 100%... А CNN са последните, дето дават читави прогнози за България. Аз лично ползвам freemeteo, НИХМГ и weather.com

Да уточня, че аз не смятам, че вчера H.A.A.R.P. е действал. :lol:

Но това дето връхлетя снощи, няма нищо общо с традиционните бури, които принципно се извиват по-наще ширини.
Можеби другите не са обърнали внимание, но най-вероятно и в други части на България е имало рязък спад на темпаратурата, за кратко време.
Това е характерно при образуването на ураганите в Западното полукалбо. ;)

Разбира се, трябва да свикваме.
Ако подобни бури са рядкост сега, то в близките години ще станат традиционни.
Просто нещата се случват логично с оглед на планетарните промени в глоб. мащаб.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 юни 2014 12:36

THE G.A.M.E написа:Да уточня, че аз не смятам, че вчера H.A.A.R.P. е действал. :lol:

Но това дето връхлетя снощи, няма нищо общо с традиционните бури, които принципно се извиват по-наще ширини.
Можеби другите не са обърнали внимание, но най-вероятно и в други части на България е имало рязък спад на темпаратурата, за кратко време.
Това е характерно при образуването на ураганите в Западното полукалбо. ;)

Разбира се, трябва да свикваме.
Ако подобни бури са рядкост сега, то в близките години ще станат традиционни.
Просто нещата се случват логично с оглед на планетарните промени в глоб. мащаб.

Просто разликата в температурите на двете ВМ беше доста сериозна, а това предопределя и по-голям интензитет на наблюдаваните ефекти при преминаване на фронта. Дали ще зачестят подобни бури? По-вероятно да.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 25 юни 2014 13:34

IvailoRz написа:Изображение

Така беше тук ...

А тук беше като нощ (козирката на терасата замина в Lidl)!! Виждал съм много бури и продължителни дъждове, но такова нещо не! Добре че оправиха нета днес.

Върни се в “Свободна зона”