Избор на автомобил- втора употреба

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Избор на автомобил- втора употреба

Мнениеот boabbb » 31 яну 2014 09:35

leski написа:Има две марки коли - Мерцедес и всички останали ! :idea:
S 320 от 99 - 01 год. е ,,твоята кола", гори 5.6 на 100 км. дизеляк и нема трошене !

А-а, не :!: Харесвам немските коли, имам Ауди, но тоя Мерцедес първо е над финансовите му изисквания и второ е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО скъп за подръжка. Говориме за S-класа :!: Там частите са огън. Отделно, че 90 % от 10-годишните луксозни коли са спукани от каране и 200 000 км звучи по-скоро пожелателно :mrgreen: :lol: А и Мерцедес, дето гори 5 ... :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
leski

Мнениеот leski » 31 яну 2014 09:39

boabbb написа:
leski написа:Има две марки коли - Мерцедес и всички останали ! :idea:
S 320 от 99 - 01 год. е ,,твоята кола", гори 5.6 на 100 км. дизеляк и нема трошене !

А-а, не :!: Харесвам немските коли, имам Ауди, но тоя Мерцедес първо е над финансовите му изисквания и второ е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО скъп за подръжка. Говориме за S-класа :!: Там частите са огън. Отделно, че 90 % от 10-годишните луксозни коли са спукани от каране и 200 000 км звучи по-скоро пожелателно :mrgreen: :lol: А и Мерцедес, дето гори 5 ... :lol:

Легенди ! :mrgreen:

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 31 яну 2014 09:41

Подкрепям цесекару, обаче ще разширя малко марките. Насочи се към БМВ, Мерцедес и Ауди -това са най-добрите производители. Като икономичност дизеловия двигател е несравним. Стига по-често да сменяш филтри и масло всичко ще е наред. Може би за твоя ценови сегмент Ауди е правилния избор и частите и консумативите излизат малко по евтино от другите две марки.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 яну 2014 09:49

alexveselinov написа:Подкрепям цесекару, обаче ще разширя малко марките. Насочи се към БМВ, Мерцедес и Ауди -това са най-добрите производители. Като икономичност дизеловия двигател е несравним. Стига по-често да сменяш филтри и масло всичко ще е наред. Може би за твоя ценови сегмент Ауди е правилния избор и частите и консумативите излизат малко по евтино от другите две марки.

Ауди-тата са хубави коли, спор няма ;) Даже имам едно :lol: Но по-новичките имат сериозен проблем - алуминиеви предни носачи, а там ремонта варира около хилядарка :o Лески, не ти схванах лафа :?

Потребителски аватар
leski

Мнениеот leski » 31 яну 2014 10:09

boabbb написа:
alexveselinov написа:Подкрепям цесекару, обаче ще разширя малко марките. Насочи се към БМВ, Мерцедес и Ауди -това са най-добрите производители. Като икономичност дизеловия двигател е несравним. Стига по-често да сменяш филтри и масло всичко ще е наред. Може би за твоя ценови сегмент Ауди е правилния избор и частите и консумативите излизат малко по евтино от другите две марки.

Ауди-тата са хубави коли, спор няма ;) Даже имам едно :lol: Но по-новичките имат сериозен проблем - алуминиеви предни носачи, а там ремонта варира около хилядарка :o Лески, не ти схванах лафа :?

Скъпите части вече не са това което бяха, за мерцедеси около 2000г. вече са поносими. Относно поддръжката - нормално е всеки автомобил да дава дефекти, но процентът на дефекти при Мерцедес е един от най-ниските. Посочвам му тази година защото след това става ,,олеле" -проблеми в електрониката, проблеми с инсталациите, каква ползва, че двигателят е здрав, след като всичко друго дава дефект ?! И да,.. S 320 лапа 5.6 / 100 извън светофарите .

П.П. За АУДИ комплект носачи вече са 300 - 400 лв. По-горе някой споменава Голф 4... е там ще влезе в приключения ! :mrgreen:
Последна промяна от leski на 31 яну 2014 10:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 яну 2014 10:15

leski написа:
boabbb написа:

Скъпите части вече не са това което бяха, за мерцедеси около 2000г. вече са поносими. Относно поддръжката - нормално е всеки автомобил да дава дефекти, но процентът на дефекти при Мерцедес е един от най-ниските. Посочвам му тази година защото след това става ,,олеле" -проблеми в електрониката, проблеми с инсталациите, каква ползва, че двигателят е здрав, след като всичко друго дава дефект ?! И да,.. S 320 лапа 5.6 / 100 извън светофарите .

Може, но не и от тоя клас - пише ли S-class, режат ти главата :lol:

Потребителски аватар
zaxyg
Контакти:

Мнениеот zaxyg » 31 яну 2014 10:17

То при кола втора употреба си е на късмет. Важно е да попаднеш на запазен екземпляр, не толкова каква марка е. :)
При сегашните пластмасарии, то гледам само емблемата им е различна, иначе едва ли не на вид са еднакви.
Просто отиваш по автокъщите, гледаш, сядаш, което ти се стори удобно и ти хареса на вид, започваш такова да търсиш. Иначе за автокъщите и аз съм предубеден, по-добре да си внесеш кола от чужбина или да я купиш от човек.
Миналата година исках да си взема нещо по-ново, ама нищо не си харесах, а доста обиколих и засега карам сравнително стар Ситроен, отпреди "пластмасовизацията". :)

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 31 яну 2014 10:27

zaxyg написа:То при кола втора употреба си е на късмет. Важно е да попаднеш на запазен екземпляр, не толкова каква марка е. :)
При сегашните пластмасарии, то гледам само емблемата им е различна, иначе едва ли не на вид са еднакви.
Просто отиваш по автокъщите, гледаш, сядаш, което ти се стори удобно и ти хареса на вид, започваш такова да търсиш. Иначе за автокъщите и аз съм предубеден, по-добре да си внесеш кола от чужбина или да я купиш от човек.
Миналата година исках да си взема нещо по-ново, ама нищо не си харесах, а доста обиколих и засега карам сравнително стар Ситроен, отпреди "пластмасовизацията". :)

Май всички са на мнение, че по- старите автомобили са по- качествени. Може да нямат толкова много екстри, на начинът на изпълнение е по- добър. А и понякога по- простичката система има доста повече плюсове от напудрената.
Всичко зависи от бюджет, предпочитания и т.н.
Конкретно за колегата, който си търси кола, защо не провери в някои от специализираните форуми по марки автомобили? Въпреки, че всеки си защитава по принцип марката, която кара, ако се зачете по- подробно, човек може да направи правилен избор. Освен това в тези форуми има и секции купува/продава, в които могат да се намерят коли за продан.
Конкретно съм влизат във форума на VW, защото ме интересуваха някои неща. Има доста интересни теми, които могат да бъдат полезни. Там, и изобщо в такъв форум колегата може да си направи избора, защото предполагам, че вече има нещо на ум, знае горе- долу какво търси и т.н.
И да се похвали после каква кола си е взел! :)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 31 яну 2014 10:33

Щом искаш бензин , BMW 528 i , с газовият инжекцион ще ти излезе до 6500 лв. От 2000-2002. На мен първото ми БМВ беше 328 купе, много здрав мотор, кола от която усещаш удоволствие от шофирането, щом и преходи правиш, макар и от само 200-300 км.
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
leski

Мнениеот leski » 31 яну 2014 10:41

donDiego написа:Щом искаш бензин , BMW 528 i , с газовият инжекцион ще ти излезе до 6500 лв. От 2000-2002. На мен първото ми БМВ беше 328 купе, много здрав мотор, кола от която усещаш удоволствие от шофирането, щом и преходи правиш, макар и от само 200-300 км.

+

Върни се в “Свободна зона”