Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Мнениеот vaskonti » 20 мар 2015 21:21

v.r.s. написа:От коментара ти заключавам, че въобще не си прочел за какво става въпрос, нито си разбрал защо съм го дал като пример.
Ти продължаваш с безсмислените си коментари, без дори да имаш представа за това, което говориш. Аз ти казвам, че голяма част от висшите духовници са били и учени, занимавали са се с наука, астрономия, изследвания, изчисления и т.н., а ти продължаваш да ми казваш, че за тях било достатъчно да кажат това е божие дело и да спрат, че учили за земята, че не била кръгла, а плоска и другите твърдения, за които показа, че не си наясно.
Така, че аз вече не виждам смисъл да продължавам да водя безсмислен диалог, след като за теб всичко се заключава в това, че Църквата е против науката и пречи за развитието и, защото по какъвто и да е начин да ти доказвам, че не е така, няма да промениш мнението си.

А ти това прочете ли го -
vaskonti написа:Това, че религииТЕ и науката имат допирни точки само по себе си не показва и доказва нищо. В крайна сметка всяка една религия, дори най-изчанчените, трябва малко или много да се придържат към реалността, която е пред очите ни, така че няма нищо чудно във въпросните допирни точки.

Това дали не значи, че все пак съм прочел какво ми говориш? Това, че има висши духовници занимаващи се с наука не доказва абсолютно нищо! Ето ти част от едно интервю на Мичиу Каку -
- Ако имахте възможност да Го попитате, какъв точно въпрос щяхте да му зададете?

- Може би същия, който си е задавал и Айнщайн: уникална ли е Вселената, единствена ли е? Имал ли е Бог варианти, можел ли е да създаде вселена с други закони, различни от тези, които знаем, че я управляват, или законите са постоянни и неизменни. И много би ми се искало да чуя отговор като този, който дава струнната теория, върху която и аз работя. Според нея има само 1 възможна вселена, т.е. решението на задачата е само едно. Всъщност Бог не е имал избор.

- Ще ви помоля да обясните това, но първо ми кажете защо намесвате Бог? Защо сред учените (също и сред физиците) има немалко религиозни? Обяснението на света, което им дава науката, не им ли се струва задоволително?

- Според проучвания сред учените те имат доста различни мнения за Бог. Огромна част отказват да заемат твърда позиция. Изследователите са предимно агностици. Но около 30% от учените са искрено вярващи в бога такъв, какъвто е според религиозната традиция и митологията. Така че учените не са единни за Бог.

Да виждаш проблем? Каку е един от най-великите съвременни физици, не виждам да има проблем с Бог? По думите му, доста голям процент от учените са искрено вярващи. Къде виждаш фундаментален проблем на науката с религиите? Аз виждам точно обратното - опити на науката да впише и религията в теориите си, при това уважавайки я!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 мар 2015 21:41

vaskonti написа:
v.r.s. написа:От коментара ти заключавам, че въобще не си прочел за какво става въпрос, нито си разбрал защо съм го дал като пример.
Ти продължаваш с безсмислените си коментари, без дори да имаш представа за това, което говориш. Аз ти казвам, че голяма част от висшите духовници са били и учени, занимавали са се с наука, астрономия, изследвания, изчисления и т.н., а ти продължаваш да ми казваш, че за тях било достатъчно да кажат това е божие дело и да спрат, че учили за земята, че не била кръгла, а плоска и другите твърдения, за които показа, че не си наясно.
Така, че аз вече не виждам смисъл да продължавам да водя безсмислен диалог, след като за теб всичко се заключава в това, че Църквата е против науката и пречи за развитието и, защото по какъвто и да е начин да ти доказвам, че не е така, няма да промениш мнението си.

А ти това прочете ли го -
vaskonti написа:Това, че религииТЕ и науката имат допирни точки само по себе си не показва и доказва нищо. В крайна сметка всяка една религия, дори най-изчанчените, трябва малко или много да се придържат към реалността, която е пред очите ни, така че няма нищо чудно във въпросните допирни точки.

Това дали не значи, че все пак съм прочел какво ми говориш? Това, че има висши духовници занимаващи се с наука не доказва абсолютно нищо! Ето ти част от едно интервю на Мичиу Каку -
- Ако имахте възможност да Го попитате, какъв точно въпрос щяхте да му зададете?

- Може би същия, който си е задавал и Айнщайн: уникална ли е Вселената, единствена ли е? Имал ли е Бог варианти, можел ли е да създаде вселена с други закони, различни от тези, които знаем, че я управляват, или законите са постоянни и неизменни. И много би ми се искало да чуя отговор като този, който дава струнната теория, върху която и аз работя. Според нея има само 1 възможна вселена, т.е. решението на задачата е само едно. Всъщност Бог не е имал избор.

- Ще ви помоля да обясните това, но първо ми кажете защо намесвате Бог? Защо сред учените (също и сред физиците) има немалко религиозни? Обяснението на света, което им дава науката, не им ли се струва задоволително?

- Според проучвания сред учените те имат доста различни мнения за Бог. Огромна част отказват да заемат твърда позиция. Изследователите са предимно агностици. Но около 30% от учените са искрено вярващи в бога такъв, какъвто е според религиозната традиция и митологията. Така че учените не са единни за Бог.

Да виждаш проблем? Каку е един от най-великите съвременни физици, не виждам да има проблем с Бог? По думите му, доста голям процент от учените са искрено вярващи. Къде виждаш фундаментален проблем на науката с религиите? Аз виждам точно обратното - опити на науката да впише и религията в теориите си, при това уважавайки я!

Аз не виждам никакъв проблем нито на Вярата с науката, нито на науката с Вярата и точно това се опитвам да кажа, че те не се противопоставят, а допълват. Разбира се има една морална граница, която не трябва да се преминава и когато някой започне да я прекрачва е нормално Църквата да се произнесе, както го правят дори и учените. Дадох пример за такива случаи.
Последна промяна от v.r.s. на 20 мар 2015 23:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 мар 2015 13:24

Eminem написа:Смешното е, че дори и да вярваш в Бог, пак ще гориш в ада, защото не вярваш в християнския Бог.

Дори ако не си кръстен пак ще гориш.

"Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден." (Марк. 16:16)
"Иисус отговори: истина, истина ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не може да влезе в царството Божие" (Иоан. 3:5)

....

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 28 мар 2015 18:48

От v.r.s. разбрах, че и католиците са в ерес, което значи, че поне още половин милиард ще горят в Ада. Общо взето само ние, сърбите, гърците и руснаците ще живеем вечен живот в Рая. Абе поне няма да е пренаселено 8-)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 мар 2015 19:30

Soulen написа:От v.r.s. разбрах, че и католиците са в ерес, което значи, че поне още половин милиард ще горят в Ада. Общо взето само ние, сърбите, гърците и руснаците ще живеем вечен живот в Рая. Абе поне няма да е пренаселено 8-)

Лицемерието присъства във всяка религия, това е реалността. :(

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 28 мар 2015 20:34

То даже не е лицемерие, а чиста глупост. Всички говорим за инквизицията, но никой не споменава, че инквизиторите също са се самобичували... А дявола отдавна е в църквата и това също е казано, че ще се случи.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 мар 2015 20:36

язе написа:То даже не е лицемерие, а чиста глупост. Всички говорим за инквизицията, но никой не споменава, че инквизиторите също са се самобичували... А дявола отдавна е в църквата и това също е казано, че ще се случи.

Може и на дибата да са се слагали..и в Айрън Мейдън да са влизали. Странно, защо никой от тях не се е и самоизгорил в прослава на Бог?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 мар 2015 12:42

Кашчей написа:
язе написа:То даже не е лицемерие, а чиста глупост. Всички говорим за инквизицията, но никой не споменава, че инквизиторите също са се самобичували... А дявола отдавна е в църквата и това също е казано, че ще се случи.

Може и на дибата да са се слагали..и в Айрън Мейдън да са влизали. Странно, защо никой от тях не се е и самоизгорил в прослава на Бог?!

Защото самоубийството е грях, а страданията са начин за изкупуване на грехове...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 мар 2015 13:30

язе написа:
Кашчей написа:

Защото самоубийството е грях, а страданията са начин за изкупуване на грехове...

С други думи, през деня осъждат 5-6 вещици на клада, а вечер се самобичуват, за да си изкупят греха от убийството?! А защо трябва да убиват изобщо?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 мар 2015 13:33

Ето защо казах, че е глупост. :) Пък и си е казано- не убивай!

Върни се в “Свободна зона”