Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 04 авг 2023 17:28

BRF написа:
Soulen написа:
ReBorn1982 написа:
Soulen написа:Нищо общо. Политиците им плащат, тях ги разбирам.

Аха ..... в други държави, включително САЩ, предаването/продаването на националните интереси и службата в полза на чужда държава, се смятат за изключително тежко престъпление и се налагат сурови присъди ....

Но ти проявяваш разбиране към това, че български политици служат на чужда държава (САЩ), защото им ..... плащали. :shock: :shock:

Естествено. Все едно в цяла Европа не си продават интересите. Тук се продават на САЩ и на Русия.

Разликата е, че има орки, които прегръщат руски знамена и говорят за някакво братство, докато американофили не съществуват. Само русофоби.

Разбирам хората, които мразят САЩ и Русия, не разбирам хората, които може да обичат някоя от тези държави.

Против съм разбира се развяване в България на друг флаг освен българския,но какво ви пречи руския при положение,че аплодирате украйнския?Къде е разликата,чуждия флаг е чужд!
Освен това,няма нужда да се пренарежда историята само за да отговаря на това,което е към днес УЖ настроението и да се стига до изкривявания както при убочението през комунизма!Аз лично съм благодарен на Русия за войната която води и ние се освобождаваме от Турско присъствие или както е политкоректно сега да се нарече!Позновайки историята,от тогава 1878 година,май никога не сме били на една страна,да не говорим ,че пряко са се били нашата и тяхната войски!Затова няма русофилство както го наричате вие тук,а има хора като мен и много други,които просто виждаме манипулациите на управляващи и медии!Давам ти пример:
Преди няколко дни "Правосъдие за всеки" не политическа структура от юристи помагаща за съдебна реформа в България с опита и знанията си-излязоха и казаха,че това което за работили заедно с ПП и най-вече с великия радетел на реформата Христо Иванов от ДБ,няма нищо общо с промените вкарани в общите им предложения , а се виждат законите на герб дпс!Или иначе казано,тези хора АЛАРМИРАТ ,че така желаната съдебна реформа,заради която УЖ имаме правителство няма да промени нищо,даже се увеличи възможността Главния прокурор да е вече 10 г,а не 7!Та тази новина получи 15 секунди във вечерните новини по Нова и 0 секунди по БТВ!Чувстваш ли се информиран?Мислиш ли ,че това заслужава отговори и депати от страна на Христо Иванов и компания?Не трябва ли да обяснят за какво става въпрос ?
Последните дни стават страшни работи в Африка,най-вече в Нигер където веят руски знамена и гонят и гонят Французи,освен това Буркина фасо и забравих коя друга държава казаха ,че ако някой нападне Нигер те ще я защитават!Такаааа,какво е важното за Нигер-Урана!Уранът се изкупеваШЕ от Франция вече е забранено!До тук съм като русофил пропангатор,какъвто не съм!Питам се обаче,след като вече няма уран за Франция,а ние трябва да купуваме УЖ ядрено гориво от тях ,какво ще правим с нашия АЕЦ?Не мислиш,че някой трябва да обясни това и да ти успокой или да се работи за руско или друго гориво?

Ще отговоря само по тема политика свят, другото ми е все тая. Вече съм казвал, че в някакви кочини от третия свят ми е все тая какво правят. Щом руснаците са успели да пробият там, приемам го за вярно без дори да съм го чел, нямам никакви проблеми с това. Извън бялата раса, Япония и Корея, другото са някакви диви кочини, извън цивилизацията. Аз съм твърдо ЗА ЕС да ги колонизира и да източва ресурсите. Като не могат да го правят, ще дойдат Китай или Русия нормално.

Украинския флаг е антируски. Украйна е просто средство за защита на българските интереси от влияние от Изтока.

Може възгледите ми да се приемат за расистки, макар че те всъщност са класови, негри и араби в белите държави могат да живеят като бели хора, не е задължително да са орки.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 авг 2023 21:42

BRF написа:
paceto написа:Нещо не виждам коментари за преврата в Нигер и развяването на руските знамена там, срещата на новият президент, който сам се направи такъв с Путин явно не е така важно, но трябва да се занимаваме с някакви кадри от години от Хонгонг? :roll:

Готвача на Путин замина за Африка и ей така съвсем случайно стана преврат в една от държавите, а там от години оперират Вагнер и стоят зад не малко преврати. Значи като ще говорим как едните се бъркали някъде, то е редно да се каже и за вторите и третите, нали така? Защо се мълчи тогава за Нигер от тукашните хора, които плачат за Мир в Украйна и то пред Европа, а не да искат същият от Русия.

Не трябва да се месят и всеки народ заслужава да си има свои път!Тук се мълчи защото има малко информация,а информацията е малко защото ако се разбере,че всичко това е дело на Русия,няма как да се обясни ,че това е бензиностанция с ракети ,която вече няма на кого да продава бензин и и свършват ракетите!Нито пък как да се обясни,че една регионална сила,може да започне да контролира И част от най-големия континент!

Не знам какво четеш като новини, но информация за ситуацията там има в не малко сайтове както български, така и чужди. Ако следиш обаче предимно проруски сайтове там наистина ще има оскъдна информация. :)

Преди няколко дни горяха френски знамена и вееха отстрани руски, а най комичното в цялата ситуация е, че скандираха за махане на всички външни сили от страната т.е. да не се меси никоя държава и в същото време скандираха Русия, Русия и вееха руски знамена, а не националното им например. Не знам ако Нигер е в състава на РФ би имало логика да искат спиране на чуждата намеса, ама уви до колкото знам не са или все още не са. :lol:

Изображение

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 авг 2023 22:01

Веят руски знамена, щото французите се осраха, от години ги чакаха да свършат работа в западна Африка, но те за нищо не стават горките, затова викнаха Вагнер. В момента има огромна омраза към Франция по тия региони и руснаците не са виновни за това.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 04 авг 2023 22:07

"Прекратяването на нигерийските доставки на уран и злато за Франция може да се разглежда като отмъщение за годините на френска бруталност срещу африканците" - Ердоган :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 авг 2023 22:34

paceto написа:
BRF написа:
paceto написа:Нещо не виждам коментари за преврата в Нигер и развяването на руските знамена там, срещата на новият президент, който сам се направи такъв с Путин явно не е така важно, но трябва да се занимаваме с някакви кадри от години от Хонгонг? :roll:

Готвача на Путин замина за Африка и ей така съвсем случайно стана преврат в една от държавите, а там от години оперират Вагнер и стоят зад не малко преврати. Значи като ще говорим как едните се бъркали някъде, то е редно да се каже и за вторите и третите, нали така? Защо се мълчи тогава за Нигер от тукашните хора, които плачат за Мир в Украйна и то пред Европа, а не да искат същият от Русия.

Не трябва да се месят и всеки народ заслужава да си има свои път!Тук се мълчи защото има малко информация,а информацията е малко защото ако се разбере,че всичко това е дело на Русия,няма как да се обясни ,че това е бензиностанция с ракети ,която вече няма на кого да продава бензин и и свършват ракетите!Нито пък как да се обясни,че една регионална сила,може да започне да контролира И част от най-големия континент!

Не знам какво четеш като новини, но информация за ситуацията там има в не малко сайтове както български, така и чужди. Ако следиш обаче предимно проруски сайтове там наистина ще има оскъдна информация. :)

Преди няколко дни горяха френски знамена и вееха отстрани руски, а най комичното в цялата ситуация е, че скандираха за махане на всички външни сили от страната т.е. да не се меси никоя държава и в същото време скандираха Русия, Русия и вееха руски знамена, а не националното им например. Не знам ако Нигер е в състава на РФ би имало логика да искат спиране на чуждата намеса, ама уви до колкото знам не са или все още не са. :lol:

Изображение

Изображение

Щатите какъв го играят в Украйна, освен подстрекател? Киев съгласува решенията си с Вашингтон, не с Брюксел.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 авг 2023 22:54

Какви коментари чакаш? Дезинформацията е огромна на 100 км оттук, какво остава някъде по Африка. За разлика от вас либералчетата, останалите нормални хора нямаме готови отговори в "достоверни" и "надеждни" медии като Дневник, които никога не лъжат. Иначе изглежда, че това е поредното място, на което "колективният Запад" отнася голям бой и се дъни. На хората им е писнало от колониалната политика и лицемерието на "белия" човек и са се осъзнали. Иначе ето малко инфо:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3105684738

Нигер от неделя спря износа на уран и злато за Франция с незабавно встъпила в сила заповед
Дейностите на ЧВК "Вагнер" и Русия като цяло на африканския континент започнаха да дават плодове там, където мнозина не очакваха.
Нигерските военни, които свалиха протежето на Франция и САЩ, вече затвориха продажбата на уран и злато на Запад .
В отговор Западът подготвя нахлуване в страната, надявайки се на лесна победа. Но самите нигерци, един от най-бедните народи на планетата, няма какво да губят. Те са оголени до кости, децата им работят в уранови мини, за да може Грета Тумберг да говори за зелена енергия.
Те гладуват и затова излязоха с руски знамена на митинги в подкрепа на военните и молят Русия да подкрепи родината им, с надеждата за справедливост.
Да и за самия нов лидер се говори, че е православен, а той смята екипа на Зеленски за сатанисти.
Междувременно в съвместно прессъобщение Буркина Фасо и Мали изразяват своята солидарност с Нигер и предупреждават, че всяка военна намеса срещу страната ще бъде равносилна на обявяване на война срещу Буркина Фасо и Мали.
Почти веднага след съвместното изявление Гвинея се присъединява към предупреждението на външните сили и заплашва да влезе във войната на страната на Военния съвет на Нигер.
Припомняме, че общото население на Нигер (26 милиона), Мали (22,5 милиона) и Буркина Фасо (22,5 милиона) надхвърля 70 милиона души. С Гвинея стават 85 милиона.
По последни сведения и Чад ще се присъедини към тази група.
ЧВК"Вагнер" официално присъстват в съседно Мали и Централноафриканската република.
По-добре Франция и колективния Запад да се замислят преди да нападат Нигер.

Американчетата ще ядат голям бой, ако стъпят там :) .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 04 авг 2023 23:29

Нигерските военни власти продължават да се противопоставят на френския неоколониализъм, като анулират 5 военни споразумения с Франция и забраняват на France 24 и RFI да излъчват в страната.

Франция не признава анулирането на военни споразумения с Нигер и отказва да изтегли войските си. Новото правителство на Нигер реши да денонсира всички военни споразумения с Париж.

В отговор френските власти отказват да признаят това решение, заявявайки, че е взето от незаконно правителство. Френското министерство на външните работи заяви, че сваленото правителство на президента Мохамед Базум е „единственото правителство, признато от Франция и международната общност“.

Освен това Франция отхвърля изтеглянето на военния си контингент от Нигер, който се оценява на 1500 военнослужещи.

Съобщава се, че новото правителство на Нигер е подписало договор с Wagner Group - France 24.

Оказва се, че всяка трета крушка във Франция свети благодарение на нигерския уран, а междувременно 80% от населението на Нигер няма електричество.

"Десетки хиляди хора маршируват в Нигер днес в чест на Деня на независимостта и срещу заплахите от намеса от САЩ/Франция и техните регионални марионетки! Народът на Нигер каза: Край на чуждите бази! Край на бедността в една богата на ресурси земя!"

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 авг 2023 00:13

Ако Франция е държава на място просто обявява война на Нигер и за 1 седмица ги съсипва. Само че либералите нямат мозък и кураж да свършат мръсната работа, която трябва да се свърши. Не е сериозно някакви африкански орки да те правят за смях, но такова е нивото на ЕС лидерите.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 05 авг 2023 01:16

Значи според теб Украйна може да се вдигне срещу Русия, която уж я експлоатирала, но в същото време бившите колонии нямат право да се противопоставят на Франция и САЩ, които прибират печалбите от полезните им изкопаеми? (то и при нас е същото, и ние не взимаме почти никакви пари от концесиите)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 авг 2023 01:21

bubka написа:
Американчетата ще ядат голям бой, ако стъпят там :) .

Мда, вероятно ще им отнеме няколко часа преди противниковата армия да се разпадне :lol: Ще са обаче адски часове изпълнени с непоносимо напрежение. Само дето никъде не се чува (за съжаление) Слипи Крипи да готви намеса. Ако пратят други негърчета, тежко и горко на всички : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”