Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Мнениеот Синьо сърце » 19 мар 2015 21:20

vaskonti написа:Който повярва Иисус ли ще бъде спасен и/или който повярва в Бог? Какво става с този, който просто вярва в Бог, но не се интересува от имена? Ще бъде осъден, но не се знае каква ще е присъдата?

Ами такива като вас я знаят присъдата, аз не се наемам да я коментирам. Но все пак:
"34. Тогава Царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35. Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36. гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37. Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38. И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39. И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40. А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили."( Мат 25:34-45)
Това е обещано от Иисус на хората, които са свършили добро дело. Без оглед дали са били самаряни, езичници или други. Нали не смяташ, че Господ ще се отрече от думата си и ще ги осъди тежко, дори и да не са вярвали в Него?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 мар 2015 21:25

Нали все още говорим за Господ по принцип, а не само за този от християнска гледна точка?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 мар 2015 21:30

vaskonti написа:Нали все още говорим за Господ по принцип, а не само за този от християнска гледна точка?

Това ще разбереш, когато в дискусията някои колеги спрат да вмъкват цитати от Библията или Евангелията.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 мар 2015 21:37

Кашчей написа:
vaskonti написа:Нали все още говорим за Господ по принцип, а не само за този от християнска гледна точка?

Това ще разбереш, когато в дискусията някои колеги спрат да вмъкват цитати от Библията или Евангелията.

Нещо те дразни, че имам поглед над нещата и ги онагледявам с подходящи цитати, или? Точно ти зададе най-тъпите въпроси, на всички ти беше отговорено, какво си недоволен? Никъде не ти се получи, и няма да ти се получи.
Ако няма цитати-що няма? Ако има-що има? Питаш християните що това и онова, пък те дразнят цитатите?
Забрави. Никакъв шанс нямаш тука.
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 мар 2015 21:42

Чакай малко. Ти задаваш въпроси за християнска гледна точка, какво ще стане с невярващите в Него, но вършили праведни дела( вие ги вкарахте в ада тези хора, не аз). Аз ти отговарям, показвам какво е казал Иисус. Къде бягаш пак по тъча, мен другите вярвания не ме интересуват. Питай будисти и мусулмани.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 19 мар 2015 21:46

vaskonti написа:Който повярва Иисус ли ще бъде спасен и/или който повярва в Бог? Какво става с този, който просто вярва в Бог, но не се интересува от имена? Ще бъде осъден, но не се знае каква ще е присъдата?

Добре де, ама и ти си като магаре на мост дейба. Отговориха ти с цитати- и да не повярва, но струва само добро пак ще бъде спасен. Хитруването, което ние човеците си позволяваме в нашите си закони, в Божиите правила го няма. ма видиш ли, аз толкова вярвах, че избих неверниците- сори брато... казано е Не Убивай! Божиите закони са толкова прости и ясни, че да може всеки да ги разбере. И няма шикалкавене там... Ма ако, какво- пише си го от ясно по- ясно. Нама да отидеш в ада ако не постиш, дори да е от лиготия. Ако си добър човек, няма от какво да се притесняваш- Той е справедлив и човеколюбец- ще ти прости дребните прегрешения, сторени поради наивност или незнание...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 мар 2015 21:49

Синьо сърце написа:
Кашчей написа:

Нещо те дразни, че имам поглед над нещата и ги онагледявам с подходящи цитати, или? Точно ти зададе най-тъпите въпроси, на всички ти беше отговорено, какво си недоволен? Никъде не ти се получи, и няма да ти се получи.
Ако няма цитати-що няма? Ако има-що има? Питаш християните що това и онова, пък те дразнят цитатите?

Я да видим кога съм ти искал цитати от Библията и Евангелията в тази дискусия. Дай линк, моля, а не да смучеш от палеца си!
Да, питам що това и що онова, дори бих питал как Лука или Матей са писали Евангелие 2 века, че и повече, след смъртта си. Въобще, кой от учениците на Христос, освен Матей, е бил грамотен, за да може да напише толкова много нещо (бих използвал друга дума, но ще я спестя). С удоволствие ще прочета и отговора, който ще дадеш (ако успееш) на Васконти, относно това за Бог ли е дискусията, или за Яхве само, като единствен и неповторим представител на семейството на боговете, защото вие само това се опитвате да ни внушите с тези библейски цитати. Няма обикновено човешко, извиращо отвътре разсъждение за Бог, ако не става дума за Яхве. Виж и колегата от Перник, който твърдо заявява, че след появата на Христос, който не е повярвал в него, независимо че вярва в някого другиго, ще гори в ада - милостив и човеколюбив е Яхве-няма две мнения по въпроса!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 мар 2015 22:02

Синьо сърце написа:

Чакай малко. Ти задаваш въпроси за християнска гледна точка, какво ще стане с невярващите в Него, но вършили праведни дела( вие ги вкарахте в ада тези хора, не аз). Аз ти отговарям, показвам какво е казал Иисус. Къде бягаш пак по тъча, мен другите вярвания не ме интересуват. Питай будисти и мусулмани.

Задавам въпрос от християнска гледна точка за хора от други религии. А тънката ми мисъл зад тези въпроси е именно това, което повтарям няколко пъти - Бог е един единствен, без значение дали си християнин, будист, мюсюлманин или каквато и да е друга религия, известна или неизвестна. Искам да кажа, че не може някой да бъде съден за това, че вярва в това име на Бог, а не в онова. Искам да кажа, и го казах няколко пъти, че е абсолютно все тая кое име на Бог или кое име на негово човешко въплащение ще използваш, все е тая коя от всички свещени книги ще цитираш - в крайна сметка всичко се свежда до едната чиста и искрена вяра в Бог и в праведния живот.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 мар 2015 22:14

Кашчей написа:
Синьо сърце написа:
Кашчей написа:

Я да видим кога съм ти искал цитати от Библията и Евангелията в тази дискусия. Дай линк, моля, а не да смучеш от палеца си!
Да, питам що това и що онова, дори бих питал как Лука или Матей са писали Евангелие 2 века, че и повече, след смъртта си. Въобще, кой от учениците на Христос, освен Матей, е бил грамотен, за да може да напише толкова много нещо (бих използвал друга дума, но ще я спестя). С удоволствие ще прочета и отговора, който ще дадеш (ако успееш) на Васконти, относно това за Бог ли е дискусията, или за Яхве само, като единствен и неповторим представител на семейството на боговете, защото вие само това се опитвате да ни внушите с тези библейски цитати. Няма обикновено човешко, извиращо отвътре разсъждение за Бог, ако не става дума за Яхве. Виж и колегата от Перник, който твърдо заявява, че след появата на Христос, който не е повярвал в него, независимо че вярва в някого другиго, ще гори в ада - милостив и човеколюбив е Яхве-няма две мнения по въпроса!

Яхве не го знам кой е. Няма такъв. А кога са писани Евангелията се видя съвсем наскоро-в погребение от 90 г. бяха открити...Шах и мат с двата века. Колегата от Перник казва същото, което и аз-че невярващият е осъден. Но дали ще гори някъде-от Друг зависи.
Ти питаш, но никой не е длъжен да ти отговаря. С колегата си правим този труд, но той не е за теб или подобните, а за следящите темата. 66% не са шега работа. Аз питам ли те с говняния си демонстративен атеизъм на къф се правиш? Не те питам. Не ме и интересува. Нищо не разбираш и не знаеш по темата-каза ли ти се няколко пъти? Каза ти се. Правите тука произволни полюции, отговаря ви се-отивате на нова полюция!
Отговорихте ли ми за земния магнетизъм и мълниите? Траете. Няколко пъти ви подсетих-пак мълчание...
Поставяте теоретични постановки. Добре. Но после бягате. Какво спорите и какво доказвате? Нищо.
Ако ви интересува християнската вяра-обърнете се към свещеник, прочетете малко. Ако не ви интересува-заврете си тъпите въпроси отзад! Вие поискахте този спор, и бяхте жестоко бити в него. Разгром е мека дума. Бруталното непознаване на материята и излагациите бяха доволно много! Станахте за посмешище!
Но и преди време казах: дерзайте!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 мар 2015 22:19

vaskonti написа:Задавам въпрос от християнска гледна точка за хора от други религии. А тънката ми мисъл зад тези въпроси е именно това, което повтарям няколко пъти - Бог е един единствен, без значение дали си християнин, будист, мюсюлманин или каквато и да е друга религия, известна или неизвестна. Искам да кажа, че не може някой да бъде съден за това, че вярва в това име на Бог, а не в онова. Искам да кажа, и го казах няколко пъти, че е абсолютно все тая кое име на Бог или кое име на негово човешко въплащение ще използваш, все е тая коя от всички свещени книги ще цитираш - в крайна сметка всичко се свежда до едната чиста и искрена вяра в Бог и в праведния живот.

Да, така е! Делата са тези, които тежат на Съда.

Върни се в “Свободна зона”