Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2022 19:04

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Каква трагедия или какъв триумф е да не те признае или да те признае Бирма, Родезия или там както се казват сега или някой друг незначителен субект : )

Пропусна само да изредиш Китай, Русия, Испания, Бразилия, Индия, ЮАР, Аржентина и т.н., все "маловажни" държави .....

Мда, Сирия също изпуснах. Някой друг мноооооого важен?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 окт 2022 19:35

Thsmith написа:
paceto написа:Сега ще се озъбят като им смъкнат заплатите, защото минималната в Украйна е около 200 евро, а в Русия е 140 евро.
Ще стане забавно като започнат да живеят по руските закони и заплати и сега като ги налегнат и санкциите към тези области дали ще се смеят и пляскат така добре както пред камерите. Те може да не са признати от другите държави, но докато са под руски контрол сега санкциите и ограниченията ще се стоварят и върху тях.

С пенсиите също ще стане интересно като им наложат руските стандарти за пенсии, защото пенсионерите няма да останат със същите пенсии както са били до сега в Украйна. Изобщо много интересно ще е да се наблюдава какво развитие ще има в тези райони и какво ще е настроението на малкото останали хора във всички тези области, а гледам че не малко дори вече напускат заради анексирането.

Аз например ако получавам заплата от 3000 лева и дойде някой да ми окупира района и ми каже, че вече ще получавам под 1000 лева заплата понеже такива са законите на новата държава за заплати изобщо не бих останал там и веднага се махам. Изобщо такава административна каша ще се забърка в следващите години, че тези които са гласували ще си прехапват езика от яд.

Ако онова горе с празният площад се смята за пропаганда, то и другият клип с наредените и плачещи хора от радост си е чиста пропаганда. Прилича доста на подредените ридаещи хора по улиците на Северна Корея.

Хайде и ти стига с тази мантра с минималните заплати. Трябва да си пълен олигофрен и нехранимайко за да получаваш реално минимална заплата, а не просто да криеш данъци. Това им е последната грижа ; )

Няма мантри и във всяка една държава не само у нас има голям процент от хората, които работят на минимална заплата. Знам, че ти е трудно да го осъзнаеш понеже стандарта ти на живот е друг и никога не ти се е налагало да бачкаш за някой и да си изкарваш прехраната по този начин. Не всички хора на подобна заплата са неграмотни или тъпи като цървули и просто нещо се е случило или самата система е била такава. Поразходи се малко из страната в малките градове и ще видиш за какво става дума, защото от София и от високо няма как да разбереш нещата и това е малко като при царя и самият той докато не слезе при народа и сам да види как живеят няма да има реална представа за начина им на живот. Съветниците му казват как всичко е топ и всички са щастливи, но нещата не са така ако влезнеш в техният свят и го видиш с очите си.

Сега голям процент от хората подписват договори уж на висока заплата над минималната, ама като им спретнат удръжките и стигат точно накрая да вземат чисти малко над минималната + залъгват ги с бонуси, които я вземат, я не + ваучери за храна. Дори на обявите за работа може да видиш, че всеки пуска някаква сума доста над минималната, но пише след нея дали е бруто или нето понеже не е привлекателно да ти кажат ще работиш на минималната заплата и като я провериш колко е и си кажеш, а не не ме устройва. В някои райони нямаш друг начин и бачкаш каквото има там, защото например имаш семейство и трябва да гледаш децата и точно по тази причина заради липсата на работа в страната и малко заплащане всички се втурват в София и после мрънкате, че се напълнило със "селяни". Еми ще се напълни след като от години всичко се блъска на едно място и почти не се мисли за градовете навътре в страната и така липсва конкуренция на фирмите. Някой ще спретне някой нов завод в Симитли да речем и всички ще се юрнат да бачкат там от областта и ще са доволни каквото им дадат, но ако някой друг направи още 2-3 завода там нещата ще се промени и в заплащането.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 01 окт 2022 19:37

Ми разгледай списъка, има 100 държави .... всички непризнаващи незаконната "държава" Косово ...

Иначе санирайте, братя, всяко санирано жилище - пирон в ковчега на Путин. Изображение

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/12678354

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 01 окт 2022 19:40

THE G.A.M.E написа:
ReBorn1982 написа:Е, ние в България поне няма какво да губим, защото свобода нямаме, ние сме колония на една чужда държава (и нейните васали от ЕС) и нямаме думата за нищо. Както се изрази наскоро един политик "следваме единната европейска позиция" .... т.е., ние нищо не решаваме, само "следваме" каквото господарите ни решат ....
В какъв смисъл нямаш свобода ?
Кое ти е забранено ?

Нямам свобода да си купя Грипен ..... нямам свобода да забраня пропагандата на сексуални извратении ..... още ??

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 окт 2022 20:03

ReBorn1982 написа:Иначе санирайте, братя, всяко санирано жилище - пирон в ковчега на Путин. Изображение

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/12678354

Mда, и парното/климатиците макс на 19 градусаИзображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 окт 2022 20:09

ReBorn1982 написа:
THE G.A.M.E написа:
ReBorn1982 написа:Е, ние в България поне няма какво да губим, защото свобода нямаме, ние сме колония на една чужда държава (и нейните васали от ЕС) и нямаме думата за нищо. Както се изрази наскоро един политик "следваме единната европейска позиция" .... т.е., ние нищо не решаваме, само "следваме" каквото господарите ни решат ....
В какъв смисъл нямаш свобода ?
Кое ти е забранено ?

Нямам свобода да си купя Грипен ..... нямам свобода да забраня пропагандата на сексуални извратении ..... още ??
Това с държавните поръчки си е игра на комисионни.
Радев си го хванаха, че е взел нещо от шведите. :)
Макар аз лично също да предпочитах "Грипен", заради по ниската цена и като цяло по лесното управление ( имам познати пилоти във ВВС и се доверявам на тях ) ... Трябва да призная обаче, че не бях запознат с детайлите по двете сделки.
Ф-ките ще пристигнат в пълно бойно снаражение, готови да влязат в бой още утре, дет' се вика.
Докато шведските машини тепърва щяхме да ги оборудваме.

Съвсем друг е въпросът обаче, защо са ни нужни 16 самолета, след като гРъци и тРуци имат 100 + ...
"Смит" е прав по въпроса с изтребителите... Ако не можеш рязко да наклониш везните в твоя полза, като бройка и качество, упражнението е безсмислено.
Аз бих заложил на Ракетни Системи, както отбранителни, така и нападателни.
Примерно израелските "Небесен Купол", са си без аналог и пропускат под 5 % от ракетите на противника. :)
Доказано, когато пред 2 г. от територията "палестина', ги засипаха с над 100 залпа ...

П.С.

Искаш на теб да не ти забраняват, ама искаш ти да забраняваш... Малко, не си честен. :)
"Сексуални извратености", пред руският стремеж, да изтрият българското ни самосъзнание... Нещо, което направиха в "македония" и Волжка България ( "Татарстан" ) ... "Труден избор", а ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 окт 2022 20:17

THE G.A.M.E написа:Пак питам - С кого е най-големият стокообмен на Щатите ? ЕС, ако не икономически партньор №1, то със сигурност е №2 !

Виж ся... в циганската маала има мангасари, които имат в джобовете си телефони Jiayu G3 и тем-подобни китайски боклуци, ама аз не знам с Китай да сме някакви партньори. И изобщо... безумен аргумент.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 окт 2022 20:26

Drunken_Master написа:Виж ся... в циганската маала има мангасари, които имат в джобовете си телефони Jiayu G3 и тем-подобни китайски боклуци, ама аз не знам с Китай да сме някакви партньори. И изобщо... безумен аргумент.
Бягаш по тъча. :)
Не виждам отговор на въпросът - Ако Щатите съсипват ЕС, къде/кой ще намерят друг толкова удобен икономически и политически партньор ?
Това ми звучи като... Продаваш стоки и услуги на качествен магазин, с изключителна изгода. Освен това въпросният непрестанно се вслушва в съветите ти, и прави всичко, каквото му кажеш.
Ама нещо му завиждаш за това и всячески се опитваш да го съсипеш. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 окт 2022 20:29

THE G.A.M.E написа:
Drunken_Master написа:Виж ся... в циганската маала има мангасари, които имат в джобовете си телефони Jiayu G3 и тем-подобни китайски боклуци, ама аз не знам с Китай да сме някакви партньори. И изобщо... безумен аргумент.
Бягаш по тъча. :)
Не виждам отговор на въпросът - Ако Щатите съсипват ЕС, къде/кой ще намерят друг толкова удобен икономически и политически партньор ?
Това ми звучи като... Продаваш стоки и услуги на качествен магазин, с изключителна изгода. Освен това въпросният непрестанно се вслушва в съветите ти, и прави всичко, каквото му кажеш.
Ама нещо му завиждаш за това и всячески се опитваш да го съсипеш. :)

САЩ и ЕС не са партньори, такива САЩ няма. ЕС е един най-обикновен слуга на САЩ. Доказателство е лицемерното отношение спрямо Русия и Украйна в момента и САЩ и Либия, Афганистан, Югославия, Ирак и т.н. в миналото...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 окт 2022 20:53

Лицемерно е само това да имаш каквито и да е отношения с русия докато те се явяват като основния ти враг.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”