Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Мнениеот metodito » 07 яну 2014 16:31

Я па искам тва!
Изображение

Не разбирам кво се нервите на автора, след като темата не е с политически уклон.

И аз искам да дам идея - в главата му ще има малък квантов компютър, а корпуса (тялото) ще е някакъв материал, който е 1:1 с човешка кожа и със здравината на кевлар. Всичките му органи ще бъдат на чип - бъбрек на чип, сърце на чип и подобни и разбира се п*шка (няма да е на чип), която ще може да опрашва, както роботки (като горните), така и человечки. И ще има киборгчета... а да и товато му ще може да се отделя от тялото му и да се изстрелва :mrgreen: . Именно това ще е единственото му оръжие - ПИШКОЛЕТ

Не разбрах защо видът му трябва да е толкова архаичен все едно го е мислил Шекспир.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 07 яну 2014 17:04

doktora25 написа:Само едно допълнително съображение имам относно роботизирания свръхчеловек. По принцип понятието "свръхчеловек" е въведено и описано от един немски философ: Фридрих Ницше.

Здравейте, приятелю! Благодаря за хубавите Ви думи и Ви пожелавам успешна година. А сега по темата: Във връзка с Вашите опасения, свързувани с настоящото наименование на моето творение, бих искал да Ви уверя, че същото е все още в работна фаза и подлежи на осъвършенствуване. Ще се радвам да предложите някои разумни алтернативи, които според Вас биха паснали по-добре на робочеловека, тъй като за мен това не е чак такъв приоритет в момента.
Иначе след снощната дискуси, малко след два и четиридесет, се отдадох на интензивно скициране, ползувайки нищо повече от вехтите си транспортир и пергел. Според мен се получи плодотворна сесия, като в крайна сметка се унесох рано сутринта, с глава върху писалището. А в съня ми оживя небе от тюркоаз, разкъсвано от прелитащите реаквитни свръхчеловеци, гасящи пожари и спасяващи давещи се люде в незнайни океани под ангелските звуци на Вангелис. Разбира се, това бе само сън, но ме вдъхнови допълнително в моето научнофантастично начинание. След малко продължавам да скицирам, а и ще се консултирам с мой колега, работещ в сферата на автомобилната промишленост. До скоро, приятели!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 07 яну 2014 18:22

[offtopic]
shumkar_44 написа:
Здравейте, приятелю! Благодаря за хубавите Ви думи и Ви пожелавам успешна година. А сега по темата: Във връзка с Вашите опасения, свързувани с настоящото наименование на моето творение, бих искал да Ви уверя, че същото е все още в работна фаза и подлежи на осъвършенствуване. Ще се радвам да предложите някои разумни алтернативи, които според Вас биха паснали по-добре на робочеловека, тъй като за мен това не е чак такъв приоритет в момента.
Иначе след снощната дискуси, малко след два и четиридесет, се отдадох на интензивно скициране, ползувайки нищо повече от вехтите си транспортир и пергел. Според мен се получи плодотворна сесия, като в крайна сметка се унесох рано сутринта, с глава върху писалището. А в съня ми оживя небе от тюркоаз, разкъсвано от прелитащите реаквитни свръхчеловеци, гасящи пожари и спасяващи давещи се люде в незнайни океани под ангелските звуци на Вангелис. Разбира се, това бе само сън, но ме вдъхнови допълнително в моето научнофантастично начинание. След малко продължавам да скицирам, а и ще се консултирам с мой колега, работещ в сферата на автомобилната промишленост. До скоро, приятели!

Голям! И аз съм ти фен вече![/offtopic]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 07 яну 2014 20:29

shumkar_44 написа:Торсът на РоСврък е цилиндричен с дължина метър и диаметър около осемдесет сантиметра. В горната си част има отвор с малка тон колона, откъдето се възпроизвежда звук.

Вентрилоквист, похвално!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 07 яну 2014 21:02

boabbb написа:Другарю шумкар, нека и аз хвърля малко светлина върху света на роботиката в тази така увлекателна тема :mrgreen: Германиевото ядро, за което говорите и искате да използвате като мозък на робота ... за съжаление подобно нещо още не е измислено. На вас ви трябва CPU ( central processing unit ), т.е. нещо с транзистори :lol: - процесор ;) . Двигатели, които да го пратят в Космоса, т.е. да достигнат първа космическа скорост ( 9 км/сек ) ... размерите им са огромни, засега :( . Като цяло роботиката се развива, поне според мен, в две направления - практическо ( тук са всички индустриални роботи ) и опитно ( Робокоп :mrgreen: и вашето творение ). За да конструирате вашия робот, вие трябва да си изясните колко оси и колко степени на свобода да има той, за да си формулирате и съответно решите правата задача на кинематиката ;) След което е нужно да решите огромни системи от матрични уравнения, нужни за адаптивността на вашия робот. Като цяло бих ви препоръчал курсовете по Роботика и Адаптивно управление на мехатронни системи в ТУ- София ;)

я маймунчето ми да ни си летяло с банан в дирника ? :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 08 яну 2014 22:02

Здравейте отново, другарю Шумкар. Дълго размишлявах върху различни идеи за акуратни и разумни наименования и сведох предложенията си до 2:
-роботизиран суперчеловек (РобоСуп). В най-голяма степен се доближава до Вашата първоначална идея, като по този начин се избягва нежеланата асоциация.
-роботизиран другар (РобоДруг). Това наименование лично на мен повече ми допада и в него се набляга върху добрите взаимоотношения, които очакваме да имаме с изобретението и помощта, която ще ни оказва.
С Ваше позволение епизодично мога да уведомявам уважаемата аудитория, ако ме сполети нова идея по въпроса.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 09 яну 2014 18:56

Здравейте, приятели! Ще бъда кратък, тъй като от два дни пътувам из Южна България и логично имам нужда от резонна почивка. Вчера рано заранта заминах за Хвойна, където в кафенето, пред което спират туристическите автобуси, се срещнахме с моя добър другар, който по настоящем работи в завод на китайска марка автомобили. След като бързо обменихме обичайните любезности, се захванахме за работа. На кръглата пластмасова маса извадих едно голямо парче кадастрон, няколко молива, тубичка туш и малко парче кашкавал, тъй като бях гладен. Докато засищах изстрадалия си стомах, моят събеседник внимателно нарисува един кръг, след което остави молива и постави пръст в центъра на нарисуваното. Пред объркания ми поглед той кратко поясни: "Луната!" и издигна бавно изпънатата си длан, имитирайки полет. Вярвате или не, този прост жест ме хвърли в абсолютен възторг и ме накара да се разплача от умиление! Умиление, което неусетно примеси кашкаваления ми залък със сок от сълзи! Трябваха ми няколко минути да се успокоя, след което охотно започнах да слушам предложенията на моя другар. А същият илюстрираше идеите си толкова добре и с такава страст, че понякога дори си въобразявах, че долавям мириса на машинно масло от петънцата туш по кадастрона. В крайна сметка изрисувахме цялото парче бивша целуоза и се уговорихме да се срещнем следващата седмица на същото място, ала с още повече нови идеи. Разбира се, като се прибрах прегледах с любопитство вашите предложения за подобряване на свръхчеловека, както и интересната скица, която ми бе предоставена от вас! Всичко това бе прелестно и ми даде нови идеи за подобряване на безпогрешната ми машина. Сега ще се отдам на кратка почивка, за да възстановя мисловните си сили, след което ще продължа интензивна работа по проекта. Очаквайте подробности в близките дни!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 яну 2014 20:02

Шумкарю, казва се ЧОВЕК, а человек е руската дума, сиреч ВРАЖЕСКАТА :!:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 09 яну 2014 20:08

Изображение
Дарявам тази свръхскица, сътворена по-точното свръхописание без да желая от свръхпечалбата, дори свръхчастица! :mrgreen: :lol: 8-)

Върни се в “Свободна зона”