80% от българите искат предсрочни избори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: 80% от българите искат предсрочни избори

Мнениеот RedeviL » 16 дек 2013 19:26

sin4ec написа:
v.r.s. написа:Предсрочни избори трябва да има, защото този "Франкейнщайн"- БСП, ДПС и Атака е неестествена коалиция. Коалиция която се държи единствено за свое облагодетелстване, независимо от това, че ДПС и Атака, (едната етническа, а другата "националистическа" партия) няма как да имат общи виждания. Дори и да се повтори резултата от изборите, то най-вероятно БСП и ДПС ще сформират управление без "националистите", което ще е по-добре, отколкото сегашното положение. Тогава вероятно и опозицията, ако останат такива ГЕРБ, РБ и вероятно НФСБ ще бъде по силна, което ще е полезно за управлението на страната, защото силна опозиция в парламента ще може да оказва натиск на управляващите и да не се чувстват недосегаеми. Това важи също и ако БСП и ДПС се окажат в опозиция.

Колега, това заключение кое е неестествено или естествено си е лично мнение. В европейски и световен мащаб е имало далеч по-странни коалиции. Въпросът е как управлява кабинетът, а не какво мнозинство го подкрепя. Да се искат избори с този мотив е смешно. Но предсрочни избори така или инак вероятно ще има, друг въпрос е кога. Това ще определят участниците в управляващата коалиция с оглед на интересите си. Ако се провалят, ще са напролет, но ако не се провалят-хоризонтите отиват надалече. Така или инак, докато не се разпарчетоса ГЕРБ, избори трудно ще се проведат!

Аз също се чудя как може да се счита за основен мотив за избори различията между политическите виждания на партиите в управляващата коалиция, а не се погледне една Германия, която за втори пореден мандат ще бъде управлявана от консерваторите на Меркел и социалдемократите! Просто няма как това да бъде основателна причина за предсрочни парламентарни избори!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 16 дек 2013 19:34

Red Warrior написа:... Стига си лъгал. Георги Жеков поне в едно е прав, че комунист, който не убива, не краде и не лъже - не е истински комунист.

Според мен е прекалено силно казано. Все пак аз държа на критерия за несъвместимост ЧУК - Честен, Умен, Комунист.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 16 дек 2013 19:34

RedeviL написа:Аз също се чудя как може да се счита за основен мотив за избори различията между политическите виждания на партиите в управляващата коалиция, а не се погледне една Германия, която за втори пореден мандат ще бъде управлявана от консерваторите на Меркел и социалдемократите! Просто няма как това да бъде основателна причина за предсрочни парламентарни избори!

Бе ти се чудиш, щото мислиш. Ако правителството се провали тази зима, аз ще съм първият, който ще поиска избори. Но никой не гледа какво прави управлението, а се занимават с Пеевски, на Сидеров хотела, на Белене макарона и прочее третостепенни глупости. Никакъв смислен аргумент. Искат се избори, щото не им харесват резултатите. Ми ако се повторят, а това е реално и вероятно, кво правим?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 дек 2013 20:00

Като сте некомпетентни не се изказвайте! Костов продаде Нефтохим на Лукойл (който все пак е частно предприятие), защото България няма откъде другаде да внася изгодно суров петрол за да го преработва освен от Русия. Ако не знаете Турция забранява през Босфора да минават танкери с петрол, така че единствения източник за нас остава вътрешния транспорт в Черно море от Русия. Мариците, които даде на американците дават енергийна независимост от Русия, тъй като ресурса е български, а високите изкупни цени на енергията от тях ги подписа г-н САКСОФОНСКИ през 2001 г. :!:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 дек 2013 20:03

sin4ec написа:
RedeviL написа:Аз също се чудя как може да се счита за основен мотив за избори различията между политическите виждания на партиите в управляващата коалиция, а не се погледне една Германия, която за втори пореден мандат ще бъде управлявана от консерваторите на Меркел и социалдемократите! Просто няма как това да бъде основателна причина за предсрочни парламентарни избори!

Бе ти се чудиш, щото мислиш. Ако правителството се провали тази зима, аз ще съм първият, който ще поиска избори. Но никой не гледа какво прави управлението, а се занимават с Пеевски, на Сидеров хотела, на Белене макарона и прочее третостепенни глупости. Никакъв смислен аргумент. Искат се избори, щото не им харесват резултатите. Ми ако се повторят, а това е реално и вероятно, кво правим?

Ще ни затворите устите. Айде да видим, защо се плашите?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 дек 2013 20:08

sin4ec написа:

Хората в другите държави не само, че не се занимават с подобни казуси, ами ако ги питаш кой им е шефа на спец. службите, едва ли ще могат да ти отговорят.. Бъгларите така и не се научихме да протестираме като хората, да знаем какво да искаме и как да го постигнем! И сега протестиращите, студентите и тем подобни организации вместо да се занимават с искане за оставка, спокойно могат да притиснат това правителство и за субсидиите, и за други важни неща, които касаят цялото ни общество. С две думи правителството може да бъде притиснато да си върши работата! Неслучайно в акциите на студентите участват една шепа хора.. Защото хората не ги припознават и усещат, че с подобни искания нищо няма да се промени, а само ще се сменят едните с другите и всичко ще си е постарому..
Последна промяна от RedeviL на 16 дек 2013 20:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 16 дек 2013 20:09

Избори ще има, ама напролет и то за евродепутати. Други избори скоро не очаквайте ! :twisted:
Колкото и да не ви се иска това правителство ще си изкара мандата. Съпротивата срещу него вече става жалка и смешна. От безсилие се чудят каква простотия да измислят.
Има желязно парламентарно мнозинство. То продължава да се увеличава с напускащите депутати от ГЕРБ. Ще има още такива.
Зимата започна. Апокалипсис няма ! Правителството се справя добре. Няма причина да го сменяме !
Напротив - ще го подкрепяме и ще му помагаме да си върши работата в името и за доброто на България ! ;)
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 16 дек 2013 20:16

Red Warrior написа:Ще ни затворите устите. Айде да видим, защо се плашите?

Боли ме мен дали ще затварям на някого устата. И не се плаша от никого, освен от Господа! Аз си гледам моята работа. Но напролет обвинявахте БСП, че не поели отговорност да направят правителство. Сега ги обвинявате, че правителството им работи. Не ви разбирам, честно!
Каквото и да стане, все ще ви е накриво. Ще направите протест за неправомерно уволнение на чистачката на първия етаж в МС. Ще си дуднете общи приказки за олигархия и задкулисие, като солташака ви Росица, и ще призовавате за нови избори, щото не са приели закон да не се пърди на улицата, а само в кенефа.
Искате да върнете на власт ББ и РБ? Как ли пък не...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 дек 2013 20:29

А някой наистина ли вярва на тези изследвания?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 дек 2013 22:58

ОК, оставка и нови избори.

Обаче всички прочувания сочат, че БСП ще се 1-ва полит. сила, следвана от ГЕРБ.
В Парламента ще влязат още ДПС, Р.Б. "Атака" и на Бареков формацията.
Тия ФСБ са на ръба.

И к'во, как го виждате бъдещето Правителство ?
Аз го виждам като сегашното !
БСП, ДПС и Бареков ще си сформират Правителкство, "Атака" ще са пас, и чиста работа.

И после, к'во ??
Нови избори ???
До кога ?
Докато на "Десните" им харесат резултатите ли ????? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”