Alexx написа:Viktor4o_Rs написа:dunavfc написа:Викторе,как имаш сили да дискутираш нещо с тия психопати ? И аз от време за ташака им се хващам на хорото и се опитвам да водя някаква дискусия,но понякога се замислям,колко съм наивен..Споря с хора изтъкващи Северна Корея,като велика и могъща страна

Много си прав, градски, нека ги оставим да хвалят великият Вожд, щом толкова им харесва

Ако трябва да използвам лозунг в стила любимия им СССР (който уви нещо вече го няма на картата

) - "Комунистическата посредственост - най-голямата посредственост"

Ти не можеш ли да мислиш извън рамките на двуполюсноста?
Аз не съм нито комунист или ляв, нито харесвам това което е в С. Корея, нито това което бе в България и СССР. Вие дори не знаете какво е комунизъм и той няма нищо общо с това в С. Корея и България преди 89 год.. За жалост заради този експеримент, който продължи 50 години в Българя бяха очернени левите виждания и политики. Не всяка лява политика е диктатура и не всяка диктатура е лява. Има много десни диктатури.
Искаш да кажеш,че това което наблюдаваме в момента в Северна Корея,не е комунизъм,приличащ на нашият,дори в още по отвратителен и гаден вариант ? Явно,ти не можеш да направиш разлика между комунизъм и социализъм.Социализмът не е нещо,толкова гадно,стига да е като този в Скандинавия,Франция,Австрия,Германия и т.н. За мен това е далеч от предпочитана политическа система,защото виждаме какво става в Франция.За това не съм привърженик на социализмът,защото е популиски,да покажем на бедните,че ще дерем богати,като по този начин се спира всякаква мотивация на способните хора да се опитват да направят нещо различно от това,да работят цял живот на гърба на държавата си в някой завод за правене на конфитюр.