Матури Резултати?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daydreamer
Контакти:

Re: Матури Резултати?

Мнениеот daydreamer » 04 юни 2012 23:01

aloha^guy написа:Това е гавра с българския език!! И не е на 50 % ,а са по-малко! И ако са 50 % - помогни им, упрекни ги,че не могат да пишат правилно и бройката ще спадне ;)
Но някакси не върви "схемата" - кАААААде е линкААА за мААААААтурите?!?! :shock: :shock:

Една дума ли е някакси? Когато наричаш другите неграмотни, нямаш право и на една грешка.

e4sy
Контакти:

Мнениеот e4sy » 04 юни 2012 23:06

Ето тук може да си ги провериш ( някой питаше от 1 страница ) - http://7klas.mon.bg/

Потребителски аватар
anro
Контакти:

Мнениеот anro » 05 юни 2012 00:05

Без име написа:
anro написа:Братле айде запиши едни курсове по граматика на българския език след Университета / не знам името му/ че със изрази като опрекнал и паднеж не знам как имаш основно .

А ти преди да даваш акъл, ТУРИ малко запетаи ! Можеш и да не слагаш "със", където си поискаш ;)

Отворко, пише се запетайки, апелирам за феър плей моля!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 05 юни 2012 00:14

Не знам защо трябва да се обръща темата на спор между поколения, това е безкрайно несериозно. Има много интелигентни и сериозни хора на 15, на 20, на 30, на 50, на 70 г. и т. н. Има и много простаци на всякаква възраст. Както, разбира се, има и хора с по - големи и по - малки интелектуални възможности, нормално е. Мързелът също е важен фактор. Понякога има и много странични фактори за това каква оценка си изкарал на изпит или в училище. Мисля, че матурите са най - важният индикатор, защото там сте ти, химикалът и листата пред теб. В училище всичко е субективно. Даден предмет ти допада, друг не, даден преподавател може да ти помогне, друг да те закопае, може да преписваш, може да научиш един урок и да не те пипнат цял срок и т. н. Най - реалното оценяване са писмените изпити. Признавам, че аз извадих късмет, че моят випуск беше първият със задължителни матури и, поради това, не бяха особено трудни. Не че знам какви са след това де, не съм се интересувал. Изкарах 6 по история и 5.70 по БЕЛ. Казвам късмет, защото понякога и стотните играят сериозна роля. Така или иначе, важни са оценките от матурите и тези от дипломата по нужните за кандидатстване предмети. В този смисъл, ако искаш да учиш право или философия примерно, дали имаш 3 или 6 по математика в училище, няма никакво значение. Нито ще те направи по - добър в професията ти, нито по - слаб, нито повече или по - малко интелигентен. На мен никога не са ми допадали точните науки, не съм учил и не съм имал високи оценки по тях в гимназията. Предстои ми държавен изпит по политология, с успешното полагане на когото завършвам в СУ и изобщо това не ми е повлияло нито на интелектуалния капацитет, нито на следването, още по - малко на владеенето на българския език. Казвам това, защото оценките по даден предмет не са най - важното нещо. Важното е на първо място да си грамотен, да си коректен в отношенията и поведението си, да знаеш как да се държиш във всякаква обстановка, да знаеш какво искаш, да се стремиш да си добър в това, което правиш, да имаш добра обща култура. Всестранно развити личности вероятно има, съмнявам се, но не мога да бъда сигурен. Не е и нужно да бъдем такива. Но само ще дам един съвет - критикувайте, когато вие сте на нивото да го правите. Да се подиграваш на някого, че е неграмотен и ти също да допускаш сериозни грешки, не говори особено добре. Обичаме да се надсмиваме над другите, но трябва първо човек да е наясно със себе си, след това да се занимава с останалите.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 05 юни 2012 00:23

anro написа:
Без име написа:
anro написа:Братле айде запиши едни курсове по граматика на българския език след Университета / не знам името му/ че със изрази като опрекнал и паднеж не знам как имаш основно .

А ти преди да даваш акъл, ТУРИ малко запетаи ! Можеш и да не слагаш "със", където си поискаш ;)

Отворко, пише се запетайки, апелирам за феър плей моля!

И в множествено число ли се пише запетаЙ, акълия такъв?

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 05 юни 2012 00:28

А относно матурите... Гледайки хората, особено младите, пишещи по форуми, сайтове и прочие, се отчайвам. Езикът ни е заприличал на едно голямо, изсрано, мазно и рядко лай*о и аз се срамувам, наистина... И то доста! Жална ни майка с подобни чалгаризирани, неграмотни и кухи лейки. Жална й майка и на Майка България. Една държава се развива като има здрави и умни мозъци. А тези необразовани и нискозаплатени лекари и учители... Не знам на какво ще научат младите. Дано да греша, но калпав народ се заформя точно в този момент - училището. Ония имал 2 и 3 и пита за университет? Алоооооууууу, Аланкоулууууу, не можеш да си напишеш името, тръгнал да се натискаш по университетите! Ама не, нашите и тях никакви ги няма. На запад е така, влизаш лесно, но изкласяването е зор... И то голям! Частните са толкова високо платени, че не може майка и татко нископлатени треторазрядни работници, да вкарат детето си там. изобщо системата ни е объркана, отвсякъде! Жалко!
Последна промяна от Bourgas на 05 юни 2012 00:31, променено общо 1 път.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 05 юни 2012 00:29

Морски, той просто бърка множествено с единствено, нормална с умалителна форма. Изобщо - зян! Изобщо - срам!
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

haha

Мнениеот haha » 05 юни 2012 00:49

Лично мое мнение-вината в по-голяма степен за тази неграмотност е на системата.Аз съм учил с хора,които в 8-и клас не можеха да пишат и да четат.Ей Богу (както казва един известен българин :lol: ),как може да ги пуснеш толкова напред?!?Ако има по-големи изисквания към учениците съм убеден,че грамотността също ще бъде на по-високо ниво.
П.п.Новите "реформи" на Тиквата изглежда имат за цел да направят децата,да достигнат неговото интелектуално ниво ;)
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 05 юни 2012 01:20

xbox2 написа:Здравейте, имам един въпрос, мой съученик на матурата по математика оценките му са Резултати от НВО : 2.000 и Резултати от НВО и допълнителен модул (оценки, с които се кандидатства) : 3.000. Искам да ви попитам дали той ще може да кандидаства с тези оценки, защото не знае какво да каже на родителите си.Благодаря предварително :)

Съжалявам, че ще го кажа но при толкова елементарни тестове които дават на матури е ОБИДНО дори да си помисли да се дипломира при тея оценки. Той какво, да не е вдлъбнат?

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 05 юни 2012 01:59

Недопустимо е да си мислиш за кандидатслтване след като имаш 2 на изпита. :shock:
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”