Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thsmith » 31 юли 2022 18:33

Drunken_Master написа:Ами ако съм турчин, бих го приел, да... Ама съм българин, майка ми и баща ми са такива и т.н. Толкова е просто.

И те ще ти отговорят по абсолютно същия начин. Усещаш ли колко нелепо звучи да имаш такива претенции?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 юли 2022 18:38

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Ами ако съм турчин, бих го приел, да... Ама съм българин, майка ми и баща ми са такива и т.н. Толкова е просто.

И те ще ти отговорят по абсолютно същия начин. Усещаш ли колко нелепо звучи да имаш такива претенции?

Кое е нелепо ? Баща ти е българин, майка ти е българка, съответно и ти си българин... Нищо нелепо няма в това !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 юли 2022 18:46

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:

Кое е нелепо ? Баща ти е българин, майка ти е българка, съответно и ти си българин... Нищо нелепо няма в това !

Да, и човека ти казва същото. Баща ми е украинец, майка ми е украинка и аз съм украинец. Същата работа.
Някой като теб обаче отговаря, че не е вярно и ти си турчин, майка ти и баща ти са турци, а ти си промит от някой си.
Абсолютно огледална ситуация.

--
п.с и майка ти и баща ти принципно не те правят някакъв, а заобикалящата те среда и общност като цяло. Ако баща ти и майка ти са шведи, но ти си роден в Нигерия, отгледали са те негри, говориш техния език, а не шведски, имаш техните порядки и маниери, а не шведските, ти няма да си швед без значение какви са майка ти и баща ти, а ще си си точно нигериец.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 юли 2022 18:52

Ама те няма как да са "украинци", понеже такъв етнос не съществува. Етноса се определя спрямо историята, расата, родствени връзки, език, култура, традиции, обичаи... Даже за последните две не съм особено убеден. В различните краища на страната, хората си имат различни традиции и обичаи. Както и да е... С кое украинците се различават от руснаците ? С кое ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 юли 2022 18:57

Drunken_Master написа:Ама те няма как да са "украинци", понеже такъв етнос не съществува. Етноса се определя спрямо историята, расата, родствени връзки, език, култура, традиции, обичаи... Даже за последните две не съм особено убеден. В различните краища на страната, хората си имат различни традиции и обичаи. Както и да е... С кое украинците се различават от руснаците ? С кое ?

Да де, не съществува. И българи не съществуват според някой турчин. Проумей го, тази тъпа логика може винаги да се обърне огледално срещу теб. Аз не мога да ти кажа какви са разликите между ватници и украини, не ме и интересува особено ако трябва да съм честен. Не ги обичам и двата народа. Не е моя работа да го правя. След като са разделени, следователно имат и някакви разлики и не желаят да живеят заедно.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 31 юли 2022 19:18

ReBorn1982 написа:Принципно, Смити, да сравнявате Левски и масов убиец на невинни хора - руснаци, поляци и т.н., не е най-удачното нещо. Левски се е борел за свободна държава и добробит на всички етноси в нея, не се е занимавал с етнически прочиствания и геноцид.

Масов убиец? Бихте ли дали малко повече инфо за това, че ми стана интересно?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 юли 2022 20:44

JimBeam написа:
ReBorn1982 написа:Принципно, Смити, да сравнявате Левски и масов убиец на невинни хора - руснаци, поляци и т.н., не е най-удачното нещо. Левски се е борел за свободна държава и добробит на всички етноси в нея, не се е занимавал с етнически прочиствания и геноцид.

Масов убиец? Бихте ли дали малко повече инфо за това, че ми стана интересно?

Бандера беше съюзник на хитлеристите, а тяхната СС дивизия "Галичина" се състоеше от 15 000 украинци, които извършваха чудовищни зверства през Втората световна война.
Изображение

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 31 юли 2022 21:00

Thsmith написа:Няма такова нещо като естествено създадена държава, всички държави се създават по един и същи начин.

Ади ба..Косово...С коя империя(държава) води битки за независимост косовския народ(етнос).. История.. Откъде..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 31 юли 2022 21:21

За Османската империя Левски също е убиец и престъпник, както Бандера за поляците. И пак казвам че е смешно да намесвате орките в темата, след като там където е роден Старий Угринов (Ивано-Франковск) земите са били под полска власт и дейността му е била насочена срещу полската администрация. Той в източна Украйна не е стъпвал през живота си, а втората световна война я изкарва в немски лагер, понеже си е мислел, че ще създаде независима Украйна през 1941г. а германците са имали други планове за тези земи. Поляци и евреи са пострадали най-много от неговата дейност през 30те. След ВСВ се установява в Мюнхен, където е убит 1959г от агента на КГБ Богдан Сташински (същият 2 години по-късно дефектира в Западна Европа и разказва за това как е убил Бандера и други фигури от ОУН (Организацията на украинските националисти, по заповед на КГБ и шефа си Шелепин). Това е цялата история.

Да припомним за забравилите:
Бандера е украинския Левски ! Революционер борещ се кажи речи срещу всички империи и държави владяли територията на Украйна. Обаче той с руснаци почти не е имал допир, щото родното му място е Старий Угринов (Ивано-Франковска област), и борбата му е била срещу поляци, евреи и германци, когато вижда през 1941г. че целта им е анексия на украинските земи към немския лебенсраум, а не създаване на независима Украйна. Така че в случая ми е много смешен плача на руснаците, при положение че се говори че той в Източна Украйна изобщо не е стъпвал и като цяло източно от Киев. После германците го вкарват в лагер още юли 1941г. и там прекарва до 1944г., така че тия глупости дето му се приписват по време на ВСВ са абсолютни руско-комунистически лъжи и фалшификации. Както казах основната му дейност е през 30те в Западна Украйна, която тогава е под полска власт и е организирал акции и убийства над високопоставени поляци част от администрацията. Та с това се изчерпват "големите му престъпления". И няма как да е нацист/нацистки престъпник при положение че точно нацистите го вкарват в концлагер 1941г и го държат 3 години там, като го пускат едва когато германската армия отстъпва на запад и лагерът е щял да бъде превзет вече от настъпващите болшевици. Може да е украински националист, но не и нацист. Та ако някои имат основание да пискат срещу него са поляците, защото както споменах вече той в Източна Украйна не е стъпвал през живота си.
Последна промяна от Capitana_Puyol на 31 юли 2022 23:58, променено общо 1 път.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 юли 2022 21:47

Drunken_Master написа:Ама те няма как да са "украинци", понеже такъв етнос не съществува. Етноса се определя спрямо историята, расата, родствени връзки, език, култура, традиции, обичаи... Даже за последните две не съм особено убеден. В различните краища на страната, хората си имат различни традиции и обичаи. Както и да е... С кое украинците се различават от руснаците ? С кое ?

Още не си разбрал как се формира етносът...
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”