Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот metodito » 01 май 2020 10:41

Thsmith написа:Значи да обобщим.

- Южна К с удоволствие ще плати възстановяването на 40 пъти по бедна държава (понеже азиатците са известни със своя алтруизъм)
- САЩ ще са много доволни, че имат съюзник по-голяма държава, нищо че ще е пълна с промити мозъци, които са израсли с представата за САЩ като велик сатана
- САЩ няма как да загубят влиянието си над Япония и Корея без наличието на плашило в лицето на Ким
- Инвеститори от цял свят ще се засилят да вкарват пари в северната част заради евтина работна ръка ( като някой очаква в една обща държава да има различни видове минимални заплати и някой да работи за 40 пъти по-малко от други)
- Или пък няма да има още единна държава, но пак ще има бум от инвестиция в страна, която утре може да те обеси и да ти открадне всичко, което си инвестирал
- А да и консерваторите ще вкарат близо 30 млн гласоподаватели, които вероятно на 9/10 ти няма да могат никога да задоволят и привлекат, които ще очакват "социални" придобивки и държавно подпомагане

Нещо друго да съм изпуснал от прогнозите? :lol:
Аз съм готов да се обзаложа с всеки от вас, че СК ще е същото забутано място и след 10 години. Дори да претърпят някакви промени, най много да стигнат до друго забутано място от рода на Виетнам и до там.

С едно-две неща, всичко си е горе-долу така. Но. Няма да се случи. Китай никога няма да го позволи. Япония никога няма да го позволи. Но това би било изключително добър троянски кон в Югоизточна Азия на САЩ срещу Китай. И спокойно САЩ могат да изтеглят голяма част от производствата си от комунистическата империя на злото в една нова Корея. В подобен случай, не ги мисли колко ще са "бедни" корейците. Уверявам те, няма да са.
За съжаление, Тръмп не продължи с усилията си по това. Ако беше осъществил идеята си, целият свят щеше да го признае.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2020 14:57

Soulen написа:Между другото популацията на света се увеличава с 81 милиона души годишно. Още в началото на пандемията казах, че при над 100 милиона жертви, наистина коронавирусът би бил изключително опасен и би трябвало да затворят и блокират всичко.

Светът има нужда от спешно намаляне на населението, най-вече в Азия, Южна Америка и Африка, където се плодят безразборно. Сигурен съм, че хора като Бил Гейтс работят по този въпрос. Някой ден дори ще бъде представено като добра идея, да се редуцира полулацията на Земята. Все пак ресурсите са ограничени, а други планети нямаме, че да игнорираме този проблем.
Всъщност, Земята без проблем може да изхранва 30-на милиарда жители.
Сега сме около 8... + - няколко милиона.

Просто ресурсите не се разходват правилно, тоест, някои имат повече, много повече, от колкото използват, което е фатално за други, които имат съвсем минимални, или пък просто липсват.
В ТОП 10 на богатите Държави, ресторантите и като цяло хранителните заведения и вериги, изхвърлят толкова храна за 1 година, че ще стигне да се храни цяла Африка... цели 3 г.
И това е изчислено от експерти.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2020 15:05

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Факт ! Около 80 % от НЛО-тата са със земен произход.
Въпросът е, от къде е взета технологията ? :mrgreen:

Мога веднага да ти кажа откъде е взета технологията за почти всички такива видеа и снимки: Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro :lol:
Не ми се занимава, но и аз мога да кача няколко НЛО-та в YouTube за отрицателно време с горните три програми :lol:
Нямам на предвид конкректни случаи, снимки или видеа.
Думата е за цялостната гама от НЛО, за които има данни от 80 000 години насам.

"Янките" имат няколко секретни програми и разследвания на феномена, хвърлени са милиарди долари, а в най-големият проект, ако не бъркам "Синята книга", около 3 % от явленията остават необяснени.
Това е заключението. Тоест, от десетки хиляди случаи, около 3 % не са нито човешко, нито природно дело.

За "Третият Райх" и техните секретни проекти и проучвания по този въпрос пък, е още доста по интересно.
Даже успяват да създадът няколко прототипа на принципа на "Виманите", които се посочват в индийските епоси "Рамаяна" и "Махабхарата".
Вече не е тайна, че именно нацистки учени и проекти дават старта на космическите програми на Щатите и СССР.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 май 2020 16:34

Винаги съм поддържал тезата, че са хора от бъдещето, които ни наглеждат, за да предотвратяват големи катаклизми. Резервния ми вариант е, че военните експериментират. Извънземните не мога да ги възприема. За толкова много години все щяхме да се засечем, освен ако не ни светват с голямата химикалка и ни заличават спомените. Ако ги е имало сме ги изтребили още в Древен Египет или са се сляли с нас.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 май 2020 17:00

THE G.A.M.E написа:Вече не е тайна, че именно нацистки учени и проекти дават старта на космическите програми на Щатите и СССР.

Вече? Че кога е било тайна :?: :lol: И двете страни прибират учени от нацягите и това се знае още след края на войната.
Фон Браун е по учебниците от 60-70 години насам.

Иначе, съмнявам се много, че някой човек на този етап има капацитета да разбере извънземна технология, дори такава да присъства на земята под някаква форма. Все едно маймуна да се научи да работи с компютър от нищото :lol: Горе-долу такава е разликата на развитие между нас и хипотетични същества, които могат да преодолеят звездното пространство и да дойдат до нашата планета.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2020 18:45

Groucho написа:Иначе, съмнявам се много, че някой човек на този етап има капацитета да разбере извънземна технология, дори такава да присъства на земята под някаква форма. Все едно маймуна да се научи да работи с компютър от нищото :lol: Горе-долу такава е разликата на развитие между нас и хипотетични същества, които могат да преодолеят звездното пространство и да дойдат до нашата планета.
Казват, че има достижения по така-нареченият "обратен инженеринг".
Тоест, разглобяват нещо намерено ( най-вече катастрофирало поради някаква причина ) ... И след това го сглобяват по същият ред, като така се добива представа кое-за к'во е и как действа.
Не подценявай толкова "земните" учени.
Например, знаем Тесла к'ви проекти и неща е имал в главата си. ;)

Ето една интересна снимка от барелеф на около 5 000 г.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2020 18:56

pomiqrat написа:Винаги съм поддържал тезата, че са хора от бъдещето, които ни наглеждат, за да предотвратяват големи катаклизми. Резервния ми вариант е, че военните експериментират. Извънземните не мога да ги възприема. За толкова много години все щяхме да се засечем, освен ако не ни светват с голямата химикалка и ни заличават спомените. Ако ги е имало сме ги изтребили още в Древен Египет или са се сляли с нас.
Дори да приемем "еволюцията" за коректна, тоест прави това, което нЕкои твърдят, при условие, че само в нашата Галактика има към 20 000 Планети с идентични на Земята условия, защо и на тях да не е сработила ? :roll:
Повече от логично е.

Нашата Галактика се е формирала от вътре навън, тоест , в центъра има Черна дупка, която в един момент е "експлоадирала" и е започнала да бълва материал, от който се формират звезди и Планети.
Земята е на "ръба" на "Млечният Път", тоест, последни сме се формирали.
А в центърът на Галактиката ни има Планети, които са се формирали милиони години преди нас.
Съответно, независимо дали някой е създал живот там, или той е еволюирал, то цивилизациите там са с милиони години по стари и развити от нас.
Само забележи ние колко дръпнахме за 1 век... От каруци, до електро-магнитни влакове, вучащи с 500 км./ ч. :lol:
Представи си ни след 100 хиляди години, примерно, дали няма да имаме възможност да ходим на други Планети и да създаваме живот от нищото. :?
И за въпросният живот ние ще сме "извънземните". :mrgreen:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 май 2020 19:27

Може да сме живели на тези планети. Ресурсите са свършили и сме минали на друга. Природни бедствия, войни, едно-друго и хората със знания са умрели. Римски учен изобретил сгъваемо стъкло и императорът издал заповед да го убият, защото се уплашил, че може да измести златото. Край със сгъваемото стъкло. Света София била пазена от Господ, а се оказна, че е направена от непознат бетон.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 май 2020 20:10

THE G.A.M.E написа:Ето една интересна снимка от барелеф на около 5 000 г.
Image

Toзи долу вдясно прилича много на Пришълеца :lol:
Но друго ми е чудно. Летящите чинии по всички такива барелефи и видеа изглеждат горе-долу по един и същ начин.
Ако по-напреднали същества от нас джиткат с такива чинии по планетите, значи това е най-добрата възможна аеродинамика.
Ние защо не строим летателни апарати с такава форма, ами още сме на допотопните самолети с крила :roll: :?:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 май 2020 20:29

Използват различна аеродинамика, гориво и материал за НЛО.

Върни се в “Свободна зона”