България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 17:01

child in time написа:Проблема е че се правиш на по светец от колкото трябва и това е крайно лицемерно! Спри да теглиш и тогава почни да четеш морал! И ти като синода ! Крадеца вика дръжте крадеца!

Явно ти е адски трудно да гледаш глобално на даден въпрос.
Да, аз също ползвам нелегален софтуер, музика и филми, но един ден ако успеят да прекратят или ограничат до минимум възможностите за набавяне на същите безплатно няма да викна да плача или пък да тръгна да псувам и хуля като хамал на ляво и дясно, тъй като зная, че това което съм правил не е законно.
Изображение

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 29 яну 2012 17:08

child in time написа:
PFC Litex написа:
child in time написа:Между другото стягайте се от Вторник дишането ще се следи от комисията по екология! :) :) :) Кой дишал дишал! :evil:

Какво общо има основната дискусия по темата, с примера който даваш или просто се чудиш как да отговориш на елементарен въпрос?

Дишането е свободно действие за поемане на въздух за който не съм дал и стотинка на природата! Очаквам всеки момент да си потърси авторските права и да ме затворят! :) А ти плати ли си акциза за дишане? Внимавай ако не си! ;)

Като спомена дишането ето и нещо малко извън темата за дъждовната вода и братята хамериканци,звучи доста безумно но нищо вече там не ме учудва ако е така:
Но такъв е и абсурдният случай в САЩ, който за сетен показва, че „Страната на свободните“ бързо се превръща в Страната на поробените. Щати като Юта, Вашингтон и Колорадо забраняват събирането на дъждовна вода, защото, според длъжностните лица, дъждът принадлежал на другиго. Колкото и фантастично и нагло да звучи, закони забраняват на хората да използват водата, изсипваща се върху собствените им домове и земи.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 29 яну 2012 17:10

PFC Litex написа:Явно ти е адски трудно да гледаш глобално на даден въпрос.
Да, аз също ползвам нелегален софтуер, музика и филми, но един ден ако успеят да прекратят или ограничат до минимум възможностите за набавяне на същите безплатно няма да викна да плача или пък да тръгна да псувам и хуля като хамал на ляво и дясно, тъй като зная, че това което съм правил не е законно.

8-)

Литекс, ти на колко години си ?! Ако си, на колкото съм аз, би трябвало да знаеш колко много други незаконни неща се извършват постоянно ! Дори и в този момент, в който пиша това, пак се вършат незаконни неща. Много незаконни неща ...
Голяма част от големите незаконни неща, ги вършат именно тези, които искат да ни превърнат в престъпници само и единствено, защото сме решили да изтеглим някой филм или песен от интернет.
Това не те ли притеснява ?
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 29 яну 2012 17:11

Тегленето чрез торент сайтове не може да бъде наречено "кражба" и самият начин на споделяне на информация изобщо не е незаконно. И точно заради това големите корпорации търсят начин да го криминализират.
Това разбира се е дълбоко нарушаване на нашите права като потребители. Ако бъдем накарани за плащаме за нещо, за чието качество, състояние или съдържание не отговаря на нашите очаквания то тогава бихме били ощетени.
Такива закони защитават единствено и само голеите корпоративни интереси.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 17:13

PFC Litex написа:
child in time написа:Проблема е че се правиш на по светец от колкото трябва и това е крайно лицемерно! Спри да теглиш и тогава почни да четеш морал! И ти като синода ! Крадеца вика дръжте крадеца!

Явно ти е адски трудно да гледаш глобално на даден въпрос.

Е пичове слагаите ръцете на кръста! Виновни сме ! Kазахме че не сме съгласни с това да ни ограничават свободите и се превърнахме в гигантски крадци! Как можахме да надигнем глас по този въпрос не ми го побира ума просто! Скоро очаквам и полиция на мисълта с която без съмнение ще си съгласен!
Глобалния проблем в случая е че от времето на средновековието и сталинизма подобно влияние върху информацията не е познат! Адски добре го разбирам и не съм съгласен с това!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 17:21

marmi52 написа:
PFC Litex написа:Явно ти е адски трудно да гледаш глобално на даден въпрос.

8-)

Литекс, ти на колко години си ?! Ако си, на колкото съм аз, би трябвало да знаеш колко много други незаконни неща се извършват постоянно ! Дори и в този момент, в който пиша това, пак се вършат незаконни неща. Много незаконни неща ...
Голяма част от големите незаконни неща, ги вършат именно тези, които искат да ни превърнат в престъпници само и единствено, защото сме решили да изтеглим някой филм или песен от интернет.
Това не те ли притеснява ?

Както се казва на достатъчно съм :) , а и 15 години се занимавам с авторски права и производните им, така че материята я познавам като двете си ръце и точно за това водя глобална дискусия, без изхождам от гледна точка само на себе си.

blue magic торент сайтовете са средство за разпространение на продукти без разрешение на производителят им и в този ред на мисли нарушават законите.
Разпространителите (аз, ти, той и т.н.) всеки един филм който сме качили го правим незаконно, защото изрично е указано, че нямаме право да правим същото.

В интернет нещата стават много по-трудно и за това в първият си пост споделих, че начини винаги ще има.
Изображение

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 29 яну 2012 17:23

Който иска да си се чувства виновен - нека си се чувства. Не забравяйте обаче, че това е обмен на данни, а не разпространение (което е вече наказуемо). Иначе всяка квартална библиотека би попаднала под ударите на закона. А ксероксите и фотоапаратите биха станали средства за извършване на престъпление.

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 29 яну 2012 17:30

PFC Litex написа:
marmi52 написа:
PFC Litex написа:blue magic торент сайтовете са средство за разпространение на продукти без разрешение на производителят им и в този ред на мисли нарушават законите.
Разпространителите (аз, ти, той и т.н.) всеки един филм който сме качили го правим незаконно, защото изрично е указано, че нямаме право да правим същото.

В интернет нещата стават много по-трудно и за това в първият си пост споделих, че начини винаги ще има.

Точно това не са, а аз не съм разпространител, защото частичката информация, която аз предоставям сама по себе си не е обект на авторско право - тоест тя самосиндикално не представлява нищо. Торент сайтовете организират предоставянето на самия торент файл, който обаче също сам по себе си е нищо. Самото Р2Р споделяне определя коренно различен начин на обмен на информация.

Потребителски аватар
publicimage
Контакти:

Мнениеот publicimage » 29 яну 2012 17:31

Хубавато в случая, че предстои след месеци да се осъжда и евентуално тогава да се приеме ACTA, за момента е ратифицирана само. Лошото е, че държавата ни е подписала един меко казано "фашистки" документ. Откъдето ида погледнеш става дума за погазване на човешка свобода в името на корпоративни интереси.

Потребителски аватар
RobiVanPersie
Контакти:

Мнениеот RobiVanPersie » 29 яну 2012 17:32

PFC Litex написа:В интернет ограниченията са трудна работа и винаги се появява нещо ново, но пък и авторите на музика, кино и софтуер са в правото си.
child in time ти ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш?

Те и сега печелят по доста пари просто мислят ,че така ще забогатеят още повече ,но според мене ще има обратния ефект ;)

Върни се в “Свободна зона”