Какво става с гръцките банки в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Какво става с гръцките банки в България

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2011 20:15

CTAHKO написа:
Paralel написа:
CTAHKO написа:
Ще ми обясниш ли какво точно представлява УСЛУГАТА кредит от търговска банка :roll: че не съм наясно

Сключвате договор, с който те се задължават да ти преведат определена сума, а ти да им я изплащаш в определения в договора срок с определената от него главница и лихва.

Или с по-прости думи ПРОДАВАТ ми пари

Продават ти услугата, даване на кредит.
Изображение

Потребителски аватар
G.B.S
Контакти:

Мнениеот G.B.S » 06 юни 2011 20:16

lothar_matthaus написа:
G.B.S написа:ДСК е банката пичове

Райфайзен и никога кооперативна

Райфаийен немска ли е :?:

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 06 юни 2011 20:20

Paralel написа:
CTAHKO написа:И един въпрос с ПОВИШЕНА трудност към litex: имаш левове и си копуваш евро.В случая кое е стоката и кое е разплащателното средство :roll: :lol: :lol: :lol:

Не разбирам много от финанси, но право поназнайвам ;) Едно от най-известните субективни права е това на собственост. За правото парите са блага, както и къщата, химикалката, телефона. Според материалната действителност парите са нарисувани хартийки, но истинската им стойност идва от "златното им покритие". Истинската стойност на парите идва оттам, че държавата гарантира за своята валута и при икономически срив на държавата и валутата пада.

А за примера, в който даваш левове и получаваш евро - представи си, че правиш размяна кон за кокошка. Принципът е същият, а фенът на Литекс е прав.

Парите в момента нямат златно покритие и са просто хартия, мастило и предпазни знаци. с 28 грама злато можеш да отпечаташ 1 милион долара. Сам можеш да проверш колко върви 1 грам злато. А парите са най-големия стокообмен в света.
Парите са стойност разменена срещу равностойна стойност или стойност по споразумение.Когато работиш разменяш труда си за пари. Парите са създадени с цел по-лесна размяна на стоки. А не да мъкнеш от точка А до точка Б 1 тон картофи, за да си вземеш 500 килограма домати.

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 06 юни 2011 20:23

G.B.S написа:
lothar_matthaus написа:
G.B.S написа:ДСК е банката пичове

Райфайзен и никога кооперативна

Райфаийен немска ли е :?:

Австрия

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 20:27

PFC Litex написа:

Продават ти услугата, даване на кредит.[/quote]

По твоята логика и аз им продавам услугата "Връщане на кредит"
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 06 юни 2011 20:28

Станко, абсолютно съм съгласен с теб. И аз съм се опарвал от тези ОББ. Имах преди тяхна дебитна карта, на нея ми бяха превели 60 лв. болнични, тези пари не ги теглих, а си ми седяха няколко месеца. На шестия или седмия, решавам да ги изтегля и хоп - 8 лв вътре :shock: Отивам да проверя, и ми обясняват - такса за обслужване на карта , така за застраховка ( беше 36,00 лв) , някакви други глупости и накрая 8 лева. Веднага ги отразях, в семейството ми, всички имаха кредитни карти на банката и тях ги отрязах и повече не се занимавам с нищо свързано с ОББ. ДСК също ми правеха проблеми с някакви комисионни и постоянно вдигане на таксите. И става дума за дебитна карта, нито съм теглил кредит,нито имам някакви заеми. В ДСК, пак имах дебитна карта с някаква смешна сума от сорта на 20 лв. Изведнъж ми пращат писмо,че била блокирана, защото била на минус. Ако си говорим за банки, аз лично съм най-доволен от две - ПИБ и Уникредит. ПИБ имат много добри оферти за депозиране на суми, а Уникредит са най-добри за дебитни карти - банакта с най-много банкомати в България, като теглиш от тях не ти взимат никакви пари, няма месечни такси за обслужване, застраховки и разни други глупости. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 06 юни 2011 20:30

lothar_matthaus написа:
Paralel написа:
CTAHKO написа:И един въпрос с ПОВИШЕНА трудност към litex: имаш левове и си копуваш евро.В случая кое е стоката и кое е разплащателното средство :roll: :lol: :lol: :lol:

Не разбирам много от финанси, но право поназнайвам ;) Едно от най-известните субективни права е това на собственост. За правото парите са блага, както и къщата, химикалката, телефона. Според материалната действителност парите са нарисувани хартийки, но истинската им стойност идва от "златното им покритие". Истинската стойност на парите идва оттам, че държавата гарантира за своята валута и при икономически срив на държавата и валутата пада.

А за примера, в който даваш левове и получаваш евро - представи си, че правиш размяна кон за кокошка. Принципът е същият, а фенът на Литекс е прав.

Парите в момента нямат златно покритие и са просто хартия, мастило и предпазни знаци. с 28 грама злато можеш да отпечаташ 1 милион долара. Сам можеш да проверш колко върви 1 грам злато. А парите са най-големия стокообмен в света.
Парите са стойност разменена срещу равностойна стойност или стойност по споразумение.Когато работиш разменяш труда си за пари. Парите са създадени с цел по-лесна размяна на стоки. А не да мъкнеш от точка А до точка Б 1 тон картофи, за да си вземеш 500 килограма домати.

Противоречиш си :) Как така нямат златно покритие и същевременно с 28 грама злато се печатат 1 милион? Не ми се рови в нета, за да проверявам дали е вярно, а пък и нямам времето в момента. А иначе втория параграф е верен.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 юни 2011 20:32

CTAHKO написа:
PFC Litex написа:

Продават ти услугата, даване на кредит.

По твоята логика и аз им продавам услугата "Връщане на кредит"[/quote]
Ти по-силата на кой закон си регистриран, че да имаш право да продаваш услуги, за същият плащаш ли данъци и т.н.?

Парите са разплащателно средство, в темата и други потребители обясниха подробно доста детайли, аз няма какво повече да добавя по темата.
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 20:40

Paralel написа:Противоречиш си :) Как така нямат златно покритие и същевременно с 28 грама злато се печатат 1 милион? Не ми се рови в нета, за да проверявам дали е вярно, а пък и нямам времето в момента. А иначе втория параграф е верен.

Принципно е прав.Преди време наистина парите имаха златно покритие,но от известно време насам(имам предвид 10-20 години) се печатат само хартийки без никакво златно покритие,а просто хартийки с напечатани съответни стойности на тях.Пика на това печатане беше точно когато света влезе в финансовата криза преди 2-3 години.Е още не са се спрели да печатат,дори на по-зле отиват нещата,щото до скоро основно САЩ печатаха долари,ама от 1-2 години и Европейския съюз почна да печата евро
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 юни 2011 20:41

Ами то в БГ банките ни като всичко друго . Основен процент са под шапката на гръцки банки - ДСК,ОББ,Пиреос май и Пощенска но не мсиля че има проблем за депозитите в тях. Все пак които има депозит да се замисли . Уникредит пък са иаталянци и за мен са мега зле единствено в тази банка преди когато работех с тях чаках като за световно !ЦКБ не съм имал проблеми и ДСК също. Райфайзен нямам наблюдения.

Върни се в “Свободна зона”