Andrew Eldritch написа:trimontium написа:Allein написа:Само когато в България престане да има 7 милиона треньори, 7 милиона юристи и 7 милиона разбиращи от всичко, тогава ще се оправим.
+1. Събрани са само идеални водачи на МПС в този форум. Никога не нарушават правилата за движение, не отнемат предимство, но превишават скоростта. На тях не може да им се случи ПТП. А ако друг го направи, смъртна присъда му е малко.
Много си неумен. Едва ли някой от възмущаващите се тук е идеален водач, но аз поне не си позволявам да карам след употреба на алкохол и със зверска скорост в локално около автобусна спирка.
Посочил съм в предишните си коментари относимите текстове от НК. Не знам, дали си умен или неумен - не те познавам, но ако си беше направил труда да ги прочетеш, щеше да видиш, че това което е направил въпросният водач се квалифицира като "особено тежък случай" и се наказва по определен начин. Какви доживотни присъди, какви смъртни присъди, какви "пет лева"? Ниската правна култура в обществото води до необосновано високи претенции и нереалистични очаквания към всички останали участници в обществения живот и също спомага за невъзможността да се постигат целите на чл.36 от НК. Ако друг извърши нещо, очакваш да получи минимум две, три смъртни присъди. Но ти поне не си позволяваш да караш след употреба на алкохол със зверска скорост, нали? А извършваш ли понякога нарушения на закона? Много интересно тогава кой кара по улиците, като всички сме идеални? Откъде се вземат тези "идиоти" на пътя?