Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 яну 2014 01:39

hajitsu написа:Най-вероятно ще го кръстят iShumkar или Galaxy Shumkar 4.0.4. :?

Ще го кръстят Witch и ще го произвежда Witch Corporation, а името е в чест на другаря астроном Шумкар хохо
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 07 яну 2014 02:37

shumkar_44 написа:
silenxe написа:Брилиянтна идея. Сега проблемът с аеродинамиката е решен. Разбира се прибирането на петите ще изисква допълнителен заряд енергия, а прекаленото натоварване на процесорите може да доведе до сериозни последници. Мислил ли сте за добавяне на малко фотоволтаични панели по повърхността на обекта?

Край, вдъхновихте ме! Не веднага, понеже сега ще гледам "Гладиатор", ала след около два часа, два часа и половина, се захващам със скицирането на машиночеловека и навярно няма да мигна тази нощ! Дано само успея да стана за работа утре, че вече си имам достатъчно проблеми в тази връзка...

Поне се опитай да пишеш на Български чуждопоклоннико :!:

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 07 яну 2014 07:22

shumkar_44 написа:
silenxe написа:Брилиянтна идея. Сега проблемът с аеродинамиката е решен. Разбира се прибирането на петите ще изисква допълнителен заряд енергия, а прекаленото натоварване на процесорите може да доведе до сериозни последници. Мислил ли сте за добавяне на малко фотоволтаични панели по повърхността на обекта?

Край, вдъхновихте ме! Не веднага, понеже сега ще гледам "Гладиатор", ала след около два часа, два часа и половина, се захващам със скицирането на машиночеловека и навярно няма да мигна тази нощ! Дано само успея да стана за работа утре, че вече си имам достатъчно проблеми в тази връзка...

"Гладиатор" не е ли капиталистически филм?
Все си мисля, че и "человек" не е българска дума... Емигрирай!
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 07 яну 2014 10:31

Една скица ще придаде тотален образ на тоя Свръхчеловек :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 яну 2014 10:57

Другарю шумкар, нека и аз хвърля малко светлина върху света на роботиката в тази така увлекателна тема :mrgreen: Германиевото ядро, за което говорите и искате да използвате като мозък на робота ... за съжаление подобно нещо още не е измислено. На вас ви трябва CPU ( central processing unit ), т.е. нещо с транзистори :lol: - процесор ;) . Двигатели, които да го пратят в Космоса, т.е. да достигнат първа космическа скорост ( 9 км/сек ) ... размерите им са огромни, засега :( . Като цяло роботиката се развива, поне според мен, в две направления - практическо ( тук са всички индустриални роботи ) и опитно ( Робокоп :mrgreen: и вашето творение ). За да конструирате вашия робот, вие трябва да си изясните колко оси и колко степени на свобода да има той, за да си формулирате и съответно решите правата задача на кинематиката ;) След което е нужно да решите огромни системи от матрични уравнения, нужни за адаптивността на вашия робот. Като цяло бих ви препоръчал курсовете по Роботика и Адаптивно управление на мехатронни системи в ТУ- София ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Берое
Контакти:

Мнениеот Берое » 07 яну 2014 11:17

[quote="shumkar_44"А сега моля да ме извините, защото започнах да остря молива![/quote]

Ний на тва му викахме "злобарка" една време. :)

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 07 яну 2014 12:01

Здравейте, другарю! Прочетох с интерес темата и адмирирам тази хубава идея. Аз може би съм гледал твърде много филми на тази проблематика, но всички те завършват трагично за създателя на това изобретение, тъй като то в определен момент придобива непредвидена агресия. Разбирам, че вие нямате опасения това да се случи, но все пак внимавайте. Бих ви препоръчал и да изгледате един много хубав сериен филм "До краен предел". От там могат да ви дойдат и други интересни и конструктивни идеи. Има и някои серии, отнасящи се именно за подобни изобретения.
Само едно допълнително съображение имам относно роботизирания свръхчеловек. По принцип понятието "свръхчеловек" е въведено и описано от един немски философ: Фридрих Ницше. Нему често присъждат прозвището "идеолог на нацизма" и свързват понятието "свръхчеловек" с представителя на чистата арийска раса. Тази тема е твърде дискусионна, ала навярно много ваши другари може да защитават тази позиция и да счетат това наименование за неприемливо. Така че помислете и върху този въпрос.
За съжаление не бих могъл да бъда полезен със съвети относно неговата механика, но съм сигурен, че ще справите повече от успешно с начинанието.
Желая ви крепко здраве и успехи във всички начинания през новата 2014 година, атлетите, които са ви симпатични да завоюват първите места в турнирите по спортно ходене и да продължавате да се грижите за моралните устои на младото поколение чрез интересни и поучителни теми.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 07 яну 2014 14:04

shumkar_44 написа:И добре, че е така, понеже има силна липса на млади кадри в бранша, като повечето бягат от България.

Млади кадри липсват, защото медицината се развива по-успешно от роботите-шумкари. Много млади хора успешно лекуват психическите си болести и не добягват до пускането на тъпи от по-тъпи теми в спортните форуми. Да се надяваме, че тези терапии скоро ще помагат и на по-възрастни пациенти - около 69/70-годишните например.

По темата: представям ви перфектните РобоЦвръкове според мен:

[wrapimg=]http://i1.ytimg.com/vi/8ou1_cpz7Kw/hqdefault.jpg[/wrapimg]

8-)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 07 яну 2014 14:06

Като ценител на научната фантастика, шумкарююю, те черпя с един сух бисквит за интересната и ГИЙКска тема :lol: ;)
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”