И бургаското дерби сложи в малкия си джоб тнар."Вечно дерби"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Re: И бургаското дерби сложи в малкия си джоб тнар."Вечно дерби"

Мнениеот Red thunderstorm » 02 авг 2013 23:37

simonovich написа:
factotum написа:Чак се чудя как не си вкарал в изречението и модерната думичка "комплекси", само дето малка част знаят истинското й значение и се ползва за щяло и нещяло, щото е фешън.

Аз мога да дам два примера за правилна употреба на думата комплекси:
- играе се мач между Черноморец и Нефтохимик, т.е. морско дерби. Получава се много интересен мач, с обрати, хубави голове и интрига. Второто полувреме (само него гледах, за първото коментаторите казаха, че било по-зле) футболът беше на доста прилично ниво, на мен поне много ми хареса. Някой си (доколкото разбирам не е фен нито на Черноморец, нито на Нафтата, но дори и да е това не променя особено нещата) влиза във форума и пуска тема, в която прави сравнения с вечното дерби и оплюва Левски и цска - класически пример за комплекси.
- понеже съм на почивка, вчера гледах Ботев-Щутгарт тук в хотела с доста хора, между които имаше и двама пловдивчани (в интерес на истината като ги слушах не ми звучаха да са от най-запалените фенове (то това е ясно де, иначе щяха да са в Бургас), според мен по-скоро се водеха от Ботев отколкото да бяха истински фенове). Когато Щутгарт вкараха, единия пловдивчанин каза дословно следното: "Абе важното е, че Левски и цска ги няма, ше ги еба у шопите" - класически пример за комплекси.

Какво ще кажеш, знам ли значението на думата, или я използвам неправилно за да съм фешън :)

Ще трябва да обясняваш и какво е "фешън", щото някои и това не знаят! :lol:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 авг 2013 23:40

child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят! ;)

ми последния хвана окото . нъц

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 02 авг 2013 23:40

джони написа:поредното клише беше разбито след този мач,след "Без силен Левски и Цска няма силен национален отбор","Без силен Левски и Цска няма силен клубен футбол","Без Левски и Цска няма силно участие в евротурнирите",сега и "Без Левски и Цска нямало интресни мачове и дербита в България" става смехотворно,именно и затова е и яростта и завистта на малкото останали фенове на комунистическите уроди и им е трудно да се сдържат

Чакаме националите да паднат от Италия за да последва: Без силни ЦСКА и Левски не можем и Италия да бием да го е....

Левскар съм нооооооо за мен истината е в конкуренцията. И тук става любопитно: появи се конкуренция и софийските грандове не защитиха претенциите си пред нея а изпопадаха. В този ред на мисли е редно да се вметне, че както за ЦСКА и Левски е добре да има силен футбол в провинцията, така за Ботев, Лудогорец и Литекс е добре и софийските отбори да са добри, а това нещо не се получава.

И случващото се с ЦСКА и Левски е абсолютно логично, но много хора не се усещат:
Поради факта, че ЦСКА и Левски 50 години са си разменяли титлата и особено ЦСКА са се представяли силно и в ЕКТ автоматично се приема, че само те са играели футбол в България. А е точно обратното: били са силни и в Европа точно защото подгласниците им са били силни. Макар и винаги победена в борбата за титлата конкуренцията е била силна. Затова Ботев си имат мачовете с Байерн и т.н; Славия 1/4 финал в ЕКТ, дори Академик имаха нещо такова, Берое своите моменти в Европа и т.н. Има конкуренция - има сила.

А дербитата.. предполагам Вечното на ЦСКА и Левски е това, че винаги са в една група и всяка година имат дерби, което някога наистина е имало значение за титлата. Жалко, че отдавна няма този заряд, не само на тема трофеи. Инак за всеки фен неговото дерби си е вечно. Е питайте тия от Нафтата или Ботев или Локо Пловдив и т.н.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 02 авг 2013 23:41

child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят! ;)

Всяко дерби си има по-силни и по-слаби периоди! Поради що се употребява думата "вечно", как мислиш? ;)

Потребителски аватар
tomatomov197
Контакти:

Мнениеот tomatomov197 » 02 авг 2013 23:43

Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 02 авг 2013 23:44

ЕМИЛ написа:

ми последния хвана окото . нъц

Грешен отговор! Моля опитайте по - късно ! :lol:
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 02 авг 2013 23:45

tomatomov197 написа:

Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .

Не е нужно един отбор да е рекордьор по титли, за да е велик и обичан от феновете си :!: Титлите не са всичко 8-) Иначе и баба знае да е фен само на ПЕЧЕЛИВШИТЕ отбори :mrgreen:
Последна промяна от Siegfried на 02 авг 2013 23:46, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 02 авг 2013 23:45

Вижте сега. Не случайно е наречено вечното дерби, защото още със създаването на ЦСКА е започнало едно съперничество с Левски и за тези 65 години в родния футбол са доминирали тези 2 отбора. Това, че последните няколко години нито един от двата отбора няма титла не значи нищо, защото на практика 2-те титли на Литекс бяха купени. Всички помним как съдиите ги подпираха. Последните 2 години единия път ЦСКА беше блзио до титлата, но малшанса ни лиши от титлата с няколкото греди ударени в последния мач с Лудогорец. Тази година Левски загуби титлата по изключително нелеп начин с гол в 90-тата минута. Така, че да се твърди, че вечното дерби е изместено е смешно. Вечното дерби си остава ЦСКА - Левски и това може да се промени ако в следващите 30 години никой от двата отбора не спечели титла. Дори и тогава не е сигурно. Вижте в Англия как е. Вечното дерби там е Ливърпул - Манчестър Юнайтед, въпреки, че моя отбор вече над 20 години няма титла и последните 3 сезона не играем в ШЛ, мача си остава вечното дерби в Англия. Така че спрете да говорите глупости и приемете фактите. ;)
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 02 авг 2013 23:47

Red thunderstorm написа:

Всяко дерби си има по-силни и по-слаби периоди! Поради що се употребява думата "вечно", как мислиш? ;)

Журналисти натегачи колкото искаш. От там идват подобни дивотии като " вечно дерби" , " отбора на народа " и тн . ;)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 02 авг 2013 23:47

ihalamadrid написа:
Levskar_forever написа:Авторчето на темата цял живот няма да излезе от селото, както и селото не ще излезе от него. С една дума селянин 8-)

А така сега им обясни как шопското дерби винаги ще е едно, единствено, най-добро! :lol: :mrgreen: :lol:

Веднага ти го обеснявам, ама не съм сигурен дали можеш да ме разбереш. По-добро е, защото вие винаги се сравнявате с Левски и ЦСКА. Както и тази тема, коментирате продукцията на бургаските отбори, като я сравнявате с вечното дерби. Биете в Европа и почвате да си мерите точките с тези на грандовете. Ами тези ви действия доказват само едно, Левски и ЦСКА са мерилото в българския футбол. Ето например, за вас най-важното от този мач, е че има повече голове от софийското дерби. Добре де, ама в него има повече голове и от пловдивското дерби, а и беше по-интересен от него. И на него му отстъпи само като публика, ама никой не го сравнява с вас. Капиш?

Върни се в “Свободна зона”