Официално: Правителството подава оставка.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Официално: Правителството подава оставка.

Мнениеот galin56 » 20 фев 2013 17:57

vaskonti написа:Държавата може да върти бизнес само в ключови отрасли - атомна енергия, оръжие и може би железници. Всякакъв друг бизнес трябва да е частен защото колкото и да се опитва, държавата не може да го върти, а и не й е работа. Навсякъде по света държавата просто си събира данъците и ги разпределя. На практика това също си е вид бизнес. И такива филми като безплатно здравеопазване и образование няма никъде. По един или другначин всичко се плаща от хората.

Ей всеки дава акъл и знае какво да прави държавата все едно има стогодишен опит като държавник. Защо да не може да го "върти"? Ти знаеш ли каква е разликата между държавно предприятие и частно? Разликата е, че печалбата от държавното предприятие отива за болници, училища, пенсии и част се реинвестира, а печалбата от частното предприятие отива в джоба на Иван, Пешо и т.н. Те си купуват курви,яхти, самолети, а останалите 8 млн. душиме ку.ра. Нищо против когато Пешо или Иван или Драган и т.н сами са си измислили бизнеса и развили - добре, но когато държавата им го продава за жълти стотинки и порти труда на милиона хора - не съм съгласен. Пример - Балкан, БТК,ЕРП-тата МДК Пирдоп и още много други. Всяка приватизация е равна на ограбване на народа! Аз лично имам против Иван и Пешо да си купуват курви с държавен бизнес. И за финал аз нямам нищо против държавата да инвестира. Щом смята, че пазара или народа има нужда от даден бизнес и никой частник не се е сетил или развил както трябва защо да не инвестираме и държавни пари. А какво било на запад или в Америка ми дреме на шмайзера, тук не е Америка и няма универсална рецепта за цял свят.

Потребителски аватар
Hahaha1
Контакти:

Мнениеот Hahaha1 » 20 фев 2013 18:42

Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –

Твоё достоянье на все времена!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 20 фев 2013 18:50

Едно огромно БРАВО на хората на улицата в момента! Ясно и категорично се заявява, че протестите не бяха за оставката на сегашното правителство, а заради политическата система от последните 23 години. Тези протести не бива да се спират и прекратяват в никакъв случай, независимо колко дълго ще продължат! Хората се пробуждат и това е чудесно :!:
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 20 фев 2013 18:54

Ей всеки дава акъл и знае какво да прави държавата все едно има стогодишен опит като държавник. Защо да не може да го "върти"? Ти знаеш ли каква е разликата между държавно предприятие и частно? Разликата е, че печалбата от държавното предприятие отива за болници, училища, пенсии и част се реинвестира, а печалбата от частното предприятие отива в джоба на Иван, Пешо и т.н. Те си купуват курви,яхти, самолети, а останалите 8 млн. душиме ку.ра. Нищо против когато Пешо или Иван или Драган и т.н сами са си измислили бизнеса и развили - добре, но когато държавата им го продава за жълти стотинки и порти труда на милиона хора - не съм съгласен. Пример - Балкан, БТК,ЕРП-тата МДК Пирдоп и още много други. Всяка приватизация е равна на ограбване на народа! Аз лично имам против Иван и Пешо да си купуват курви с държавен бизнес. И за финал аз нямам нищо против държавата да инвестира. Щом смята, че пазара или народа има нужда от даден бизнес и никой частник не се е сетил или развил както трябва защо да не инвестираме и държавни пари. А какво било на запад или в Америка ми дреме на шмайзера, тук не е Америка и няма универсална рецепта за цял свят.

+1, Според мен сега имаме нужда от референдум - искаме ли промяна на системата - национализация на всичко и система - социализъм, мощен шут на мутрите и капиталистите и всичко да бъде в ръцете на държавата или искаме да си останем както сега, див капитализъм и народа да мре от глад, защото не може да си плати сметките на монополистите - капиталисти. Това са двете системи - капитализъм или социализъм. Нека народа да избере. Аз лично съм "За" демократичен социализъм. Предимството на социализма е, че всичко отива в държавата и ако имаме честна власт, всичко се връща под формата на пенсии, здравеопазване, образование и заплати. При капитализма, който е в България - всичко е частно печалбата отива в бандити - капиталисти, които харчат парите си за по-добро здравеопазване, жизнен стандарт за себе си и не им пука за народа.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 19:07

galin56 написа:
vaskonti написа:Държавата може да върти бизнес само в ключови отрасли - атомна енергия, оръжие и може би железници. Всякакъв друг бизнес трябва да е частен защото колкото и да се опитва, държавата не може да го върти, а и не й е работа. Навсякъде по света държавата просто си събира данъците и ги разпределя. На практика това също си е вид бизнес. И такива филми като безплатно здравеопазване и образование няма никъде. По един или другначин всичко се плаща от хората.

Тоест ако аз сега започна бизнес, който си е бая печеливш, ти ще искаш държавата да ми го вземе, така ли?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 20 фев 2013 19:16

Супер!
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 20 фев 2013 19:19

Според мен само национализация на всичко в България може да унищожи наглите капиталисти, които крадат и експлоатират народа. Аз съм съгласен, който иска да развива бизнес нека да има свободата да го прави, но без да експлоатира другите хора. Нека сам да си работи или заедно с неговото семейство, но да не експлоатира други хора. Защото иначе човек е ограбван първо от капиталиста, за когото работи, а като получи от него накрая на месеца подаянията е ограбван отново от капиталистите - монополисти като си плаща сметките за ток, парно и вода. Т.е. отвсякъде ни грабят. Чувам, че хората искат промяна на системата. Затова според мен трябва да има референдум - Социализъм или капитализъм, това са двете системи.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 20 фев 2013 19:35

Не сте добре, каква национализация ви гони това са похвати от отминали епохи.
Трябва да става по-дясно със строги правила и закони и нова конституция и задължително лустрация за тези от
последните 23 г.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 20 фев 2013 20:05

На мен ми е интересно,как в най-топлата зима- стана такъв скандал за цените на тока :) :)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 20 фев 2013 20:13

А на мен ми е интересно защо всички политици избягват темата за свикване на велико народно събрание и промяна на конституцията :?:
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”