Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 19:41

drvasko98 написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

Коя е тази страна, колко е продължителността на живота там?

Докторе , докторееее!!!!!!!!!! Като се правят тези статистики за пушачите , отчита ли се в каква среда живеят ? Стрес , напрежение , промишлено замърсяване , въздух , вода , храна и тн .................... ????????? И как точно можеж да докажеш какво точно е провокирало дадената болест ! Не е нужно да сме доктори за да разберем че всичко което казваш е ХИПОТЕЗИ ! Защо при другите заболявания е установен причинителя , а при болестите (предполагаемите) на пушачите всичко е хипотеза ?? Не мислиш ли че ако цигарите са наистина вредни отдавна щеше да е научно доказано че след тяхната употреба се заболява от това и това ? А не да ми се казва че след като пуша има риск или вероятност да стане ? Защото ако са вредни то в поне 80% трябва да се случва , а аз незнам пушачите да умират 80% от която и да е болест ?

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 19:42

demy27 написа:А ти защо не отидеш в тази държавица за да си пафкаш на воля? Кеф ти цигарка, кеф ти тревичка. Хем ще живееш дълго, че и рака няма да те докопа. Сега не се знае колко заведения има там и дали в Африка изобщо има закрити заведения, но това да ти е проблема.

Аз къде живея в момента, си е лично моя работа и по никакъв начин не влиза в твоята работа! Моля да си спестиш следващите си насоки спрямо моя живот! Дришльо...
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 19:42

demy27 написа:
BLUE CHAMPIONS написа:
drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет

Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

А ти защо не отидеш в тази държавица за да си пафкаш на воля? Кеф ти цигарка, кеф ти тревичка. Хем ще живееш дълго, че и рака няма да те докопа. Сега не се знае колко заведения има там и дали в Африка изобщо има закрити заведения, но това да ти е проблема.

Ти пък кой си да ни пращаш където и да било :lol:

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 дек 2012 19:47

BLUE CHAMPIONS написа:
drvasko98 написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

Коя е тази страна, колко е продължителността на живота там?

Ами моята информация е за първите проучвания за тютюнопушенето около 50-те и 60-те години на миналия век. Споменава се Родезия като страната с най-много пушачи на глава от населението , което е било над 90%, сигурно от 10-годишни са ги почвали, знам ли, но и до този момент раково болни или рана смъртност са много редки случаи :)

Родезия е старото име на Зимбабве или част от него. Предполагам, че вече са намалили пушенето, защото ги намирам на около 180-то по средна продължителност на живота, която е колосалните 45,7 години. Вероятно са на едно от последните места по рак на белия дроб в света, защото все пак класически тази болест се развива след 40-45 години, а те хората трудно стигат до тази възраст. Имаш ли други "факти". Все пак ми е интересно като няам ранна смъртност защо живеят толкова малко, може да став въпрос само за определен район от тази страна :?

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 19:52

Всички тук, които защитават пушенето на закрито са абсолютни егоисти, с тотално изкривено мислене. Какви са тези малоумия - да ни убеждават, че няма вреда от пушенето - още малко ще се окаже, че цигарите са полезни и да почваме всички да кадим. И всички тези простотий само за да защитят порока си. За пореден път се убеждавам, че с такива изроди не може да се води нормална дискусия. Като сте толкова онеправдани, подтиснати, отнето ви е правото на избор и ви е ограничена свободата, защо не заведете едно дело срещу Държавата в Международния съд? Сигурен съм, че добре ще ви се посмеят в Европа, като Европейците само ще видят един абсурд, който не разбират, и изобщо няма да раберат цялата трагедия на това, което се случва в момента.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 20:01

demy27 написа:Всички тук, които защитават пушенето на закрито са абсолютни егоисти, с тотално изкривено мислене. Какви са тези малоумия - да ни убеждават, че няма вреда от пушенето - още малко ще се окаже, че цигарите са полезни и да почваме всички да кадим. И всички тези простотий само за да защитят порока си. За пореден път се убеждавам, че с такива изроди не може да се води нормална дискусия. Като сте толкова онеправдани, подтиснати, отнето ви е правото на избор и ви е ограничена свободата, защо не заведете едно дело срещу Държавата в Международния съд? Сигурен съм, че добре ще ви се посмеят в Европа, като Европейците само ще видят един абсурд, който не разбират, и изобщо няма да раберат цялата трагедия на това, което се случва в момента.

След като си такъв радетел на закона и толерантността , защо не отговори на нито един от въпросите които зададоха пушачите ? Като си такъв културен и добросъвестен европеец и гражданин , защо си позволяваш да обиждаш огромна група от хора , които с нищо не са го провокирали ? Ти за повече ли се имаш от мен ? Добре отговори само на този въпрос тогава "Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ???"

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 20:03

drvasko98 написа:Родезия е старото име на Зимбабве или част от него. Предполагам, че вече са намалили пушенето, защото ги намирам на около 180-то по средна продължителност на живота, която е колосалните 45,7 години. Вероятно са на едно от последните места по рак на белия дроб в света, защото все пак класически тази болест се развива след 40-45 години, а те хората трудно стигат до тази възраст. Имаш ли други "факти". Все пак ми е интересно като няам ранна смъртност защо живеят толкова малко, може да став въпрос само за определен район от тази страна :?

Eто ти ги "фактите" с които аз разполагам viewtopic.php?p=4136543#p4136543 още вчера ги пуснах в тази тема. Наясно съм че нито аз ще те оборя с тях, нито ти мен с "твоите" съвременни статистики. Така или иначе мнението си по въпроса съм го уточнил още по-напред в темата, а то е че тези спорове са безсмислени ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 дек 2012 20:13

Аз пък бих направил следния силогизъм: В споменатата Родезия яко пафкат тутун, махорка, ганджа, треволяки и въобще квото намерят. В България се пафкат цигари в сходни количества. В Родезия обаче май няма Кауфланд и мазни салами с непредвидим пълнеж за 3 кинта килото-а в България това се яде на поразия! В България се яде и сирене от без мляко и още нещо- за 3,50 лв, докато там май наблягат на бананата и корените...Не знам дали имат и ЛИДЛ, който да им продава дълбоко замразените запаси месо за 6-а армия на Паулус, ами си хващат по някое тревопасно из саваната!
И какъв е изводът?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 20:13

demy27 написа:Всички тук, които защитават пушенето на закрито са абсолютни егоисти, с тотално изкривено мислене. Какви са тези малоумия - да ни убеждават, че няма вреда от пушенето - още малко ще се окаже, че цигарите са полезни и да почваме всички да кадим. И всички тези простотий само за да защитят порока си. За пореден път се убеждавам, че с такива изроди не може да се води нормална дискусия. Като сте толкова онеправдани, подтиснати, отнето ви е правото на избор и ви е ограничена свободата, защо не заведете едно дело срещу Държавата в Международния съд? Сигурен съм, че добре ще ви се посмеят в Европа, като Европейците само ще видят един абсурд, който не разбират, и изобщо няма да раберат цялата трагедия на това, което се случва в момента.

Не се напъвай,ще го израстеш 8-) Я проучи как стоят нещата с пушенето в Швейцария и тогава пиши,кой на кого щял да се смее 8-) Сега бегай да лягаш,че вече ти е късно ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 20:19

sin4ec написа:Аз пък бих направил следния силогизъм: В споменатата Родезия яко пафкат тутун, махорка, ганджа, треволяки и въобще квото намерят. В България се пафкат цигари в сходни количества. В Родезия обаче май няма Кауфланд и мазни салами с непредвидим пълнеж за 3 кинта килото-а в България това се яде на поразия! В България се яде и сирене от без мляко и още нещо- за 3,50 лв, докато там май наблягат на бананата и корените...Не знам дали имат и ЛИДЛ, който да им продава дълбоко замразените запаси месо за 6-а армия на Паулус, ами си хващат по някое тревопасно из саваната!
И какъв е изводът?

Очаквах точно до тези изводи да стигнат по подразбиране, но манипулацията си е свършила перфектно работата. "Дишайте дълбоко дизелов въздух в града, яжте корпоративни изкуствени храни, но в никакъв случай не пушете продукт, който ражда майката земя, той убива!!!" :twisted: :lol:

Върни се в “Свободна зона”