Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
drvasko98 написа:parvanoff написа:drvasko98 написа:parvanoff написа:Естествено и никой не си сложи ръка на сърцето и да каже колко хора познава умрели от пушене...
Аз познавам около 300, сред тях най-важният - баща ми, на 43 години тогава. Имаш ли други въпроси?
Eстествено. Да не си доктор? И какви са им били болестите? И как разбра, че цигарите са били причина, а не замърсеният въздух? Надявам се баща ти да те е възпитал и в честност!
П.П. Интересно ми е в каква среда живееш, тъй като аз не познавам нито един, а доста от тях са били страстни пушачи...
П.П.2 Блу Чемпиънс-прав си. Аз също от доста време твърдя, че има къде-къде по-важни неща от злобата срещу пушачите, но хората са като овцете-следват си първата без да се оглеждат встрани...
Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет
drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет
CTAHKO написа:Докторе,много,много не съм съгласен с тебАко ти е интересно защо,питай
Аз пък познавам доста хора,излекували се от рак,без да спират цигарите,но са се ограничили с някои от храните
drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет
drvasko98 написа:Пасивното пушене увеличава риска от 30% до 3 пъти според различните видове статистики.
drvasko98 написа:CTAHKO написа:Докторе,много,много не съм съгласен с тебАко ти е интересно защо,питай
Аз пък познавам доста хора,излекували се от рак,без да спират цигарите,но са се ограничили с някои от храните
Убеден съм, че ни си съгласен, няма нужда да ме увещаваш! За съжаление за съгласни само част от болните, а най-съглесни са тези, които са в последните си дни
П.С. Пасивното пушене увеличава риска от 30% до 3 пъти според различните видове статистики. Естествено голевите разлики идват от факта, че много по-трудно може да се изчисли експозицията (или получената доза да го наречем) на пасивния пушач.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти деПо каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът
) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока
И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави
drvasko98 написа:BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти деПо каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът
) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока
И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави
Коя е тази страна, колко е продължителността на живота там?
BLUE CHAMPIONS написа:drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет
Спрете се с тези измислени статистики и проценти деПо каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта