Синьо сърце написа:blue avalanche написа:Ако искаш да научиш неща,различни от официалната пропаганда,ти препоръчвам(виждам,че се интересуваш) поредицата "Вторая Мировая-день за днём" от Замундата.Големичка е(около 32ГБ),но си струва!
Да,благодаря за инфото,ще се възползвам.Аз ровя и по руските сайтове и намирам интересни неща...И знаеш ли,тези хора ме учудват!Не се срамуват да си кажат грешките,да пазят на някой легендарното име(Жуков е гениален,но също е допускал грешки),но съм най-потресен,че не таят омраза и злоба към германците...Гледам на сума ветерани изказванията,на съвременни аналитици,на обикновени хора.След всичко ,което са им причинили-толкова жертви,мъка,страната им е разрушена до основи-ето с това ме спечелиха,трябва да си много широко скроен,за да простиш такова нещо...А и подвизите на бойното поле са факт-но същите тези хора е трябвало да оставят оръжията и да въздигнат отново страната си от руините-жп линии,пътища,градове и села,заводи и селски стопанства,мини и поля..Няма нищо!А те са го направили-без план"Маршал",без да има кой да им помогне-и този подвиг не е по-малък от военния!Но явно това е великата нация-как пък веднъж не ги чух да мрънкат...Като гледам как си почитат ветераните(все по-малко им остават,логично),и като гледам ние кви сме кияци,ми се реве!А те не плачат за раните,нанесени на родната им земя,не плачат за жертвите-а ги почитат!И твърдят,че никога няма да позволят това да се повтори!
Склонен съм да им вярвам!
Направили са неща,които ние сигурно няма да можем.Иначе сме "лъвове" по форумите!
Като гледам темповете,с които строим магистралите,ако трябваше сега да прокарваме Хаинбоаз-30г. не ни мърдат!!!