maldin1 написа:Не мога да повярвам.За мен да имаш воля да спреш цигарите не е за 1 басче или нещо друго.Просто казваш спирам ги и повече не палиш.Иначе аз никога не съм пушил и не смятам да пуша.megan fox написа:Ахаааа, значи пушил си няколко години и после да спреш да пушиш за 1 или повече години не било воля??! Тогава какво е?! Хайде пуши 2-3 години и после спри цигарите за 1 година да те видим!
Аз почвам да пуша след всяко спиране, не защото имам нужда да пуша, не защото не съм загубил навика, а нарочно, за да го изградя отново този вреден навик и после пак да го премахна!
Ясно ми е, че за повечето хора това е странно и едва ли ще го разберат, но за мен не е. Най-малкото показвам на приятелите ми, че да се спрат цигарите изобщо не е толкова трудно, колкото те си мислят.
Аз точно това правя, но с една уговорка! Никога не казвам "спирам цигарите окончателно"! Все някой ден ще дойде и това време и тогава ще ги спра окончателно и повече няма да запаля нито една цигара в живота си - точно както направи баща ми, през далечната 1991-а година той каза, че спира цигарите окончателно и от тогава насам не е палил цигара!
Аз винаги когато спирам цигарите казвам следното: "Спирам да пуша за еди какъв си период от време" (никога не е по-малък от 6 месеца и не е бил по-голям от 2 години). Сега за сефте се зарекох, че ще ги спра за 3 години, но про съответното условие - вече казахкакво е то!
И винаги си спазвам дадена дума - щом си съм казал 6 месеца - 6 месеца не пуша, ако кажа 1 година - 1 година не пуша. Когато реша да ги спра завинаги... просто ще го направя.

Пропуших за сефте през 1996-а година, от тогава насам съм спирал и почвал да пуша 4 пъти. Надали ще пуша още дълго време..., по принцип съм го решил, когато създам мое семейство окончателно да ги изхвърля тези лайна от живота си, но засега съм си ерген и не смятам да се лишавам от това удоволствие, освен ако любимият ми отбор не ме лиши от него!