СТАМАТ написа:CSKA V-na написа:Аз съм за връщане на пушенето в заведенията, но при условията за които се говори. Отделна зала. С добра вентилация и строг контрол. Аргументите- откакто въведоха забраната, аз и моите приятели, които сме платежоспособни клиенти, спряхме да ходим по заведения през деня за обяд или след края на работния ден. Това да седнеш, да си поръчаш нещо и да ходиш, като някое такси, да излизаш навън, че да пушиш е ужас, пробвахме, не става. И почнахме да се събираме по офиси или кантори, да пазаруваме от магазините и да си правим сбирки и естествено да пушим, без да се съобразяваме. Познатите ни съдържатели на такива заведения, дето ходихме, пропищяха, никой не влиза през деня, а тези непушачи дето влизат и хапват набързо, естествено, че не правят никакъв оборот. И хората чакаха с нетърпение, да се затопли, да отворят летните градини и веднага казаха, че се е вдигнала работата, защото вече ходят много повече хора и си пушат на спокойствие и не сядат на една бърза салата с чаша бира, а се почват едни тежки софри, съответно оборота е по-висок. Нещо по тази закономерност да кажете, защитници на забраната за пушене или е случайност? После до сега забраната беше през деня в заведенията и в ресторантите. След 23ч., в което нощно заведение- клуб, дискотека, пиано-бар или каквото се сетите да отидеш, няма проблеми с пушенето, когато тръгват проверките, се предупреждава и се преустановява, ама това ще е веднъж в месеца. Така, че нека всеки да си има правата, аз съм глупак и се тровя с пушенето, но аз съм си го избрал, затова нека не ми се ограничава тази възможност, аз не съм намалил цигарите откакто въведоха забраната, напротив заради много неща, дори доста ги увеличих. Същевременно уважавам и желанието на непушачите да не се тровят от нашия цигарен дим. Затова разрешение, само за места, където действително може да се обособят отделни помещения с добра вентилация и не с пародията дето беше, общо помещение на половината маси пише за пушачи, на другата половина за непушачи, а дима е из цялото помещение. Абе много сме вързали и цъфнали, че сега и за това да спорим и се настройваме кой е за и кой против.
Прекалено си толерантен!!!
Не може някои хора да искат да не се пуши в помещения създадени за пиене и пафкане!!! Те ако искат да ходят по църкви и да дишат дима от канцерогенния тамян!!! Утре ще поискат и забрана на пиенето в кръчмите, паленето на огън на открито и какво ли още не!!! Горките хорица не разбират, че ако продължават да ни отнемат конституционните права, ЩЕ ИЗДИГНЕМ ПУШЕНЕТО В РЕЛИГИЯ И ЩЕ СИ СЪЗДАДЕМ ОБРЕДНИ ДОМОВЕ КЪДЕТО СЕ ПУШИ ВЪВ ВЪЗХВАЛА НА БОГ ДИМ!!!! ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ГО ЗАБРАНИ, ЗАЩОТО ПРОТИВОРЕЧИ НА ВСИЧКИ КОНСТИТУЦИИ ПО СВЕТА!!!! НАШАТА НОВА РЕЛИГИЯ ВЪВ ВЪЗХВАЛА НА БОГ "ДИМ" ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ МИЛИОНИ ПОКЛОННИЦИ, КОЕТО НЕ Е ДОБРЕ, НО " НЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА НАПРАВЯТ И НА ТЕБ"!!!! КОЙТО ПОСЕЕ ВЕТРОВЕ, ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ!!!
ПУШЕНЕТО НА ОТКРИТО(СТАДИОНИ) И В ЗАВЕДЕНИЯ СЪЗДАДЕНИ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ, Е КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО!!! НЕПУШАЧИТЕ ИМАТ ПРАВОТО ДА ИЗБИРАТ, НО АЗ НЯМАМ ПРАВО ДА ИЗБИРАМ И ДИШАМ ОТРОВНИТЕ ГАЗОВЕ ОТ АВТОМОБИЛИ, ЗАВОДИ ФАБРИКИ ТЕЦОВЕ, ПОЛИГОНИ И Т.Н!!!! НАГЛОСТТА НА НЯКОИ ХОРА Е УНИКАЛНА???? КАТО НЕ ИСКАШ ДА ДИШАШ СВЕЩЕНИЯТ ТЮТЮНЕВ ДИМ, ХОДИ НА ОПЕРИ, ТЕАТРИ ИЛИ КРЪЧМИ ЗА НЕПУШАЧИ!!!!