За другаря Маркс, той е един от малкото икономисти, имащи принос в икономическата теория/според мен са под 10 човека, другото е варияция по тема/. Дава смислени и точни определения на термини, които не са били дадени поне 50-100 години преди него. Който има някаква представа от икономически теории, ще разбере за какво говоря, другите така или иначе е безмислено да пишат в тази тема.
Това, което пише в статията е малко опростено и едностранчиво написано. Разпределението на богатствата все още не е измислено как да става справедливо. Комунизма е неприложим, според мен поради това че при него в един момент се губи движещата сила, мотивацията за повече труд и се стига до момента "друг да работи, нали накрая всичко е общо. Описаните примери със САЩ и Франция са много едностранчиво представени. Проблемите на тези страни са предизвикани от полуграмотните общности/населението на гетата/ искащи да ползват само облагите на социалната система. Глупави примери с Китай, моля не ми давайте 200 милиона живеят прилично, а още около милиард хора по джунглата ядат каквото си хванат. Май японският модел е най-добър, но пък той малко прилича на робство - един работодател ти дава и работа и жилище, докато си ангажиран при него живееш много добре, напускаш и става сложно. Да не говорим че никой не казва как да стане справедливо разпределение на благата в световен мащаб. Сега едни /развитите страни/ грабят от други /развиващи се/ и живеят значително по-добре от тях.
С други думи незнам как е, но и така не е.
Та това заглавие "Отмъщението на Карл Маркс" - направо където слънце не огрява. Човекът е бил гений за времето си, изпреварил е времето си, но днес условията са доста по-различни, появат се потребности за които той не е мечтал.
Моля не ме обвинявайте че съм привърженик на БСП - единствената капиталистическа партия в България. Защо е капиталистическа?
1. Нейни членове притежават над 50% от собствеността в страната.
2. Прие плосък данък върху доходите на физическите лица.
и още много причини, но не ми се изброява.
Пичове, защо не си дадете почивка от тези идеологии? Идват избори тогава ще Ви говорят достатъчно глупости. Как разбираш ли партията х, y, z е невероятна и само за 4 години ще потече масло и мляко от чешмите. Стига сте се хранили за глупости.